Czy moja spowiedź jest ważna. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Czy moja spowiedź jest ważna.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Czy moja spowiedź jest ważna.

Dziś byłem w kościele że święconką i przystąpiłem do spowiedzi. Nie chodziłem do spowiedzi od dłuższego czasu i staralem się walczyć z grzechem nieczytosci, ale nie wyszło.

Wyznałem swoje grzechy a te dotyczą 6 przykazania wyznałem jako nieczyste myśli i czyny.

Ksiądz nie pytał, ale jak kiedyś wyznawałem grzech wprost to otrzymywałem pokutę jedną modlitewne i ogólne naukę, żeby starć się unikać pokus.

Dziś zadał mi 3 modlitwy i powiedział abym odwrócił się od nieczystych czynów, bo inaczej potępienie wieczne, dosadnie.

Mam wrażenie, że zrozumiał, to jako coś poważnego, ale nie pytał.

Nieczytosc obejmowała różne rodzaje i mysli i czyny w samotności z dziewczyną/koleżanka oglądanie.

Czy moja spowedz jest ważna? Czy mogę jutro iść do komunii?

Chciałbym tak się spowiadacy w przyszłości, bo jednak lepiej się czuję, że ksiądz nie wie czy to masturbacja czy współżycie. Wolę aby myślał że stosunki.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy moja spowiedź jest ważna.

Widzę, że hipokryzja dalej cię nie opuszcza, najwyższy czas żebyś zaczął samodzielnie myśleć.

3 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-04-19 17:32:41)

Tak Twoja spowiedź jest ważna, ponieważ po pierwsze ksiądz nie miał potrzeby zapytać(mnie ksiądz nigdy o szczegóły nie pytał), po drugie grzech nieczystości wiąże się z różnymi grzechami przeciwko 6 przykazaniu. Zaufaj Bogu w Jego miłosierdzie. Napewno masz odpuszczone grzechy, po prostu musisz wiedziec, że Bóg nie jest drobnostkowy, jeżeli szczerze żałujesz za swoje grzechy nieczystosci cokolwiek by to bylo to Bóg wie jakiego grzechu konkretnie zalujesz i nie musisz tego dokładnie doprecyzowac co do szczegółów na spowiedzi. Księża też tak pewnie nie pytają o szczegóły, bo pozniej się będą drzeć "ze ksiądz pedofil, zboczeniec itp", dlatego jak powiedziales grzech nieczystości to księdzu to wystarczyło  i o szczegóły nie pytał

4

Julia life in UK napisał/a:

Tak Twoja spowiedź jest ważna, ponieważ po pierwsze ksiądz nie miał potrzeby zapytać(mnie ksiądz nigdy o szczegóły nie pytał), po drugie grzech nieczystości wiąże się z różnymi grzechami przeciwko 6 przykazaniu. Zaufaj Bogu w Jego miłosierdzie. Napewno masz odpuszczone grzechy, po prostu musisz wiedziec, że Bóg nie jest drobnostkowy, jeżeli szczerze żałujesz za swoje grzechy nieczystosci cokolwiek by to bylo to Bóg wie jakiego grzechu konkretnie zalujesz i nie musisz tego dokładnie doprecyzowac co do szczegółów na spowiedzi. Księża też tak pewnie nie pytają o szczegóły, bo pozniej się będą drzeć "ze ksiądz pedofil, zboczeniec itp", dlatego jak powiedziales grzech nieczystości to księdzu to wystarczyło  i o szczegóły nie pytał

I tu sie pojawia wieczny problem. "Jak szczerze żałujesz za grzechy". A żałujesz? Fajnie bylo przeciez i to powtórzysz.  To jak - wazna spowiedz czy niewazna? Ponoc warunkiem jest szczera dekalaracja poprawy. Bedzie poprawa? Nie sadze...

5

Bert44 napisał/a:

I tu sie pojawia wieczny problem. "Jak szczerze żałujesz za grzechy". A żałujesz? Fajnie bylo przeciez i to powtórzysz.  To jak - wazna spowiedz czy niewazna? Ponoc warunkiem jest szczera dekalaracja poprawy. Bedzie poprawa? Nie sadze...

To już jest enty wątek Patryka z tym „problemem”, więc widać, że lubi ten temat, nomen omen, wałkować big_smile

6

wieka napisał/a:
Bert44 napisał/a:

To już jest enty wątek Patryka z tym „problemem”, więc widać, że lubi ten temat, nomen omen, wałkować big_smile

Aha dobrze wiedziec

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Czy moja spowiedź jest ważna.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024