Gdzie zimą na weekend??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Gdzie zimą na weekend???

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 60 z 67 ]

1

Temat: Gdzie zimą na weekend???

Sprawa wygląda tak, że chcemy ze znajomymi wykorzystać zbliżający się długi weekend i chcemy gdzieś się ruszyć jednak nie nastawiamy sie na narty czy inne sporty zimowe tylko typowo na odpoczynek, relaks. Jesteśmy z Lubelszczyzny i nie mamy pomysłu gdzie można jechac...duże miasta odpadają bo tam zwiedzać najlepiej latem...chodzi nam o urokliwe i klimatyczne miejsce gdzie można podziwiać wspaniałe widoki a za razem miejsce gdzie się trochę rozerwiemy czyli dobre knajpy, może jakieś spa czy basen. Co polecacie? Może Wasza okolica jest naprawdę ciekawa lub same byłyście w ciekawym miejscu? Mamy tylko 4 dni razem z podróżą. Nie wykluczamy miast zagranicznych np Czechy...Będę wdzięczna za propozycje.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Gdzie zimą na weekend???

Według mnie Piwniczna Zdrój jest doskonała.
Jest to mała mieścina, a jeśli pojedzie się troszkę dalej, to można znaleźć na prawdę kapitalne miejsce na wypoczynek.Nie ma tam wiele sklepów,ani wielu turystów,ale jest basen,spa chyba też i przede wszystkim cisza i spokój.

''Bo wszystko czego chcę
Całe życie być przy Tobie
Niech nie zgaśnie nigdy ogień, który płonie w Tobie''

3

Dzięki za pomysł zaraz poszperam w necie i dowiem się czegoś więcej smile Myślałam też o Bukowinie Tatrzańskiej bo tam są te źródła termalne...no ale zobaczymy.

Polecam Karpacz, Szklarską Porębę, Cieplice Zdrój, Świeradów Zdrój - mieszkam w tych okolicach i wiem, że są to małe, klimatyczne i urokliwe miejscowości, w których można się zakochać smile
Od strony czeskiej na pewno warto odwiedzić Splinderuv Mlyn, Rokytnice nad Jizerou, Pec pod Śnieżką smile tylko te czeskie to bardziej pod względem narciarskim. Przynajmniej ja je znam pod takim kątem ;p

5

Byłam już w Karpaczu i w Szklarskiej Porębie i wiem, że to cudowne tereny...dzięki za podpowiedzi...wygrał Kraków bo tylko tam znaleźliśmy nocleg na ten weekend...:)

6

Kiedyś spędziłam zimowy weekend w Bieszczadach Wysokich ... było super ...

7

Też rozglądam się za jakimś miejscem na typowy wypoczynek, bez hałasu i pośpiechu, jakiego w dużym mieście (gdzie mieszkam) mam aż za dużo. Interesuje mnie właśnie taki krótki wyjazd, na weekend, najlepiej ze Spa i ładnymi wiejskimi terenami. Bardzo pasuje mi Wielki Głęboczek, gdzie w hotelu Głęboczek mają Spa, w którym przeprowadzają takie zabiegi, jak winoterapia (to jest dla mnie szczególnie atrakcyjne:)), outdoorspa i alfasfera. Mamy podobne oczekiwania, z tego co widzę, więc może Ciebie to miejsce też zainteresuje:).

8

wg. mnie najlepiej w Bieszczady, najmniej ludzi

chyba ze ktos lubi klimat jak w miescie, szczegolnie jak mazowieckie ma ferie

9

tez polecam Bieszczady bo nie są tak oblegane jak Zakopane czy Wisła...

10

Góry Izerskie, to jest w Zachodnich Sudetach, przy granicy z Czechami.  Widoki zarówno po polskiej i czeskiej stronie są piękne. Ja byłam w Kopańcu, niedaleko Szklarskiej, spałam w zabytkowej Willi Pod Zegarem (www.willapodzegarem.pl), to nie jest tak masowo nawiedzane miejsce jak Zakopane i dzięki Bogu! Tłumy ludzi na co dzień mam w mieście, a nie po to jadę w góry, żeby się o nich potykać.

