Cześć !
Jestem Piotr i chciałbym porozmawiać z prawdziwą Zakonnicą.
Pozdrawiam wszystkich
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Porozmawiam z prawdziwą Zakonnicą
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Cześć !
Pozdrawiam wszystkich
Cześć !
Pozdrawiam wszystkich
W jakim celu?
Chciałbym porozmawiać po prostu. Mam kilka pytań. Interesuję mnie ten temat.
Jesteś może jedną z nich?
Udaj się do najbliższego zakonu żeńskiego.
Piotr86poznan napisał/a:Chciałbym porozmawiać po prostu. Mam kilka pytań. Interesuję mnie ten temat.
Udaj się do najbliższego zakonu żeńskiego.
Dobry pomysl
Jesteś może jedną z nich?
Jak powiem, że tak, to zadasz mi tych kilka pytań?
Piotr86poznan napisał/a:Chciałbym porozmawiać po prostu. Mam kilka pytań. Interesuję mnie ten temat.
Jesteś może jedną z nich?Jak powiem, że tak, to zadasz mi tych kilka pytań?
przeciez nie jesteś zakonnica
No właśnie nie wydaje mi się, żebyś była zakonnicą. Ja tu poważne pytanie a tu takie odpowiedzi:)
No właśnie nie wydaje mi się, żebyś była zakonnicą. Ja tu poważne pytanie a tu takie odpowiedzi:)
Pytanie nie jest poważne, bo wszystko co cię interesuje znajdziesz w sieci, więc możesz zaspokoić swoją ciekawość niekoniecznie rozmawą z zakonnicą.
Równie dobrze możesz zaczepić na ulicy jakąś zakonnice i zapytać czy możesz jej zadać kilka pytań które cię interesują. Dopiero wtedy będziesz miał wiarygodne odpowiedzi.
Jakie poważne pytanie?
Cześć !
Pozdrawiam wszystkich
Jaka to jest prawdziwa zakonnica?
Są też nieprawdziwe?
Piotr86poznan napisał/a:Cześć !
Pozdrawiam wszystkich
Są też nieprawdziwe?
Na Forum była prawdziwa muzułmanka, to na pewno będzie prawdziwa zakonnica. I odpowie chętnie na poważne pytania Piotra.
Priscilla napisał/a:Piotr86poznan napisał/a:Cześć !
Pozdrawiam wszystkich
Są też nieprawdziwe?Na Forum była prawdziwa muzułmanka, to na pewno będzie prawdziwa zakonnica. I odpowie chętnie na poważne pytania Piotra.
Zakonnicy prawdziwej tu nie widze
Z tego co słyszałem to zakonnice nie mają dostepu do internetu. Jedynie przeorysza może mieć komputer. Jeden ze znajomych robił remont w zakonie. Mowił ze w życiu tyle nie ruchał. Więc działaj.
Tamiraa napisał/a:Priscilla napisał/a:Jaka to jest prawdziwa zakonnica?
Są też nieprawdziwe?Na Forum była prawdziwa muzułmanka, to na pewno będzie prawdziwa zakonnica. I odpowie chętnie na poważne pytania Piotra.
A Piotr widzi
Julia life in UK napisał/a:Tamiraa napisał/a:Na Forum była prawdziwa muzułmanka, to na pewno będzie prawdziwa zakonnica. I odpowie chętnie na poważne pytania Piotra.
A Piotr widzi
Gdzie? Ktora to ?
Spójrz w lustro. Podobno nie wolno tam się malować chodzic w szpilkach no i wszystkie noszą te same ciuchy zupełnie jak w islamie. Wygląda znajomo?
Spójrz w lustro. Podobno nie wolno tam się malować chodzic w szpilkach no i wszystkie noszą te same ciuchy zupełnie jak w islamie. Wygląda znajomo?
