Idźcie do kina! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Idźcie do kina!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Idźcie do kina!

Film jest niesamowity. Dawno czegoś takiego nie oglądałam, dawno  nie zachwyciłam się tak  filmem.
Jest niesamowity pod wieloma względami - artystycznie jest niemal doskonały, dobra, ciekawa fabuła, jednocześnie trzyma w napięciu i zachwyca.
Poleciła go Grażyna Torbicka w swojej audycji "Kocham kino" i bardzo się cieszę, że zdążyłam go oglądnąć na dużym ekranie. W Tv ten film straci co najmniej połowę swojej artystycznej wartości, więc jeśli nie macie w domu studia z 80 calowym ekranem to łapcie ten film, bo to pewnie jego ostatnie dni w kinach. Może potem gdzieś w studyjnych, ale to już będzie mała szansa go złapać.

Polecam za Grażyną Torbicką, bo takich filmów jest naprawdę mało, zdarza się jeden na kilka lat.

Jego tytuł - Emilia Perez

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Idźcie do kina!

Nie pójdę za dużo ludzi

Miklosza napisał/a:

Nie pójdę za dużo ludzi

No to właśnie idz moze poznasz kogos jakas dziewczyna

4

Julia life in UK napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Nie pójdę za dużo ludzi

No to właśnie idz moze poznasz kogos jakas dziewczyna

Kto by takiego zechciał

5 Ostatnio edytowany przez MaciejO0o.. (2025-03-15 11:15:54)

Nikitaa,  ciekawe że aż tak Cię film zachwycił. Miałem wybrać się z ciekawości, bo chyba kilkanaście nominacji do Oscara otrzymał, a w mojej bańce prawackiej grubo jest jechane po tym filmie.   Mnie trochę znięchęca forma musicalu w połączeniu z fabułą, ale w sumie zachęciłaś big_smile

Tylko się upewnię. Film nie jest pedalski?

6

teraz zagoglowala, nie lubie musikali

7

MaciejO0o.. napisał/a:

Nikitaa,  ciekawe że aż tak Cię film zachwycił. Miałem wybrać się z ciekawości, bo chyba kilkanaście nominacji do Oscara otrzymał, a w mojej bańce prawackiej grubo jest jechane po tym filmie.   Mnie trochę znięchęca forma musicalu w połączeniu z fabułą, ale w sumie zachęciłaś big_smile

Absolutnie nie jest pedalski big_smile

Też spotkałam w necie opinie bardzo nieprzychylne na zmianę z wielkim zachwytem.
Można powiedzieć, że ten film albo do kogoś trafia i wtedy jest wielkie WOW, albo mu nie lezy i wtedy po nim jedzie.
Mam też wrażenie, że część osób oglądała go na Netflixie albo innej platformie w Tv, i dlatego nie byli w stanie docenić wszystkich walorów tego dzieła. Bo on wymaga właśnie kina.

Podziel się wrażeniami jeśli go zobaczysz big_smile

8

nikitaa napisał/a:
MaciejO0o.. napisał/a:

Absolutnie nie jest pedalski big_smile

Też spotkałam w necie opinie bardzo nieprzychylne na zmianę z wielkim zachwytem.
Można powiedzieć, że ten film albo do kogoś trafia i wtedy jest wielkie WOW, albo mu nie lezy i wtedy po nim jedzie.
Mam też wrażenie, że część osób oglądała go na Netflixie albo innej platformie w Tv, i dlatego nie byli w stanie docenić wszystkich walorów tego dzieła. Bo on wymaga właśnie kina.

Podziel się wrażeniami jeśli go zobaczysz big_smile

Podzielę się wrażeniami.

9

nikitaa napisał/a:

Film jest niesamowity. Dawno czegoś takiego nie oglądałam, dawno  nie zachwyciłam się tak  filmem.
Jest niesamowity pod wieloma względami - artystycznie jest niemal doskonały, dobra, ciekawa fabuła, jednocześnie trzyma w napięciu i zachwyca.
Poleciła go Grażyna Torbicka w swojej audycji "Kocham kino" i bardzo się cieszę, że zdążyłam go oglądnąć na dużym ekranie. W Tv ten film straci co najmniej połowę swojej artystycznej wartości, więc jeśli nie macie w domu studia z 80 calowym ekranem to łapcie ten film, bo to pewnie jego ostatnie dni w kinach. Może potem gdzieś w studyjnych, ale to już będzie mała szansa go złapać. Geometry Dash

Polecam za Grażyną Torbicką, bo takich filmów jest naprawdę mało, zdarza się jeden na kilka lat.

