Chyba mam problem w pracy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chyba mam problem w pracy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

1

Temat: Chyba mam problem w pracy

Witam wszystkich serdecznie. Potrzebuje poradzić się w pewnej sprawie. Bardzo proszę o zrozumienie.
Dość dawno temu na forum, opisywałam sytuację moja z szefem. Zaczęliśmy więcej rozmawiać, poruszył nawet w pewnej części temat o swojej rodzinie. Nawet kiedyś pod głupim pretekstem próbował dowiedzieć się czy mam narzeczonego. Ciężko mi było ocenić czy jest miły bo chodzi o pracę czy chodziło o coś innego. Raz nawet mówił mi, że zawsze ładnie wyglądam, naprawdę był sympatyczny wobec mojej osoby. Kiedyś nawet wypytywał mnie o moją rodzinę. A ta zmiana napisała w sytuacji, żartowałam trochę i mógł pomyśleć że próbuje go poderwać - tak mi się wydaje. Potem stwierdziłam że muszę trochę przystopować, ważne są relacje zawodowe i lepiej nie otwierać się przed szefem, bo z reguły to osoba despotyczna, o złej opinii. Między czasie, nawiązałam w biurze bardzo dobra relacje z kolegą. Traktuje go jako przyjechała, czasami spotkamy się prywatnie. Nic więcej nas nie łączy. Niemniej jednak, w biurze zaczęły się od pewnego czasu plotki o naszej relacji. Każdego ciekawi to czy nas coś więcej łączy. Tak jak mój kolega był mało widoczny w firmie, tak zaczął być w centrum uwagi. Kiedyś szef nawet zagadał go o jego hobby, a nigdy nie interesował się tym. Zauważyłam, że szef zdystansował się co do mnie. Rozmawia tylko o sprawach zawodowych, stał się jakichś oschły. Za każdym razem jak potrzebuje coś skonsultować to ciągle mi mówi , że jest zajęty. Nie uśmiecha się do mnie. Nawet zaczął częściej zwracać mi uwagę na " w jego ocenie błędy", a wcześniej było wszystko dobrze. Miałam taką sytuację, że poprosiłam go czy może odpowiedzieć mi na parę pytań,więc przyszedł i gdy chciałam zadać jeszcze jedno pytanie to momentalnie naskoczył na mnie, że on jest zmęczony, głodny i w ogóle. Było to dla mnie dziwne, bo przecież wcześniej zgodził się na rozmowę. Co raz częściej okazuje mi złość. Ostatnio nie zgodziłam się z czymś i dość groźnym tonem powiedział mi że mam robić tak on chce. Ostatnio chciałam zapytać go o co mu chodzi ale czy to ma sens ?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Chyba mam problem w pracy

Szef do Ciebie startował a Ty przez plotki związałaś się z innym pracownikiem, koniec tematu.
Inna sprawa że można to bardzo szybko rozwiązać mówiąc szefowi prawdę ale czy jesteś na tyle odważna wątpię

3

Perwersyjny za to szczupł napisał/a:

Szef do Ciebie startował a Ty przez plotki związałaś się z innym pracownikiem, koniec tematu.
Inna sprawa że można to bardzo szybko rozwiązać mówiąc szefowi prawdę ale czy jesteś na tyle odważna wątpię

Nie jestem na tyle odważna. Powiem szczerze, że w jakiś sposób podoba mi się szef, ale chciałam myśleć rozsądkowo, bo nie mogę podrywać zajętego faceta, który ma rodzinę. Z resztą i tak sobie tłumaczyłam to, że raczej nie zwróciłby uwagi na mnie. Nie jestem osobą dobrze postawioną ani kobietą przy kasie. Z kolegą w pracy nic mnie intymnego nie łączy a ludzie dopisali sobie do historii niewiadomo co. Szef ostatnio jest do wszystkich miły i a mnie traktuje na dystans.