11

ja jestem z Trojmiasta i też zastanawiam sie nad weekendem we dwoje gdzies niedaleko. Czy znacie jakies fajne miejsca?

Miłość nie zna słowa "odległość"

12

Ossa89 zastanawialaś się nad Bukowiną Tatrzańską. My właśnie wróciliśmy i powiem Ci że baseny termalne świetna sprawa. Fakt że drogo ale wrażenia bezcenne.Nam się podobało więc polecam:)
Przez internet nie mogliśmy znalezć noclegu więc pojechaliśmy w ciemno a na miejscu okazało się że szybko znalazł się domek i to za mniejsze pieniążki niż te w ogłoszeniach internetowych.
Jak będziecie mieć kiedyś możliwość to wybierzcie się- naprawdę polecam.

13

aniula902 napisał/a:

ja jestem z Trojmiasta i też zastanawiam sie nad weekendem we dwoje gdzies niedaleko. Czy znacie jakies fajne miejsca?

Hmm ja jeżdżę często nad morze do ośrodka Geovity do Dąbek- kawałek na zachód, ale to bardzo fajne miejse. Mają tam spa, więc w razie złej pogody zawsze można sie zrelaksować.

14

ja uważam, że jednym z najlepszych ośrodków własnie na spędzenie fajnego i przyjemnego weekendu ze znajomymi jest hotel Głęboczek na pojezierzu brodnickim, sa bardzo ładne tereny do tego by pospacerować , pojeździc na rowerze, uprawiać nordic walking i przede wszystkim sie zrelaksować, a po spacerze np kąpiel w winie, bardzo fajna perspektywa

15

My szykujemy się na wypad na Słowację, od grudnia są tanie połączenia lotnicze Eurolotu na Słowację do Popradu smile Wybieramy się na narty i do AquaCity. Pozwiedzamy też okolicę, podobno jest przepięknie.

16

Ja wybieram się do Augustowa do Kompleksu Hotelowego LOGOS. Mają tam bardzo fajny pakiet zimowy.
Naprawdę polecam wszystkim. Byłam tam zimą w zeszłym roku i nie żałuję

17

Polecam na zimowe weekendy Suwalszczyznę, kuligi po Puszczy Augustowskiej z ogniskiem grzańcem, swojskim jadłem, doskonale przygotowane trasy na narty biegowe, możliwość szusowania po stokach w Dąbrówce i Szelmencie, wycieczka zimowa Suwalszczyzna, zwiedzanie Muzeum Wigier, zapraszam na polski biegun zimna

18

Kraków na weekend to świetne miejsce, tym bardziej, że w mieście naprawde duzo się dzieje, w ten weekend był festiwal górski, w następny weekend też coś ciekawego się znajdzie dla pasjonatów i zainteresowanych, warto więc dowiedzieć się wcześniej, co miasto nam oferuje.

19

Ja raczej do Szklarskiej Poręby. Szkoda, że jeszcze śniegu nie ma za bardzo bo taki zimowy klimat nie bardzo panuje. Fajny event tam będzie w lutym Puchar Świata w Narciarstwie Biegowym http://znanenieznane.pl/zaplanuj-sam/wydarzenia/puchar-swiata-w-narciarstwe-biegowym-szklarska-poreba-jakuszyce-2012?EventTime=All. Ale do lutego jeszcze kupę czasu, a ja zamierzam tam lada dzień zawitać.

20

w góry to raz smile
dwa - ja jeżdżę do Wisły, do ośrodka Geovita, sympatyczne miejsce, cisza spokój, jedzenie pierwsza klasa. Przede wszystkim jest sporo kompleksów dla narciarzy - co dla mnie bardzo ważne, dużo szlaków na zimowe spacery.
Do centrum też jest nie daleko także dla mnie idealne miejsce na wypoczynek smile

21

Zimowe szlaki znajdziesz tez w okolicy Zakopanego, a tam jest o tyle dobrze, że wszędzie dojedziesz busem, bez problemu i w dośc komfortowych warunkach. Jak dla mnie to idealne miejsce na zimowe weekendy.

