Co dalej - problem z wyborem kierunku studiów. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Co dalej - problem z wyborem kierunku studiów.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez Delicious (2011-08-15 19:16:15)

Temat: Co dalej - problem z wyborem kierunku studiów.

Witajcie.
Wiem, że jest teraz trochę za wcześnie na wybór studiów, ale jestem w rozsypce. Przez swoją głupotę zawaliłam klasę maturalną. Raz byłam w szkole, raz nie. Jak mi się chciało. Dyrekcja zaproponowała mi, żebym z przedmiotu, którego nie zaliczyłam(matma) pisała poprawkę. Mogłam ją napisać do końca czerwca, ale zdecydowałam, że powtórzę rok, by lepiej przygotować się do matury. Szkoła i klasa(biol-chem) wybrane, papiery złożone. Ale zupełnie nie wiem, co chcę dalej robić. Mam mnóstwo zainteresowań(sport, psychologia, literatura, film i teatr, muzyka, dziennikarstwo, języki itd). Dodatkowo z niczego nie jestem aż tak super dobra, żeby startować na jakieś studia. Fakt, dobrze sobie radzę z historią, polskim, wosem, biologią, jestem po klasie sportowej. To, że mam tyle zainteresowań sprawia, że gubię się w tym, co chcę robić.
Myślałam, żeby pójść do szkoły policealnej i w ciągu roku- dwóch zastanowić się jeszcze na co mogę zdawać.
Może mogłybyście coś mi zaproponować? Jak jeszcze spojrzeć na kwestię swojego wykształcenia.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Co dalej - problem z wyborem kierunku studiów.

Psychologia to strasznie oblegany kierunek, duuzo osob to skonczyło i jest bez pracy, ale jezeli sie wybijesz i pojdziesz na dobra uczelnie to dlaczego nie? Poza tym nie mozna robic tego czego sie nie lubi! A moze prawo? skoro lubisz historie i wos to idealny kierunek dlA  ciebie. jezeli w gre wchodzii bio to mozesz pojsc na medyczna na wydział nauk o zdrowiu, bo jak wiesz z sama biologia wysoko nie zajdziesz, potrzebna jest tez biologia, ale ze zdana biola( dobrze zdana) mozesz startowac na fizjoterapie, logopedie, elektroradiologie. Pamietaj, jezeli wybierasz sama biole to mozesz ostro sie przeliczyc, zycze ci dobrze i trzymam kciuki, ale czesto ta matura z bio to ruletka rosyjska, nawet jak sie uczysz to moze ci nie wyjsc, wiec  weź rowniez ta hire albbo wos i staruj na prawo i inny kierunek medyczny;)

3

Odp: Co dalej - problem z wyborem kierunku studiów.

Myślałam o jakiś kierunkach medycznych, ale kiepsko jest u mnie z chemią i fizyką. W szkole jeszcze jestem sobie w stanie z tym poradzić, ale później kiepsko to widzę. A hist i wos na 100% zdaję, tylko nie wiem jeszcze na jakim poziomie.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Co dalej - problem z wyborem kierunku studiów.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024