Pierwsza randka - co zrobić żeby nie przedobrzyć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierwsza randka - co zrobić żeby nie przedobrzyć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Pierwsza randka - co zrobić żeby nie przedobrzyć?

Witam,

Ponieważ na ostatniej pierwszej randce byłem ponad 10 lat temu, w czasach studenckich, a mój związek jakiś czas temu się rozpadł to znowu wybieram się na pierwszą randkę, tym razem z dziewczyną 32 lata. Mam kontakt od wspólnej znajomej, rozmawialiśmy 2 razy przez telefon ale na żywo nigdy się nie widzieliśmy. Ponieważ rozmawia się dobrze chcę zaproponować spotkanie.

Teraz kluczowe pytania:
Gdzie - spacer po parku wydaje mi się trochę mało poważny w tym wieku, kolacja w restauracji raczej zbyt poważna i zobowiązująca, myślałem o kawiarni - co sądzicie?
Kwiaty - kupować czy nie? Jeżeli tak to jakie? Duży bukiet czy coś bardziej skromnego?
Transport - zaproponować, że po nią przyjadę czy lepiej umówić się na miejscu i każdy we własnym zakresie przyjedzie?

Zależy mi na opinii kobiet, jak Wy chciałybyście spędzić pierwszą randkę?
Dodam, że finanse nie mają większego znaczenia, jak ma być elegancka restauracja i kwiaty to będą, nie chcę tylko wyjść na gościa, który się narzuca i wyobraża sobie nie wiadomo co, tym bardziej, że tak jak pisałem nigdy się nie spotkaliśmy, jedynie 2 rozmowy telefoniczne, więc nawet nie wiem czy się sobie spodobamy. W czasach studenckich umawiałem się na spacer albo piwo, zresztą wtedy i tak człowiek nie miał kasy, po 30-tce ludzie są trochę bardziej poważni, ale nie chcę przedobrzyć. Dajcie proszę znać jak to widzicie i w jakim kierunku powinienem iść.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Pierwsza randka - co zrobić żeby nie przedobrzyć?

Ja jebie zapytaj swojej sympatii. Co ona zrobi z kwiatami gdzie je bedzie trzymać. To ty masz ja trzymac za rekę a nie myslec o tym gdzie położyć kwiaty kurwa faceci sa bezmyślni

3

Wiele tu nie pomogę gdyż nie mam doświadczeń związanych z randkami w ciemno. Byłem tylko na jednej takiej randce. Skończyło się porażką czyli sromotnym koszem. Skutecznie mnie to zniechęciło do tego typu randek i nigdy w życiu już na taką nie poszedłem.  Na randki oczywiście  chodziłem, ale tylko z takimi dziewczynami, które już chociaż trochę poznałem i którym się podobałem i vice versa. Moim ulubionym miejscem spotkań z dziewczynami były kawiarnie z dyskoteką. Chodziło o to aby nie siedzieć tylko przy stoliku. Dla mnie ważna była możliwość zatańczenia z dziewczyną. Taniec to świetny sposób na przełamanie bariery bliskości. Fajne były te spotkania przy drinku. Dziewczynom zamawiałem kijafę albo kirsberry. Można było potańczyć a potem romantyczny spacer niekoniecznie zakończony tylko pocałunkiem w policzek.... Piękne to były czasy.

4

Perwersyjny za to szczupł napisał/a:

Co ona zrobi z kwiatami gdzie je bedzie trzymać.

Położy przy stoliku, zostawi w samochodzie, jak po nią podjedzie to w domu wstawi do wazonu? Zero wyobraźnie perwersyjny smile

A odnosząc się do meritum to ja bym ani kwiatów nie kupował ani po nią nie przyjeżdżał, jest równouprawnienie a takie zachowania stawiają cie w roli petenta. Jeżeli chodzi o miejsce to kawiarnia wydaje się najbezpieczniejsza. Nie spotkaliście się ale widziałeś chociaż zdjęcie czy tak całkiem w ciemno chcesz iść