Mnie to nie przeszkadza brak makijazu, bo ja sie rzadko maluje, nawet jak zalozylam Facebooka to wstawiam tam zdjecia bez makijazu(tylko jedno jest z makijazem). No tak zakonnice mi przypominaja z ubiorem Muzulmanki z tym,ze maja inny styl ubioru plus nie zaslaniaja twarzy jak niektore grupy Muzulmanek. Troche ciezko ze szpilkami, ale w sumie tam tez moga byc nizsze zakonnice ode mnie,wiec siła rzeczy nie bede potrzebowac szpilek, bo bede przy nich naturalnie wysoka, chociaz jak mam 165cm wzrostu to myślę,ze raczej tam bede sredniakiem ciekawe ile bedzie siostr zakonnych w moim zgromadzeniu myślę,ze tak ok 15- 20 ich bedzie,ale bedzie super mam nadzieje,ze uda mnie sie pojsc do zakonu
Są też nieprawdziwe?
Są. Ostatnio słuchałem na YT właśnie takiej nieprawdziwej, samozwańczej. Jest nawet autorką kilku książek i chodzi w habicie. Mieszka w domu... zakonnym ze swoją biologiczną Matką przełożoną w Częstochowie.
Piotrze, może odpowiedzi na Twoje pytanie znają nie tylko "prawdziwe zakonnice".
Wiele zależy pytań jakie masz. Jak zadasz tu choć jedno, to może pojawi się odpowiedź z podaniem konkretnej "prawdziwej" zakonnicy.
Na przykład, słucham teraz rozmowy z "prawdziwą" zakonnicą i biblistką s. Joanną Nowińską.
A co z tamtym wątkiem, Piotrze?
https://www.netkobiety.pl/t134991.html
Szukasz dziewicy? To nie szukaj zakonnicy, nawet "prawdziwej", a jeszcze bardziej "misyjnej".
Znam kilka byłych zakonnic i znam ich opowieści, więc wiem, co piszę.
Jahwe czekał dwa tysiące lat na odpowiednią Dziewicę. Myślisz, że masz tyle czasu?
Priscilla napisał/a:Jaka to jest prawdziwa zakonnica?
Są też nieprawdziwe?Są. Ostatnio słuchałem na YT właśnie takiej nieprawdziwej, samozwańczej. Jest nawet autorką kilku książek i chodzi w habicie. Mieszka w domu... zakonnym ze swoją biologiczną Matką przełożoną w Częstochowie.
Piotr86poznan napisał/a:Jestem Piotr i chciałbym porozmawiać z prawdziwą Zakonnicą.
Piotrze, może odpowiedzi na Twoje pytanie znają nie tylko "prawdziwe zakonnice".
Wiele zależy pytań jakie masz. Jak zadasz tu choć jedno, to może pojawi się odpowiedź z podaniem konkretnej "prawdziwej" zakonnicy.
Na przykład, słucham teraz rozmowy z "prawdziwą" zakonnicą i biblistką s. Joanną Nowińską.
A co z tamtym wątkiem, Piotrze?
https://www.netkobiety.pl/t134991.html
Szukasz dziewicy? To nie szukaj zakonnicy, nawet "prawdziwej", a jeszcze bardziej "misyjnej".
Znam kilka byłych zakonnic i znam ich opowieści, więc wiem, co piszę.
Jahwe czekał dwa tysiące lat na odpowiednią Dziewicę. Myślisz, że masz tyle czasu?
Ja ogladalam na you tube prawdziwe zakonnice
Priscilla napisał/a:Jaka to jest prawdziwa zakonnica?
Są też nieprawdziwe?Są. Ostatnio słuchałem na YT właśnie takiej nieprawdziwej, samozwańczej. Jest nawet autorką kilku książek i chodzi w habicie. Mieszka w domu... zakonnym ze swoją biologiczną Matką przełożoną w Częstochowie.
Hmm... Ciekawa historia. Dobrze rozumiem, że ta kobieta nie ma żadnych święceń, złożonych ślubów czy co tam zgodnie z zasadami jest im potrzebne, a mimo to żyje udając zakonnicę?
Jak to się stało, że jej biologiczna matka znalazła się w domu zakonnym? Po prostu odnalazła dla siebie taką drogę na późnym etapie życia czy wydarzyło się po drodze coś ważnego, co ją do tego skłoniło? Ona też jest "udawaną" zakonnicą?
hmm... Ciekawa historia. Dobrze rozumiem, że ta kobieta nie ma żadnych święceń, złożonych ślubów czy co tam zgodnie z zasadami jest im potrzebne, a mimo to żyje udając zakonnicę?