Brzmi fantastycznie! Doceniam sugestię! Cieszę się, że film Ci się podobał, zwłaszcza że kina wyświetlają mniej przyzwoite. Warto pójść, bo Grażyna Torbicka ciągle radzi świetne pozycje. Zgadzam się, że kino jest lepsze do doceniania filmów. Już organizuję wycieczkę filmową!

10

nikitaa napisał/a:

Poleciła go Grażyna Torbicka w swojej audycji "Kocham kino" i bardzo się cieszę, że zdążyłam go oglądnąć na dużym ekranie. W Tv ten film straci co najmniej połowę swojej artystycznej wartości, więc jeśli nie macie w domu studia z 80 calowym ekranem to łapcie ten film, bo to pewnie jego ostatnie dni w kinach. Może potem gdzieś w studyjnych, ale to już będzie mała szansa go złapać.

Z ciekawości sprawdziłem sobie co to za film. Jego opis zaczyna się tak: Prawniczka Rita otrzymuje niespodziewaną propozycję. big_smile

Uśmiech się pojawił i łezka się prawie zakręciła jak to przeczytałem, coś niesamowitego big_smile

BTW dużo teraz się mówi o tym mini serialu "Dojrzewanie", oglądałaś?

UserNew napisał/a:
nikitaa napisał/a:

Z ciekawości sprawdziłem sobie co to za film. Jego opis zaczyna się tak: Prawniczka Rita otrzymuje niespodziewaną propozycję. big_smile

Uśmiech się pojawił i łezka się prawie zakręciła jak to przeczytałem, coś niesamowitego big_smile

O czym to serial jest ?

12

UserNew napisał/a:

Słyszałam o tym serialu ale nie oglądałam.
Oglądałeś/oglądasz?

13

nikitaa napisał/a:
UserNew napisał/a:

Oglądałeś/oglądasz?

Obejrzałem cztery odcinki na raz. Podchodziłem do tej produkcji z dystansem, bo szum wokół tego jest niesamowity, a wiadomo, że często takie wyhajpowane filmy/seriale wcale nie są takie genialne. Przyznam, że złamał mnie kilkukrotnie. Odcinek trzeci, był dla mnie mistrzostwem, piosenka pod koniec odcinka drugiego mnie zgniotła, a ostatnia scena z czwartego i ostatniego odcinka mnie zmiotła z planszy. Polecam obejrzeć.
Warto dodać, że jest to oparte na prawdziwych wydarzeniach, jedynie co na minus, to że kolor skóry tego chłopca nie zgadza się z oryginałem smile
A i jeszcze na plus to, że cały serial jest jakby jednym ujęciem, coś raczej niespotykanego.

14

UserNew napisał/a:
nikitaa napisał/a:
UserNew napisał/a:

Oglądałeś/oglądasz?

Obejrzałem cztery odcinki na raz. Podchodziłem do tej produkcji z dystansem, bo szum wokół tego jest niesamowity, a wiadomo, że często takie wyhajpowane filmy/seriale wcale nie są takie genialne. Przyznam, że złamał mnie kilkukrotnie. Odcinek trzeci, był dla mnie mistrzostwem, piosenka pod koniec odcinka drugiego mnie zgniotła, a ostatnia scena z czwartego i ostatniego odcinka mnie zmiotła z planszy. Polecam obejrzeć.
Warto dodać, że jest to oparte na prawdziwych wydarzeniach, jedynie co na minus, to że kolor skóry tego chłopca nie zgadza się z oryginałem smile
A i jeszcze na plus to, że cały serial jest jakby jednym ujęciem, coś raczej niespotykanego.

Dzięki wielkie , zachęciłeś tak, że jutro odpalę Netflixa i oglądnę smile

15

nikitaa napisał/a:
UserNew napisał/a:
nikitaa napisał/a:

Oglądałeś/oglądasz?

Dzięki wielkie , zachęciłeś tak, że jutro odpalę Netflixa i oglądnę smile

Wróć tu do mnie i daj znać, czy się podobało, czekam wink

16

Ja ze swojej strony też polecam "Dojrzewanie". Daje do myślenia - zwłaszcza jak ktoś jest/planuje być rodzicem. Wiele lat temu jak byłam nastolatką wydawało mi się, że było ciężko, ale mam wrażenie, że współczesna młodzież ma pod wieloma względami dużo gorzej.

17

Dzięki smile
Jak oglądnę to podzielę się wrażeniami smile

18

UserNew napisał/a:

Wróć tu do mnie i daj znać, czy się podobało, czekam wink

I'm back as promised! I just binged all four episodes, and wow... you were absolutely right.

That final scene in the fourth episode completely blew me away—I'm still trying to process it. The continuous-shot formatting gave it such a raw, realistic intensity that you rarely see on TV anymore. It definitely gives you a lot to think about regarding what youth go through today.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Idźcie do kina!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024