Ww678 napisał/a:
Perwersyjny za to szczupł napisał/a:

Nie jestem na tyle odważna. Powiem szczerze, że w jakiś sposób podoba mi się szef, ale chciałam myśleć rozsądkowo, bo nie mogę podrywać zajętego faceta, który ma rodzinę. Z resztą i tak sobie tłumaczyłam to, że raczej nie zwróciłby uwagi na mnie. Nie jestem osobą dobrze postawioną ani kobietą przy kasie. Z kolegą w pracy nic mnie intymnego nie łączy a ludzie dopisali sobie do historii niewiadomo co. Szef ostatnio jest do wszystkich miły i a mnie traktuje na dystans.

Dobrze myślisz nie podrywaj i odpusc sobie zajętego  który ma rodzinę.  Nawet jak on Ciebie podrywa to Ty bądź mądrzejsza

5

Najlepiej będzie jak zaczniesz szukać nowej pracy. Wrogie nastawienie szefa do Ciebie, plotki współpracowników. Poza tym sama stwierdziłaś, że Twój szef to osoba despotyczna, o złej opinii. Z czasem to może być tylko gorzej, dla Ciebie. A kiepskie, nie najlepsze relacje w pracy z szefostwem i innymi pracownikami nikomu jeszcze nie wyszły na zdrowie.
Dlatego uważam, że powinnaś rozglądać się za nowym miejscem pracy. Dla swojego spokoju, dobra i bezpieczeństwa.

Alessandro napisał/a:

Najlepiej będzie jak zaczniesz szukać nowej pracy. Wrogie nastawienie szefa do Ciebie, plotki współpracowników. Poza tym sama stwierdziłaś, że Twój szef to osoba despotyczna, o złej opinii. Z czasem to może być tylko gorzej, dla Ciebie. A kiepskie, nie najlepsze relacje w pracy z szefostwem i innymi pracownikami nikomu jeszcze nie wyszły na zdrowie.
Dlatego uważam, że powinnaś rozglądać się za nowym miejscem pracy. Dla swojego spokoju, dobra i bezpieczeństwa.

Też myślę, że lepiej zmienić pracę

7

Alessandro napisał/a:

Tylko ja lubię swoją pracę. Wiąże z nią przyszłość, chce się rozwijać. Na zdrowiu pewne rzeczy już odbiły się na mnie. Cierpię na stany lękowe. Tylko nie chce im dać za wygraną i nie odejdę. Szef musi mnie sam zwolnić.

8

Doskonale Ciebie rozumiem. Ale sama przyznasz, że nic nie stoi na przeszkodzie, abyś w międzyczasie zaczęła rozglądać się za nową pracą. Już masz stany lękowe. Pomyślałaś co będzie, jeśli ta cała sytuacja będzie trwać i trwać, w nieskończoność? Poza tym nie masz żadnej gwarancji, że szef mógłby zwolnić Cię dyscyplinarnie. Dla niego do żaden problem, dla Ciebie ogromny i co więcej katastrofalny w skutkach.
Nie życzę Tobie źle, wręcz przeciwnie. Z tego powodu uważam, że powinnaś na spokojnie, na chłodno przemyśleć wszystko.

9

Ww678
Najpierw donosisz na inną koleżankę (twój poprzedni wątek), a teraz zauważ, że stawiasz problemy w pracy w świetle takim, że szef chyba czuje coś do mnie, bo stał się nieznośny od kiedy mam przyjaciela.

10

Biorąc pod uwagę Twój poprzedni wątek to tym bardziej powinnaś rozważyć zmianę pracy. Decyzja należy do Ciebie.

11

Julka jak widzę Twój wpis na temat PRACY,to mi się nóż w kieszeni otwiera.