Jak to się stało, że jej biologiczna matka znalazła się w domu zakonnym? Po prostu odnalazła dla siebie taką drogę na późnym etapie życia czy wydarzyło się po drodze coś ważnego, co ją do tego skłoniło? Ona też jest "udawaną" zakonnicą?
Znalazłem jedno nagranie.
https://www.youtube.com/watch?v=rNSjZ4z9eHI
Jest tego więcej.
https://www.youtube.com/watch?v=8x8d-rufO9M
To jeszcze inaczej. Z tego, co wyczytałem dom prywatny zamieniły na dom zakonny, a terenem misji uczyniła s. Bruna Interneti.
Co nie zmienia faktu, że poglądy ma racjonalne.
A tu oświadczenie w ich sprawie:
https://niezalezna.pl/polska/kosciol/ki … nie/391760
Przypomniała mi się jeszcze inna "prawdziwa zakonnica", która kilka lat temu zbierała pieniądze na założenie swojego zakonu, zarabiała między innymi wróżąc z kart. Potem wyjechała do USA i tam jakiś biskup dał się nabrać na jej powołanie.
Priscilla napisał/a:hmm... Ciekawa historia. Dobrze rozumiem, że ta kobieta nie ma żadnych święceń, złożonych ślubów czy co tam zgodnie z zasadami jest im potrzebne, a mimo to żyje udając zakonnicę?
Jak to się stało, że jej biologiczna matka znalazła się w domu zakonnym? Po prostu odnalazła dla siebie taką drogę na późnym etapie życia czy wydarzyło się po drodze coś ważnego, co ją do tego skłoniło? Ona też jest "udawaną" zakonnicą?Znalazłem jedno nagranie.
Jest tego więcej.
To jeszcze inaczej. Z tego, co wyczytałem dom prywatny zamieniły na dom zakonny, a terenem misji uczyniła s. Bruna Interneti.
https://niezalezna.pl/polska/kosciol/ki … nie/391760
Przypomniała mi się jeszcze inna "prawdziwa zakonnica", która kilka lat temu zbierała pieniądze na założenie swojego zakonu, zarabiała między innymi wróżąc z kart. Potem wyjechała do USA i tam jakiś biskup dał się nabrać na jej powołanie.
A to nie podpada pod eskomunike? Nawiasem mówiąc osoba świecka,niewyswiecona nie może pełnić roli osoby duchownej. Ja tam się w zakonnice wolę nie bawic po swojemu
A to nie podpada pod eskomunike? Nawiasem mówiąc osoba świecka,niewyswiecona nie może pełnić roli osoby duchownej. Ja tam się w zakonnice wolę nie bawic po swojemu
Kuria diecezjalna wydała oświadczenie. Pod ekskomunikę nie podpada raczej. A ubierać się każdy może jak chce. Siostra Bruna nie pełni roli duchownej, mogłaby co najwyżej pełnić rolę osoby konsekrowanej.
Osobiście traktuję to zjawisko jako pewnego rodzaju teatrzyk religijny.
Ale jak będę w Częstochowie, to zapewne odwiedzę. Wtedy napiszę coś więcej.
Julia life in UK napisał/a:A to nie podpada pod eskomunike? Nawiasem mówiąc osoba świecka,niewyswiecona nie może pełnić roli osoby duchownej. Ja tam się w zakonnice wolę nie bawic po swojemu
Kuria diecezjalna wydała oświadczenie. Pod ekskomunikę nie podpada raczej. A ubierać się każdy może jak chce. Siostra Bruna nie pełni roli duchownej, mogłaby co najwyżej pełnić rolę osoby konsekrowanej.
Ja bylam dawno temu w Czestochowie na Jasnej Gorze bym chciala jeszcze raz tam pojechac
Znalazłem jedno nagranie.
Jest tego więcej.