22

Zapraszam do Augustowa, zimowa Suwalszczyzna jest naprawdę piękna. Augustów spacery bulwarami rzeki Netty, basen, kręgielnia, lodowisko. Augustów to doskonała baza wypadowa do Wigierskiego Parku Narodowego ( klasztor pokamedulski, Muzeum Wigier) , Suwalskiego Parku krajobrazowego, aqua parku w Druskiennikach, Wilna Kuligi po Puszczy Augustowskiej, ognisko , grzaniec a potem sauna.

23

Ja może polecę miasto nieco dalej, ale właśnie w ubiegły weekend byłam w Pradze i jestem zachwycona. Wprawdzie romantyczne spacery przy -20 stopniach nie należą do przyjemności, ale miasto jest piękne, czeski prześmieszny jako język. Tubylcy baaardzo przyjaźni,a  becherovka nigdzie nie smakuje lepiej. Polecam.

24

ja też byłam niedawno w Pradze. Mąż mnie zabrał na weekend.  Piękne miasto. Te wszystkie uliczki, mosty, knajpki... można się zakochać. Zatrzymaliśmy się w Novotelu 5min od placu Walcawa. Świetne miejsce bo blisko na stare miasto i bardzo stylowo urządzone pokoje no i basen, żeby rano można się było rozruszać przed całodziennymi spacerami.

25

Pragę jednak wolę latem, te wioczorne spacery. Zimą tylko w góry, Szklarska, Karpacz albo Bieszczady.

26

aniula902 napisał/a:

jak jesteś z Trójmiasta to do Świnoujścia masz niedaleko, proponuje rejs promem, czasami nie ważne gdzie się jedzie ale ważne jak mija podróż, a gdzie najlepiej wypocząć jak nie na pełnym morzu wink Unity Line ma rejsy do Szwecji z naprawdę ciekawymi atrakcjami, teraz jest oferta z okazji Dnia Kobiet (poszukaj sobie na stronie Unity Line bo nie mogę jeszcze linków wstawiać)  Na walentynkowym rejsie byłam osobiście i było super więc naprawdę polecam.

27

A czy myslicie ze ze lepiej moze za ta sama cene poleciec sobie gdzies za granice..?
te ofety LM sa jednak moim zdaniem bardziej atrakcyjne.

28

A czy myslicie ze ze lepiej moze za ta sama cene poleciec sobie gdzies za granice..?
te ofety LM sa jednak moim zdaniem bardziej atrakcyjne.

Siostra kilka dni temu wróciła z Grecji, o urlopie mówi w samych superlatywach ( oczywiscie korzystała z biura podróży). Wakacje za granica sa wspaniałe, zwłaszcza w okresie gdzie w Polsce mało słońca i o 17 robi sie ponuro, nawet na wakacje wole wyjechać za granice, pozwiedzać, podszkolić język. Jedynym mankamentem jest dojazd oraz niestabilne biura podróży...

Z miejsc w Polsce badzo dobrze wspominam Międzyzdroje, i oczywiście okolice Karpacza, Jeleniej Góry, Szklarskiej gdzie jeżdżę co roku i za każdym razem gdy przychodzi odjechać, mam ochotę zostać big_smile

Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego w słowa.

29

oj zimą to może gdzieś na narty, żeby się wyżyć na śniegu, o ile ktoś lubi takie zimowe szaleństwo, ale można też pomyśleć o tym, żeby się zrelaksować i pojechać gdzieś do Spa. Gdzieś czytałam o Głęboczku i winoterapii, przyznam, że bardzo mi się taka opcja podoba, chętnie bym spróbowała na czym ona polega.

30

Zakopane, Karpacz.

31 Ostatnio edytowany przez Szuluguluzula (2013-01-24 15:24:25)

Witam. Chciałam ze znajomymi w przyszły weekend wyjechać na mały odpoczynek. Nie zależy nam na nartach, sporcie czy zwiedzaniu. Chcieliśmy tanio wypocząć i trochę zaszaleć. Ze względu na pogodę wykluczamy wyjazd w góry i nad morze. Ma ktoś może jakąś propozycję? Większe miasta też odpadają. Proszę o szybką podpowiedź!