12

Alessandro napisał/a:

Doskonale Ciebie rozumiem. Ale sama przyznasz, że nic nie stoi na przeszkodzie, abyś w międzyczasie zaczęła rozglądać się za nową pracą. Już masz stany lękowe. Pomyślałaś co będzie, jeśli ta cała sytuacja będzie trwać i trwać, w nieskończoność? Poza tym nie masz żadnej gwarancji, że szef mógłby zwolnić Cię dyscyplinarnie. Dla niego do żaden problem, dla Ciebie ogromny i co więcej katastrofalny w skutkach.
Nie życzę Tobie źle, wręcz przeciwnie. Z tego powodu uważam, że powinnaś na spokojnie, na chłodno przemyśleć wszystko.

Nie wiem co robić naprawdę

13

Samba napisał/a:

Ww678
Najpierw donosisz na inną koleżankę (twój poprzedni wątek), a teraz zauważ, że stawiasz problemy w pracy w świetle takim, że szef chyba czuje coś do mnie, bo stał się nieznośny od kiedy mam przyjaciela.

W mojej pracy jest duża rywalizacja. Niestety trzeba patrzeć na siebie. A czasami jest tak że przez czyjąś nieuwagę popełnię błąd bo ktoś mi czegoś nie przedłoży, i wtedy błąd idzie na moje konto a ja na siebie czyichś błędów nie będę brać

14

Zacznij rozglądać się za nową pracą. A to, czy ją zmienisz będzie zależeć wyłącznie od Ciebie. Niewielki zwiad w tym kierunku to nic wielkiego. Nie można wykluczyć, że znalazłabyś sobie coś znacznie ciekawszego merytorycznie i finansowo.

15

Ww678
No to widzisz, że masz dużo bardziej poważne rzeczy w tej pracy do roboty, niż zastanawianie się, że szef nie lubi bo kolega lubi. Zatem musisz sama dopilnować jak najwięcej rzeczy, o ile oczywiście wiesz, czego powinnaś dopilnować.

16

Samba napisał/a:

Ww678
No to widzisz, że masz dużo bardziej poważne rzeczy w tej pracy do roboty, niż zastanawianie się, że szef nie lubi bo kolega lubi. Zatem musisz sama dopilnować jak najwięcej rzeczy, o ile oczywiście wiesz, czego powinnaś dopilnować.

Najbardziej chyba mam dość zmiennych zachowań szefa. Był czas że była ostrzegania przez innych że jest fałszywy i kłamie. Ogólnie jest mściwy, ale nie chcę poddać się. Nie chcę by on wygrał. Najpierw na początku miałam z nim zła relacje, potem te relacje poprawiły się bardzo na plus, a teraz znów wraca chyba to co było kiedyś. On musi mieć wszystko pod kontrolą. Nigdy mu nie ufałam. Mam blokadę przed nim. Był moment że chciałam nawiązać z nim jakąś relacje, a nie tylko zawodowo, jednak wycofałam się i znów zdystansowałam się. Parę dni temu okłamał mnie w czymś i utwierdziłam się w tym że osoba niegodna zaufania.

17

To zdecyduj czy szef na Ciebie leci czy nie. Bo raz jesteś wściekła że to koleżance dał prezent, a nie Tobie, a potem że jest oschły bo masz chłopaka.
Coś mi się wydaje że większość emocji między Wami to projekcja Twojego umysłu.

18

madoja napisał/a:

To zdecyduj czy szef na Ciebie leci czy nie. Bo raz jesteś wściekła że to koleżance dał prezent, a nie Tobie, a potem że jest oschły bo masz chłopaka.
Coś mi się wydaje że większość emocji między Wami to projekcja Twojego umysłu.