Dzięki wielkie za linki
Sytuacja zaskakująca, ale na swój sposób naprawdę ciekawa, tym bardziej, że nie spotkałam się jeszcze z takim przypadkiem.
Nasza bohaterka, Siostra Bruna od Maryi, w opisach kanałów na YouTube podaje, że jest osobą prowadzącą tradycyjne, independystyczne życie pustelnicze.
Z tego co zauważyłam, ma dwa kanały na YouTube, konto na Facebooku, Instagramie, Twitterze i własną stronę internetową, oprócz tego wydaje książki. Jednym słowem, coś mi się wydaje, że z bycia zakonnicą nie tylko uczyniła sobie sposób na życie, ale też źródło utrzymania
Animus napisał/a:Julia life in UK napisał/a:A to nie podpada pod eskomunike? Nawiasem mówiąc osoba świecka,niewyswiecona nie może pełnić roli osoby duchownej. Ja tam się w zakonnice wolę nie bawic po swojemu
Ja bylam dawno temu w Czestochowie na Jasnej Gorze bym chciala jeszcze raz tam pojechac
Po przejsciu przez brame dotknalby cie palec bozy i spalilby cie ogien piekielny, bo nie przestrzegasz przykazan bozych.
Po przejsciu przez brame dotknalby cie palec bozy i spalilby cie ogien piekielny, bo nie przestrzegasz przykazan bozych.
Ty się tu Palcem Bożym nie posługuj, bo Ci ręka odpadnie, zanim dotkniesz bram piekieł, Koszmarny Sędzio NIEPOKOJÓW.
Na bank ten temat to trolling by pisac z Julka
Jak nie,jak tak
Julia life in UK napisał/a:Animus napisał/a:Kuria diecezjalna wydała oświadczenie. Pod ekskomunikę nie podpada raczej. A ubierać się każdy może jak chce. Siostra Bruna nie pełni roli duchownej, mogłaby co najwyżej pełnić rolę osoby konsekrowanej.
Bo na Jasną Górę to ida tylko Ci,ktorzy przestrzegaja Bozych Przykazan he he *
Piszę po prostu sama ze sobą, bo nikt ze mną tutaj juz nie pisze.
Gosiawie napisał/a:Na bank ten temat to trolling by pisac z Julka
przeciez wiesz,ze to nieprawda
Palec Boga napisał/a:Gosiawie napisał/a:Na bank ten temat to trolling by pisac z Julka
![]()
ale co nieprawda
Julia life in UK napisał/a:Palec Boga napisał/a:Piszę po prostu sama ze sobą, bo nikt ze mną tutaj juz nie pisze.
![]()
ale co nieprawda
Ja nie pisze sama ze sobą
Ja nie pisze sama ze sobą
Ale jak nie, jak wyżej napisałaś, że piszesz?
Zdecyduj się wreszcie
Julia life in UK napisał/a:Ja nie pisze sama ze sobą
Ale jak nie, jak wyżej napisałaś, że piszesz?
Zdecyduj się wreszcie
Przecież ja pisze pod tym tylko nickiem
Przecież ja pisze pod tym tylko nickiem
Pisałem do Ciebie w tej sprawie na PW: są tu dokładnie dwa takie same loginy z różną ilością postów. Można się pogubić kto co pisze.
A do tego, jak to możliwe, aby ktoś zarejestrował dokładnie taki sam login?
Julia life in UK napisał/a:Przecież ja pisze pod tym tylko nickiem
Pisałem do Ciebie w tej sprawie na PW: są tu dokładnie dwa takie same loginy z różną ilością postów. Można się pogubić kto co pisze.
A do tego, jak to możliwe, aby ktoś zarejestrował dokładnie taki sam login?
Chodzi Tobie o nick Julia life in UK oraz Julia Life in UK.? Bardzo proste moj prawdziwy nick nie ma kropki na końcu, a tamten z pozoru taki sam nick ma kropke na koncu- czasem wystarczy jeden znak interpukcyjny, by moc podszywac sie pod tym samym nickiem.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Forum Kobiet » POZNAJMY SIĘ ... » Porozmawiam z prawdziwą Zakonnicą
Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności
© www.netkobiety.pl 2007-2024