Od jednej koronki do drugiej... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Od jednej koronki do drugiej...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2025-03-16 14:33:30)

Temat: Od jednej koronki do drugiej...

Niezbadane są wyroki boskie miałam całe życie odmawiać Koronkę do Miłosierdzia Bożego, a dostałam natchnienie "poszukaj innej koronki". Szukalam nic ciekawego nie znalazlam na początku. Wogole zdziwiłam się, bo koronka do Miłosierdzia Bożego jest moja ulubioną. Natknęłam się na Koronkę do Serca Jezusa,ale zaczęłam mieć trudności o to jakie łaski można wymienić, czy 3 razy te sama czy można 3 inne plus jakoś nie czułam, żeby to była koronka dla mnie-no cóż każdy ma swoją drogę do świętości nie każdy musi odmawiać tę samą modlitwę, prawda?. Szukalam, szukalam i znalazlam Koronka do Najświętszych Ran Pana Jezusa i poczulam, że to jest to. I wiecie co się stało,gdy odmawiałam ją na próbę po raz pierwszy miałam ogrome trudnosci czułam jakbym miała atak paniki,miałam mdłości itp. Przestraszyłam się co jest grane i wtedy zaczęłam szukać odpowiedzi czemu tak jest i znalazlam odpowiedź-zle duchy bardzo często probuja uniemozliwic człowiekowi odmówienie najbardziej skutecznych modlitw. To ,że ta koronka jest skuteczna przekonałam się tego samego dnia, gdy otrzymałam pomoc,której potrzebowałam. Tak samo działo się z Rozancem ,gdy go odmawialam miałam duże trudności w tej modlitwie, ale widziałam pozniej jej skuteczność w próbie nawrócenia bliskiej mi osoby. Ja zauważyłam, że te modlitwy ,które przynoszą mi trudności w odmawianiu są najbardziej skuteczne. Zrobiłam sobie przerwę,  czytalam dużo o Koronce do Najświętszych Ran Pana Jezusa-nie jest ona az tak popularna co Koronka do Miłosierdzia Bożego, gdzie mogłam przeczytać setki swiadectw, natomiast ma ona również kilka swiedectw ludzi,którzy ją odmawiają plus niewiem czemu,ale czuję,że jest jeszcze bardziej skuteczna niż koronka do Miłosierdzia Bożego wiem,że to głupio brzmi,ale tak sama zauważyłam i też tak czuję. Dziś odmowilam te koronke rano i byłam już spokojna, ponieważ zrozumialam, że szatan walczy z tym co jest najbardziej skuteczne przeciwko niemu, a Koronka do Najświętszych Ran Pana Jezusa jest niezwykle skuteczna, ponieważ Rany Jezusa mają ogromną moc w pokonywaniu zla. Od dzisiaj postanowilam odmawiać Koronkę do Najświętszych Ran Pana Jezusa każdego dnia

Zobacz podobne tematy :
Odp: Od jednej koronki do drugiej...

Wiecie, że siostra Maria Marta de Chambon, której proces beatyfikacji trwa również miała duże trudności z odmawianiem tej koronki? Dostala ona dar niezwykłego postu-jadla tylko Komunie Święta,  nie przyjmowała żadnego innego pokarmu. Nie czuła głodu i wykonywala bez problemów wszystkie swoje obowiązki w zakonie. Sama się przekonała nie raz o skuteczności koronki

3

Julcia,
nie słyszałam o takich koronkach. Czy w ten sposób nazywasz litanie?

nikitaa napisał/a:

Julcia,
nie słyszałam o takich koronkach. Czy w ten sposób nazywasz litanie?

Nie. To jest koronka. Sprawdź sobie wpisz w Google koronka do Najświętszych Ran Pana Jezusa

5 Ostatnio edytowany przez nikitaa (2025-03-16 22:50:45)

No faktycznie znalazłam.
A dlaczego nie odmawiasz  normalnie różańca tylko tak sobie to wszystko komplikujesz?

nikitaa napisał/a:

No faktycznie znalazłam.
A dlaczego nie odmawiasz  normalnie różańca tylko tak sobie to wszystko komplikujesz?

Rozaniec tez odmawialam, ale jest za długi dla mnie, Koronki szybciej się odmawia. Ja nie mam cierpliwości do długich modlitw

7

Jeśli masz zamiar iść do zakonu to niestety, ale musisz nauczyć się cierpliwości. Poza tym cierpliwość jest cnotą. Dla Ciebie jako przyszłej zakonnicy powinno to być bardzo ważne.

Alessandro napisał/a:

Jeśli masz zamiar iść do zakonu to niestety, ale musisz nauczyć się cierpliwości. Poza tym cierpliwość jest cnotą. Dla Ciebie jako przyszłej zakonnicy powinno to być bardzo ważne.

Tak wiem o tym

Ta koronka naprawdę dziala Jezus powiedział kto odmowi slowa Koronki ten się nawroci, a od wczoraj wieczorem mam jakąś taka silna potrzebę życia według 10 Przykazan Bozych. Też ta koronka daje dużo dobrych rzeczy-mnie dziś przyszedł list z obnizka podatku mieszkaniowego, także będę mniej płacić  -super niespodzianka.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Od jednej koronki do drugiej...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024