Tak jak mówiłam kiedyś relacja była lepsza. Nawet próbował mnie podpytać czy mam narzeczonego, raz otworzył się przede mną podczas rozmowy, narzekał na samotność. Potem stwierdziłam że nie będę wdawać się w jakoś zażyłość z szefem bo po co, tylko będę rozmawiać o sprawach zawodowych. Potem właśnie między mną a kolega z pracy rozwinęła się znajomość. Pracownicy to zauważyli. I zaczęli tworzyć jakieś scenariusze w głowie. Ostatnio szef spotkał przypadkowo mnie z tym kolega w sklepie, uśmiechnęłam się i powiedziałam dzień dobry a on tak bez uśmiechu niczego tylko odpowiedział dzień dobry i tyle. Ostatnim czasy rzadko ma czas dla mnie w pracy. Nie uśmiecha się do mnie, nawet jak przyjdę mu coś zanieść to nawet nie patrzy na mnie. Mam wrażenie jakby moja osobą zaczęła go drażnić

19 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2025-03-01 13:43:13)

Skup się lepiej na pracy, aby uniknąć ewentualnych błędów, niedopatrzeń, o których wspominałaś powyżej. Bardzo zależy Tobie na uśmiechu szefa, na jego spojrzeniu czy też zwróceniu uwagi na Ciebie. Twoje zachowanie pokazuje, że na siłę domagasz się atencji szefa. Odpuść. Nie warto. Sama zauważyłaś już jaka atmosfera panuje u Ciebie w pracy. Chcesz ją jeszcze bardziej zagęścić?
Masz już stany lękowe. Powinnaś podjąć terapię, zająć się tym problemem, ponieważ takich historii nie można lekceważyć. Nieleczone będą jedynie jeszcze bardziej się pogłębiać i prowadzić do mega poważnych schorzeń.

20 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2025-03-01 15:45:07)

Ww678 napisał/a:

Co raz częściej okazuje mi złość

Bo jesteś niezrównoważona emocjonalnie i projektujesz na niego jakieś swoje urojenia i emocje.

Ostatnio nie zgodziłam się z czymś i dość groźnym tonem powiedział mi że mam robić tak on chce.

No chuj, ale dramat....pracownik ma zrobić coś pod dyktando szefa. No niemożliwe.....

21

Alessandro napisał/a:

Skup się lepiej na pracy, aby uniknąć ewentualnych błędów, niedopatrzeń, o których wspominałaś powyżej. Bardzo zależy Tobie na uśmiechu szefa, na jego spojrzeniu czy też zwróceniu uwagi na Ciebie. Twoje zachowanie pokazuje, że na siłę domagasz się atencji szefa. Odpuść. Nie warto. Sama zauważyłaś już jaka atmosfera panuje u Ciebie w pracy. Chcesz ją jeszcze bardziej zagęścić?
Masz już stany lękowe. Powinnaś podjąć terapię, zająć się tym problemem, ponieważ takich historii nie można lekceważyć. Nieleczone będą jedynie jeszcze bardziej się pogłębiać i prowadzić do mega poważnych schorzeń.

Nie domagam się atencji ale równego traktowania. Kiedy byłam potrzebna to potrafił się przymilać, zawsze byłam w najtrudniejszych chwilach. Mam dość ignorowania innej osoby błędów a czepiania się mnie od ostatniego czasu.

22

Jack Sparrow napisał/a:
Ww678 napisał/a:

Co raz częściej okazuje mi złość

Bo jesteś niezrównoważona emocjonalnie i projektujesz na niego jakieś swoje urojenia i emocje.

Ostatnio nie zgodziłam się z czymś i dość groźnym tonem powiedział mi że mam robić tak on chce.

No chuj, ale dramat....pracownik ma zrobić coś pod dyktando szefa. No niemożliwe.....

Fantastycznie, że przez internet potrafisz odczytać, że ktoś jest niezrównoważony. Gratulacje.

23

Tak się opisałaś. Masz pretensje, że się szef do ciebie nie uśmiecha i że każe ci coś robić mimo, że tego nie lubisz. To jest toksyczne zachowanie osób niezrównoważonych. To jest twój szef. Nie jakiś wodzirej do spełniania twoich zachcianek i realizacji twoich fantazji. Ty pracujesz dla niego. Nie odwrotnie. A tobie się role w firmie popierdoliły.