5

Ja bym wybrała kawiarnię, bukiecik jak już to malutki, co do dojechania do umówionego lokalu najlepiej zapytaj, jak nie, to umówcie się na miejscu.
Na spacer można pójść po kawie.
Mam nadzieję, że chociaż widzieliście się na zdjęciach. Czy to randka w ciemno big_smile

6

Jacek901 napisał/a:

Witam,

Teraz kluczowe pytania:
Gdzie - spacer po parku wydaje mi się trochę mało poważny w tym wieku, kolacja w restauracji raczej zbyt poważna i zobowiązująca, myślałem o kawiarni - co sądzicie?
Kwiaty - kupować czy nie? Jeżeli tak to jakie? Duży bukiet czy coś bardziej skromnego?
Transport - zaproponować, że po nią przyjadę czy lepiej umówić się na miejscu i każdy we własnym zakresie przyjedzie?

Zależy mi na opinii kobiet, jak Wy chciałybyście spędzić pierwszą randkę?
Dodam, że finanse nie mają większego znaczenia, jak ma być elegancka restauracja i kwiaty to będą, nie chcę tylko wyjść na gościa, który się narzuca i wyobraża sobie nie wiadomo co, tym bardziej, że tak jak pisałem nigdy się nie spotkaliśmy, jedynie 2 rozmowy telefoniczne, więc nawet nie wiem czy się sobie spodobamy. W czasach studenckich umawiałem się na spacer albo piwo, zresztą wtedy i tak człowiek nie miał kasy, po 30-tce ludzie są trochę bardziej poważni, ale nie chcę przedobrzyć. Dajcie proszę znać jak to widzicie i w jakim kierunku powinienem iść.

Każda kobieta może mieć inne upodobania. Są kobiety, dla których kwiaty są niepotrzebne, a są takie, które je uwielbiają. Jeśli kwiaty, to niezobowiązujące, nie jakiś ogromny wiecheć, z którym nie wiadomo co zrobić. To samo z kawą. Idziecie w takie miejsce, gdzie nie jest za drogo, a miejsce - tam, gdzie można swobodnie porozmawiać bez zwracania uwagi. W sprawie transportu można zadzwonić wcześniej i zapytać czy przyjechać po nią. Jeśli się nie widzieliście, może bardziej naturalnie umówić w określonym miejscu, a potem dopiero zdecydować, gdzie pójdziecie.

7

wieka napisał/a:

Ja bym wybrała kawiarnię, bukiecik jak już to malutki, co do dojechania do umówionego lokalu najlepiej zapytaj, jak nie, to umówcie się na miejscu.
Mam nadzieję, że chociaż widzieliście się na zdjęciach. Czy to randka w ciemno big_smile

Tak, swoje zdjęcia widzieliśmy więc mnie więcej wiemy czego się spodziewać. Zaproponuję kawiarnię, chyba najbezpieczniejsza opcja, zapytam czy chce żebym po nią przyjechał, nie wiem tylko jak z tymi kwiatami, bo głupio o to pytać. Bardziej się skłaniacie ku opcji z kwiatami czy bez?

8 Ostatnio edytowany przez Solaris (2025-08-31 12:28:36)

Jacek901 napisał/a:

Tak, swoje zdjęcia widzieliśmy więc mnie więcej wiemy czego się spodziewać. Zaproponuję kawiarnię, chyba najbezpieczniejsza opcja, zapytam czy chce żebym po nią przyjechał, nie wiem tylko jak z tymi kwiatami, bo głupio o to pytać. Bardziej się skłaniacie ku opcji z kwiatami czy bez?

Jeśli bardzo Ci się podoba i chcesz na niej zrobić wrażenie, możesz jakiś kwiatek dać, nie ma znaczenia czy kobieta lubi kwiaty czy nie, to zawsze miły gest, który na pewno doceni. Wyjdziesz na romantyka wink Ale żadnych bukietów, tylko pojedynczy kwiat albo bukiecik w stylu konwalii, czyli malutki. Okazałe, drogie bukiety robią raczej odwrotne wrażenie i mogą wprawiać w zakłopotanie. Poza tym jak zechcecie iść na spacer to bukiet uciążliwy będzie. Niby można będzie go wrzucić do samochodu, ale trochę bez sensu - najpierw w kawiarni będzie dychać na krześle, potem kisić się w aucie... Z bukietem to możesz wpaść do domu, jak zaprosi Cię na kolację smile

9

Jacek901 napisał/a:
wieka napisał/a:

O to pytać nie wypada, myślę, że z takiego malutkiego bukieciku każda dziewczyna będzie zadowolona, ale niekoniecznie, sam musisz zdecydować.

