Problemy z zębami - szukam dentysty! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Problemy z zębami - szukam dentysty!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Problemy z zębami - szukam dentysty!

Hej dziewczyny!

Szukam jakiegoś dobrego dentysty w Krakowie bo mam straszne problemy z zębami... Nie piję kawy, ani nie palę a zęby mi nieładnie żółkną w niektórych miejscach a na dodatek znowu zaczął mnie boleć jeden trzonowiec. Mój poprzedni dentysta go najwyraźniej źle zrobił, bo to już trzeci raz...

Jak znacie kogoś dobrego w Krakowie to dajcie namiary i opinie, będę bardzo wdzięczna! smile:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problemy z zębami - szukam dentysty!

Jeżeli chcesz mieć zęby zrobione raz a porządnie i nigdy nie musieć robić jednego zęba drugi, czy nawet jak piszesz trzeci raz, to zobacz Indexmedicę na Czapińskiego. Oferują od razu wybielanie, więc możesz zapytać co i jak. Lekarze zawsze mili i tłumaczą wszystko.
Co do tego żółknięcia to może używasz złej pasty do zębów, zapytaj też, bo mnie kazali zmienić, bo drażniło mi dziąsła.

I jak Ci ktoś będzie mówił, że ceny tam są z kosmosu to nie wierz, bo to czwarta klinika którą odwiedziłam w Krakowie i mają ceny trochę poniżej tych "standardowych". Tak czy siak warto, więc polecam ^^

3 Ostatnio edytowany przez Olinka (2012-01-18 03:21:42)

Jeśli w Krakowie to polecam Estetykę Uśmiechu na Klaśnieńskiej niedozwolony link. Mają bardzo dobrze wyposażony salon i bardzo miłych dentystów (szczególnie polecam Michała :d )

4

ja mam odwrotnie, bo na szczęście mam zdrowe zęby, ale jeśli chodzi o dobrego dentystę to możesz śmiało iść do Galerii Uśmiechu na Starowiślnej.

5 Ostatnio edytowany przez Lena (2012-06-22 11:36:33)

wypadła mi plomba, pilnie potrzebuje dentysty! ktoś używał opatrunku plomb-r? znalazłam na facebooku usnięte z powodu łamania zasad regulaminu

6

A czy któryś z tych gabinetów ma podpisaną umowę z NFZ?

7

zgodzę się z one_day, a tak bardziej konkretnie to możesz iść do dra Rozwadowskiego, jest naprawdę super.

8

oj o zęby trzeba dbać, jak się tylko da. Powiem szczerze, że ja jakoś nie mam zaufania do dentystów z NFZ, kiedyś trafiłam do takiego jednego i mam tylko niemiłe wspomnienia, zraziłam się i wolę zapłacić za wizytę, ale mieć pewność, że wszystko będzie zrobione na tip top. Co do konkretnych dentystów to ja mogę się zgodzić z paniami wyżej. Znam i uwielbiam doktora Tomka R. jest super, szczególnie wzbudził moje pozytywne uczucia swoim podejściem do pacjentów, może sprawić, że nawet najbardziej strachliwy pacjent zapomni o swoim strachu, a do tego jest naprawdę świetnym dentystą.

9

Ja znam w Krakowie dobrego lekarza dr Żarowa, który to właśnie jest mega profesjonalistą jesli chodzi o leczenie zębów i taki profesjonalizm. Naprawde szczerze polecam.

10

Ja mam pytanko odnosnie koron,porzadnie mi sie zniszczyl jeden zab do tego stopnia ,ze ostatnio sie juz sam zaczal kruszyc,z racji ze jest to 4 wiec nie wyobrazam sobie zeby sie nie usmiechac ......pomyslalam o koronie ,tylko ze nie wiem czy jak dentysta sie dorwie do tego zeba czy sie jeszcze cos z niego zostanie skoro sam sie juz sypie,ale z tego co wyczytalam to nawet na samym korzeniu mozna postawic korone ????? wiecie cos moze na ten temat,i czy jesli dentysta juz sie za niego zabierze to  jest mozliwosc wstawiania jakiegos zeba zastepczego w okresie leczenia zeby mozna bylo normalnie funkcjonowac i chodzic do pracy ??? Bardzo prosze o jakies rady:)

11

Powinien ci wstawić. Koleżanka miała tak właśnie - najpierw zęby zastępcze potem już te docelowe.

12

hmmmm no mam taka nadzieje,najgorsze jest,ze to wszystko tak duzo kosztuje ......zab zastepczy,docelowy, z tego co wyczytalam jest tez opcja nawet bardzo prawdopodobna ,ze beda musieli mi go jeszcze przeleczyc kanalowo.....+ potem wklad koronowo-korzeniowy czy jakos tak i sama korona .....jakas masakra .........z pensji  1500 zl to jakas abstrakcja ,no ,ale jak sie tak dlugo zwlekalo to sie ma za swoje:((

13

można nie pić kawy i nie palić, a zęby i tak nie będą takie, jakie byśmy chciały. Stan naszych zębów zależy też od naszej diety, ale też od naszych genów bo bywa, że są one słabe z natury jeśli można tak powiedzieć. Ja na szczęście nie mam większego problemu z uzębieniem, raczej są mocne, rzadko robią się ubytki. staram się odwiedzać gabinet regularnie, żeby trzymać rękę na pulsie. A jeśli chodzi o dobrego dentystę to ja też mogę polecić spam. Moim zdaniem jeden z lepszych specjalistów w dziedzinie stomatologii.

14

Jednak jak wybielisz zęby i będziesz podtrzymywała ten efekt poprzez mycie zębów pastami wybielającymi to na pewno będzie to trwac.

15

W Krakowie na Batorego jest rewelacyjne studio Stomatologii Estetycznej SE+ , mają mnóstwo pozytywnych opinii. Więc ja tam ci radze jechać

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Problemy z zębami - szukam dentysty!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024