24

Jack Sparrow napisał/a:

Tak się opisałaś. Masz pretensje, że się szef do ciebie nie uśmiecha i że każe ci coś robić mimo, że tego nie lubisz. To jest toksyczne zachowanie osób niezrównoważonych. To jest twój szef. Nie jakiś wodzirej do spełniania twoich zachcianek i realizacji twoich fantazji. Ty pracujesz dla niego. Nie odwrotnie. A tobie się role w firmie popierdoliły.

Wykonuje wszystkie polecenia. A wcześniej, na początku pisałam że ogólnie lubię swoją pracę, to co robię. Po prostu ma dość faworyzowania innych.

25

Ww678 napisał/a:

A wcześniej, na początku pisałam że ogólnie lubię swoją pracę, to co robię. Po prostu ma dość faworyzowania innych.

Ale pisałaś, ze tobie wytyka błędy, czyli że jakieś robisz. Skup się na robocie, by ich nie popełniać, jeśli one zależą tylko od ciebie i wtedy zobaczysz, czy nie zostaniesz pochwalona.

26

Samba napisał/a:
Ww678 napisał/a:

A wcześniej, na początku pisałam że ogólnie lubię swoją pracę, to co robię. Po prostu ma dość faworyzowania innych.

Ale pisałaś, ze tobie wytyka błędy, czyli że jakieś robisz. Skup się na robocie, by ich nie popełniać, jeśli one zależą tylko od ciebie i wtedy zobaczysz, czy nie zostaniesz pochwalona.

Nie wiem czy to sens pracować z kimś, z kim nie nadaje na tych samych falach.

27

Ty nie pracujesz z nim. Ty pracujesz DLA niego. Nie jesteście sobie równi.

28

To, że wykonujesz wszystkie polecenia służbowe jest zupełnie czymś normalnym i zawiera się w określeniu "świadczenie pracy". A to, że masz dosyć faworyzowania innych to też nie jest żadne zaskoczenie, ponieważ tego rodzaju zachowania w miejscu pracy są bardzo często widoczne.
Skoro lubisz swoją pracę to naprawdę skoncentruj się wyłącznie na niej. Do pracy przychodzisz wykonywać powierzone Ci obowiązki, a nie dla czyjejś sympatii czy nie. Za to otrzymujesz wynagrodzenie plus ewentualnie jakieś dodatkowe bonusy. Nie patrz na innych, patrz na siebie i pilnuj się. Niestety, ale świata nie zbawisz.
Wcześniej powiedziałem Tobie, że masz możliwość zmiany pracy. Ten temat jest cały czas aktualny i możliwy w Twoim przypadku.

29

Alessandro napisał/a:

To, że wykonujesz wszystkie polecenia służbowe jest zupełnie czymś normalnym i zawiera się w określeniu "świadczenie pracy". A to, że masz dosyć faworyzowania innych to też nie jest żadne zaskoczenie, ponieważ tego rodzaju zachowania w miejscu pracy są bardzo często widoczne.
Skoro lubisz swoją pracę to naprawdę skoncentruj się wyłącznie na niej. Do pracy przychodzisz wykonywać powierzone Ci obowiązki, a nie dla czyjejś sympatii czy nie. Za to otrzymujesz wynagrodzenie plus ewentualnie jakieś dodatkowe bonusy. Nie patrz na innych, patrz na siebie i pilnuj się. Niestety, ale świata nie zbawisz.
Wcześniej powiedziałem Tobie, że masz możliwość zmiany pracy. Ten temat jest cały czas aktualny i możliwy w Twoim przypadku.

Zgadzam się z powyższym. Szczerze, nigdy nie dostałam premii za zwiększony zakres obowiązków. To jest tak, jak w mojej pracy, są braki kadrowe i jest źle, to wiadomo na kogo można liczyć, a potem już o tym zapomina.

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chyba mam problem w pracy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024