10

Jacek901 napisał/a:

Jak chcesz dać kwiaty to tylko niezobowiązujące, nie sprawiające kłopotu, wtedy nie przewidujesz spaceru tylko na przykład kawiarenkę i czas do godziny na spotkanie.

11 Ostatnio edytowany przez madoja (2025-08-31 13:03:42)

Nie kupuj kwiatów. Jeszcze nie. Za wcześnie.
Mnie zawsze irytowało gdy na pierwszą randkę facet zabierał bukiet kwiatów. Po pierwsze - nie miałam co z nimi zrobić, a gdy spotkanie trwało kilka godzin, to kwiaty zdążyły przyschnąć. A po drugie - to było dla mnie dziwne że facet nie wie kim ja jestem, a kupuje mi kwiaty. Czyli nie kupił ich stricte dla mnie, a po prostu dlatego że ja jestem kobietą. Zawsze miałam dziwne poczucie, że skoro on coś daje OBCEJ kobiecie, to czy to dlatego żeby wkupić się w łaski i poruchać?

Samo to że pod nią podjedziesz (zalecam!) i ewentualnie zapłacisz za kawę - będzie już bardzo, bardzo ładnym gestem wobec obcej kobiety.
Ale błagam, bez kwiatów. Zalatuje desperacją.

Kwiaty kup kiedy indziej. I np. wtedy, gdy spotkacie się u niej, żeby mogła je włożyć do wazonu.

I tak, też uważam że propozycja spaceru nie pasuje już do Waszego wieku. Zaproponuj że po nią przyjedziesz i zabierz ją do klimatycznej kawiarni gdzie nie ma tłumów.

12

madoja napisał/a:

Nie kupuj kwiatów. Jeszcze nie. Za wcześnie.
Mnie zawsze irytowało gdy na pierwszą randkę facet zabierał bukiet kwiatów. Po pierwsze - nie miałam co z nimi zrobić, a spotkanie trwało kilka godzin to kwiaty zdążyły przyschnąć. A po drugie - to było dla mnie dziwne że facet nie wie kim ja jestem, a kupuje mi kwiaty. Czyli nie kupił ich stricte dla mnie, a po prostu dlatego że ja jestem kobietą. i zawsze miałam dziwne poczucie, że skoro on coś daje OBCEJ kobiecie, to czy to dlatego żeby wkupić sie w łaski i poruchać?

Samo to że pod nią podjedziesz (zalecam!) i ewentualnie zapłacisz za kawę - będzie już bardzo, bardzo ładnym gestem wobec obcej kobiety.
Ale błagam, bez kwiatów. Zalatuje desperacją.

Kwiaty kup kiedy indziej. I np. wtedy, gdy spotkacie się u niej, żeby mogła je włożyć do wazonu.

I tak, też uważam że propozycja spaceru nie pasuje już do Waszego wieku. Zaproponuj że po nią przyjedziesz i zabierz ją do klimatycznej kawiarni gdzie nie ma tłumów.

Też tak uważam. Kwiatkow bym nie dawal. Nie na pierwszym spotkaniu.

13

Na pierwszym spotkaniu powinieneś dać dziewczynie tulipana, od razu będziesz wiedział, czy jest sens się umawiać na kolejne spotkanie smile Polecam - sprawdzony sposób smile Powodzenia smile smile smile

14

Jacek901 napisał/a:
wieka napisał/a:

Hmm, nie wiem, mały bukiecik czy parę tulipanów lub gerber byłby ok, z drugiej strony, może lepiej kup jej bukiecik pod koniec randki o ile ta będzie udana i będziesz wiedzieć, że pokusisz się o więcej randek?

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pierwsza randka - co zrobić żeby nie przedobrzyć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024