32

Może weekendowy wypoczynek w Karkonoszach? ciekawe miejsce nie tylko dla miłośników sportów zimowych czy wspinaczki.  Jest tu bowiem dużo godnych obejrzenia zabytków, np. ruiny Zamku Henryka, Pałac  Łomnica oraz Pałac na Wodzie Staniszów w Jeleniej Górze, wokół którego rozciąga się przepiękny, bajeczny wręcz park (sporo zdjęć można zobaczyć na stronie internetowej).W ubiegłym roku dwukrotnie miałam okazję mile spędzić czas na terenie ostatniego z wymienionych obiektów, najpierw w ramach konferencji służbowych (w ofercie konferencje Karpacz niewiele jest tak dobrze przystosowanych do tego miejsc), a później prywatnie- narzeczony sprawił mi taki prezent, gdyż widział jak bardzo podobał mi się poprzedni pobyt. Polecam, bo widoki z okien są fantastyczne, a warunki noclegowe i obsługa gościa na najwyższym poziomie.

33

Niedawno byliśmy w Sopocie o mogę gorąco polecić. Ceny lepsze niż w sezonie, a do tego amatorzy nart i dech mogą skorzystać z Łysej Góry.

34

My byliśmy kiedyś z rodzinką we freefly center w Lesznie. Dzieciaki nas namówiły, bo bardzo chciały polatać w takim tunelu. Co ciekawe my z mężem również bawilismy się niesamowicie! Nie spodziewałam się aż tak fajnej zabawy. Nie mówiąc już o tym, że dzieci były zachwycone. Polecam z całego serca!

35

W te wakacje biliśmy na pielgrzymce w Wlnie, nie wyobrażam sobie lepszej organizacji – a to dostaliśmy w biurze Ela-Travel w Augustowie.

36

Jak mnie idealnym miejscem, które się do tego nadaje jest Głęboczek. Mają i winnicę i znakomite SPA z winoterapią. W sumie to dla samych tych malowniczych krajobrazów warto się tam udać. Super, super polecam smile

37

katalonka napisał/a:

Też rozglądam się za jakimś miejscem na typowy wypoczynek, bez hałasu i pośpiechu, jakiego w dużym mieście (gdzie mieszkam) mam aż za dużo. Interesuje mnie właśnie taki krótki wyjazd, na weekend, najlepiej ze Spa i ładnymi wiejskimi terenami.

Wszystkim myślącym podobnie polecam zapoznać się z ofertą proponowaną przez hotel o ciekawej nazwie Zamek Dubiecko. Mieści się w Dubiecku, które zlokalizowane jest 30 km od Przemyśla. Stamtąd idealnie jest wyruszyć w zwiedzanie okolicy, co zresztą hotel organizuje. A reszta? Relaksujący pobyt w eleganckim, urządzonym w dawnym stylu hotelu. W sam raz na weekendowe oderwanie się od codzienności.

38

W zeszłym roku poleciałam do Włoch. Za bilety Wrocław-Bergamo w obie strony wyszło 76zł. Do tego tani hostel w centrum i dwa dni w Mediolanie kosztowały ok 250zł/os. Naprawdę polecam. W drodze powrotnej, jak jechaliśmy na lotnisko spędziliśmy kilka godzin na spacerze po samym Bergamo - ładne, urokliwe małe miasteczko wink Polecam.

Blog mojego kolegi...
o podróżach!
www.bezwalizek.pl

39

Ja szykuje się na narty do Hiszpanii z biurem podróży  spam w zeszłym roku też korzystałam z nich i bardzo mi się spodobało:) Warunki bardzo dobre, wszystko perfekcyjnie zorganizowane już nie mogę się doczekać.

40

U mnie musowo latem Polskie morze musi być zaliczone  a zimą oczywiście nasze góry i Zakopane! Już się feri nie mogę doczekać bo jedziemy oczywiście do Zakopanego - a nie byliśmy ze trzy zimowe sezony tam!!Ostatnio jesienią... Jesli chodzi o wybór miejsca - noclegu, mam swój sprawdzony hotel  spam. Blisko na narty. Za oknem piekny widok. Świetna atmosfera! Oczywiście SPA, basen, spacerkiem do Krupówek można spokojnie. Ja to miejsce lubię, może nie jest w ścisłym centrum, ale dzięki temu nie ma tłumów i jest kameralniej.

