Tak jak w tytule nie dla każdego jest pisana miłość w szczególności jeśli się jest mężczyzną nieatrakcyjnym.
Tylko głupcy oczekują innych rezultatów robiąc wciąż te same rzeczy ten cytat należy do Alberta Einsteina, twierdząc po tym należę do tych głupców, gdyż ciągle spoglądam na aplikację randkowe z myślą, że kogoś się uda znaleźć, w życiu rzeczywistym też spoglądam i widzę jak dziewczyny, kobiety spoglądają na przystojnych mężczyzn.
Ja do atrakcyjnych nie należę, mam najgorszy wygląd dla kobiet a mianowicie nie jestem wysoki, jestem niski mam 169 cm, moja waga to jest wahanie się między 48 a 49,5 kg, mam kręcone włosy do ramion. Wzrostu nie zmienię, przytyć nie umiem pomimo, że jem dużo.
Inni potrafią znaleźć swoją połówkę szybko, mają wybór nawet mężczyzni niektórzy, nie wspominając o kobietach, że mają szeroki wachlarz, a więc jeśli mają szeroki wachlarz możliwości to oczywiste jest, że z taką sylwetką jak ja to znajdzie się na końcu.
Dodając moje cechy charakteru, które są nudne (lecz mogę udawać przynajmiej kogoś innego w tej kwestii), ale z natury jestem spokojnym domatorem, nie lubię imprez itp. Pomimo, że jestem spokojny to szybko łapię nowe znajomości, kontakty, ale to tylko poznaję kolegów, bo z kobietami jestem przewrażliwiony niestety, czuję się zawsze gorszy od innych mężczyzn, więc zawsze myślę, że dla kobiety wzbudzam obrzydzenie (twarz mam normalną, niby nawet powyżej przeciętnej).
Dodając, że mam 23 lata, starając się od kilku lat nic nie przynosi efektów, nie dawno byłem pierwszy raz na spotkaniu z znajomą sam na sam, ale to było spotkanie koleżeńskie, opowiadała jacy mężczyzni się podobają i tak jak każdej kobiecie wysoki i silny.
Samo to nie przyjdzie, bo jeżeli nie pracujesz to kasa sama nie przyjdzie, nie grasz w lotto to nie wygrasz, chyba logiczne jest to.
Reasumując każdy człowiek potrzebuje bliskości, nie każdy będzie go miał pomimo, że chce. Gdyż dla kobiet liczy się atrakcyjność fizyczna, i ten który jest niski, chudy czy inne ma wady musi się pogodzić z tym raz na zawsze, że nie doświadczy miłości wzajemnej.