Witam serdecznie.
Dopiero co zarejestrowałam się na forum, jednak pragnę podzielić się moimi doświadczeniami związanymi z herbatą i jej działaniem na organizm.
Przez wiele lat nie mogłam przyzwyczaić się do smaku herbat dostępnych w Polsce, zarówno w marketach, jak i sklepach "specjalistycznych". Szczególnie męczące były herbaty zielone, do których zresztą wiele osób musi długo się przyzwyczajać. Parę lat temu, dzięki przyjaciołom poznałam, według mnie, najlepszą herbatę, jaka na tym globie można spotkać. Jest to tajwańska herbata oolong (konkretnie Sunlinksea oolong). Jest to wysokogórska herbata, której aromat i delikatny smak są na prawdę niepowtarzalne.
Herbata ta zdziałała cuda zarówno jeśli chodzi o zewnętrze jak i wnętrze mojego ciała. Czuję się po niej bardziej spokojna i zrelaksowana. Wart też wspomnieć o tym, że herbata Oolong, szczególnie ta pochodząca z Tajwanu, ma bardzo silnie działanie przeciwutleniające i oczyszczające organizm. Często wyciąg z herbat oolong jest stosowany w odżywkach dla sportowców powodując szybsze spalanie tkanki tłuszczowej, a o to przeciważ nam wszystkim chodzi ;-)
A co wy sądzicie na temat herbaty? Które z nich są według was najlepsze dla ciała i ducha?