41

A ja wam polecę Pragę. Bardzo fajna opcja zimowa.

42 Ostatnio edytowany przez vinnga (2016-03-31 15:55:02)

Ja z przyjemnością wracam kilka razy w roku do SPAM Strefa spa jest genialna zabiegi zróżnicowane. Hotel jest na najwyższym poziomie, a obsługa zawsze niezawodna. Uwielbiam śniadania w restauracjo hotelowej, jedzenie jest tam po prostu pyszne. Myślę że każdy w tym hotelu znajdzie coś dla siebie i nikt nie będzie się nudził. Za rórówno pary, rodziny z dziećmi i przyjaciele. Oczywiście wielkim atutem jest to, że hotel leży nad morzem

43 Ostatnio edytowany przez vinnga (2016-03-31 15:54:38)

ja ostatnio postawiłam na ekologię i wyciszenie. Nie chciało nam się daleko jechać więc w ramach weekendu wybraliśmy się do SPAM. Magiczne miejsce, i wspaniała atmosfera. Właścicielka jest bardzo miła i pomocna

44

zależy gdzie masz blisko:) bo jak masz w pobliżu jakieś góry to bardzo dobra opcja. co jak co,ale w górach zawsze znajdziesz jakieś ciekawe zajęcie.

45

Jeśli szukasz hotelu ze spa i basenami to mogę Ci polecić hotel  spam w Muszynie. Byłam tam z chłopakiem. Miejscowość znajduje się niedaleko Krynicy, także jest co robić. Jeżeli nastawiasz się tylko a relaks to hotel oferuje atrakcje. Z tego co wiem jest bilard i siłownia. Ja jednak korzystałam z basenu i sauny smile

46

Jeśli planujecie typowy relaks to polecam wam hotel  spam w Muszynie smile Zrelaksujecie sie bankowo smile Jest tam Spa, siłownia, aquapark smile i Muszyna jako miejscowość tez jest śliczna smile Byłam z chłopakiem rok temu i strasznie nam sie podobało smile

47

A kojarzycie może coś w Lublinie? Chciałam pozwiedzać to miasto bo stamtąd wywodzi się moja rodzina a ja tam nawet nigdy nie byłam wink

48

Świetnie wspominam Bukowinę Tatrzańską..... smile

49

Lublin jest bardzo ładny więc jak jeszcze nie byłaś to zdecydowanie warto nadrobić zaległości. Ja akurat kojarzę fajne miejsce noclegowe ale tuż pod Lublinem w Jastkowie. To jest jakieś 7-8km od centrum. Jedliśmy tam obiad w drodze do Warszawy i obiecałam sobie że musię się tam kiedyś wybrać bo mają ładne wnętrza, spa i dobre jedzenie. Chodzi mi w każdym razie o hotel  spam

50

Zajrzałam sobie na stronę i rzeczywiście prezentuje się to całkiem ładnie chociaż nie wiem czy nie wolałabym czegoś jednak w samym centrum Lublina. A jak z cenami?

51

To już jak wolisz. Jak będziesz autem to w sumie nie ma większej różnicy. A ceny raczej takie standardowe. W restauracji bardzo przystępne, a jak z noclegami to jeszcze dokładnie nie wiem. Przedzwoń i popytaj

52

Na weekend zimą najlepiej udać się gdzieś do najbliższego zagranicznego miasta na bożonarodzeniowy jarmark wink Wiele miast je organizuje, np. Berlin, Drezno, Praga czy Wiedeń. Sama nie raz byłam i serdecznie polecam:D

53

Blue_bird napisał/a:

Jeśli szukasz hotelu ze spa i basenami to mogę Ci polecić hotel  spam w Muszynie. Byłam tam z chłopakiem. Miejscowość znajduje się niedaleko Krynicy, także jest co robić. Jeżeli nastawiasz się tylko a relaks to hotel oferuje atrakcje. Z tego co wiem jest bilard i siłownia. Ja jednak korzystałam z basenu i sauny smile

Rowniez byłam w  spam smile Bardzo polecam hotel jaki okolice smile

54

Razem z rodziną mamy zaplanowany wyjazd do Austrii na narty. Austria jest stosunkowo bliskow więc to dobre miejsce na weekendowy wypad. Jedziemy drugi raz do Soldenu bo w tamtym roku byłam zachwycona.  Do rezerwacji apartamentów korzystałam z pomocy biura spam, ponieważ mają spory wybór w dość atrakcyjnych cenach. Szczególnie na początku i na końcu sezonu warto się rozejrzeć

55

Na taki wyjazd odpoczynek + rekreacja to najlepszy jest Beskid Sądecki. My ze znajomymi na taki wypad weekendowy jedziemy do Rytry.
Jest tam mniej turystów niż np. w Zakopanem, więc jest przyjemniej i bardziej kameralnie. Mają dobrze przygotowany stok w zimie, można sobie poszusować. A jeśli chodzi o inne rozrywki, to zatrzymać się można w hotelu spam. Oferują basen, kort tenisowy, siłownię, SPA. Wszystko pod ręka, do dyspozycji i nie trzeba gdzieś dojechać czy szukać. My sobie takie wyjazdy bardzo chwalimy i z przyjemnością wracamy.

56 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-03-22 15:07:16)

Jeśli nie chcecie jechać w miasto, to polecam nasze polskie Bieszczady smile Tyle nieodkrytych szlaków, cisza i spokój wokół. Jest tam wiele pensjonatów czy domków do wynajęcia, gdzie w okolicy sąsiaduje się z dziką przyrodą. Tutaj macie jeden z nich [nieregulaminowy link] gdzie ja byłam i polecam z włąsnego doświadczenia. Można wypocząć i dobrze zjeść smile Więc po co jechać za granicę kiedy u nas takie piękne tereny.

57

Zimą najpiękniej jest w górach, więc to proste gdzie najlepiej sie wybrać na weekend o tej porze roku smile

[tu był nieregulaminowy link - usunięte przez moderację]

58 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-12-27 00:11:36)

Taaaak góry – Białka Tatrzańska na przykład <3 Od dziecka lubiłam wyjeżdżać w góry, jako że mieszkam na totalnych nizinach, zawsze się nimi zachwycałam i sprawiały mi dużo radości.  big_smile Teraz już mam swoje lata, ale nadal bardzo lubię tam wyjeżdżać. Bardzo lubię Białkę Tatrzańską bo jest blisko natury, ma wiele atrakcji, cudowne widoki i nie ma takiego natłoku ludzi, więc łatwiej wypocząć. smile My zatrzymujemy się zwykle w [spam]. Baaaardzo polecam, maja super warunki i pyszne jedzenie w restauracji! Jadłam tam najlepsza pomidorową w życiu. Serio. smile Może wybierzemy się w tym roku jeszcze zimą. smile

59 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-04-05 10:46:33)

Oczywiście zimą to tylko w góry! My w tym roku byłyśmy w Bieszczadach, a dokładnie wreklama na naszym forum jest płatna. Fajny obiekt nad jeziorem solińskim, ale za konkretną cenę, mimo wszystko warto. Zawsze szukałam tańszych opcji wiadomo, ale stwierdziłam, że raz trzeba zaszaleć wink Namówiłam dwie przyjaciółki na wypad do tego właśnie Hotelu. Relaks pełną gębą, eleganckie pokoje, spa, basen masaże i maseczki smile Do tego dobra kuchnia i... drinki wink Żal było wyjeżdżać, ale zawsze tak jest, że wszystko co dobre szybko się kończy....

60 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-04-12 11:41:46)

Można wybrać się do Olchowca w Bieszczadach .Jeśli chodzi o noclegi i SPA to  polecam Autorko, jeszcze raz edytujesz korektę moderatora i wstawisz ponownie nieregulaminowe reklamy, linki lub spam - a dostaniesz natychmiastowego bana/ moderator IsaBella77

Posty [ 1 do 60 z 67 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PODRÓŻE MARZEŃ » Gdzie zimą na weekend???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021