Problem z koleżanką w pracy. Zauroczenie. Ona chyba mnie zbywa. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z koleżanką w pracy. Zauroczenie. Ona chyba mnie zbywa.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez lpiotrowski211 (2016-09-16 20:43:19)

Temat: Problem z koleżanką w pracy. Zauroczenie. Ona chyba mnie zbywa.

Witam. Przedstawie krótko sprawe. Poznałem pewną dziewczynę w pracy. Razem pracujemy przy komputerach na różnych stanowiskach. Nie ukrywam,ze na początku mi na niej zależało,ale dała do zrozumienia na 2 spotkaniu,że będą istnieć relacje przyjażni, gdyż odmówiła mi pocałunku. Powiedziała iż mnie tylko lubi i to wszystko. Ok przyjąłem to, gdyż ją też lubie dlatego się spotykałem. Ale o co chodzi , słuchajcie. Wczoraj po pracy wysłałem jej wieczorem smsa czy przejdzie się w czasie przerwy ze mną na mały spacerek do pobliskiego parku. Napisała,że tak pewnie. Dzisiaj ją o to pytam w pracy i mówi ,że póżniej o innej godzinie. W między czasie widze jak sama wychodzi z pracy i idzie na ten spacer beze mnie. Wróciła do budynku więc się pytam jej czemu sama poszłaś. A ona,że chcę być czasem sama itd i w ogóle widać było,że nie chce ze mną rozmawiać z jakiegos powodu. Wysłałem jej po tym smsa z pytaniem,że mieliśmy iść razem na ten spacer. A ona odpisała:"Nie lubie jak ktoś za mną chodzi krok w krok.Czasem chce pobyć sama."

Czy jej napisać teraz na tego smsa? Przecież obiecywała ,że pójdziemy razem tak? Jak myslicie? Strasznie ignoranckie zachowanie i olanie drugiej osoby. Tylko nie wiem czy jej co napisać teraz o niej co myśle ?

Ogólnie jestem zauroczony ale ona chyba to widzi. Niestety pracujemy razem, widze ja codziennie az mi się żle robi jak ją widze a wiem,że ona mnie chyba zbywa takimi tekstami na odwal. Jakieś rady?

Mimo to widzieliśmy sie 2 razy na spotkaniach poza pracą. I wątpie,że ma ochote na trzecie po tym wszystkim. Nie moge  zmienić przez nią pracy,ale jest mi ciężko jak ją widze i słysze codziennie a wiem jak jest.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z koleżanką w pracy. Zauroczenie. Ona chyba mnie zbywa.

Jak długo się znacie? Czy wcześniej w ogóle coś z nią flirtowałeś? Ogólnie temat był wałkowany kilka razy - lepiej nie romansować w miejscu pracy. Sytuacja jest kiepska, tym bardziej, że ona zauważyła, że na nią lecisz i chcesz czegoś więcej. Przestań do niej pisać żale czemu Cię olała, bo stoisz na przegranej pozycji i zachowujesz się jak c*pa. Nie przepraszaj jej, bo nie masz za co. Postaraj się ograniczyć z nią kontakt - nie pisz, nie dzwoń, bo wyjdziesz na desperata. W pracy nie zagaduj do niej. Daj jej przerwę kilka tygodni (od 4 do 9 - im dłużej tym lepiej) i wtedy do niej zadzwoń i pogadaj na luzie - o pierdołach, nie o Was. Po 5-7 minutach kończysz Ty rozmowę. Za tydzień zadzwoń i pogadaj dłużej i zaproponuj spotkanie. Jeśli się nie zgodzi, zadzwoń za tydzień lub dwa - jak znowu odmówi, to odpuść, bo nic z tego nie wyjdzie. I ostrzegam Cię - jak się do siebie zbliżycie i Wam nie wyjdzie, bo będziecie mieli kwas w robocie, zastanów się, czy możesz zaryzykować.

3

Napaliles sie jak jez na kurs pilotazu.

Kto leci w sline na 2gim spotkaniu???

Daj jej spokoj. Nie jest zainteresowana.

4 Ostatnio edytowany przez lpiotrowski211 (2016-09-16 22:14:37)

Znamy się miesiąc niecały. Widzieliśmy się na 2 spotkaniach poza pracą. Na 2 spotkaniu chciałem ją pocałować odmówiła. Powiedziala,ze nie chce by jej ktoś wkraczał w jej cielesność i nie chce związku, akceptuje przyjażn. Mówiła,że mnie lubi. Powiedziala,że spotka się ze mną 3 raz jak zapytałem. ( ale czy nie kłamała już ? ).

Wczoraj po pracy jej wysłałem smsa czy się przejdzie ze mną następnego dnia w pracy na krótki spacer. Odpisała od razu,że tak pewnie:). Jednak w pracy z samego rana widziałem ,że jakaś niemiła do mnie była. Jak jej pytałem o której pójdziemy to ciągle zbywała mnie mówiąc nie wiem nie wiem,póżniej. W pewnym momencie zauważyłem,że sama wychodzi beze mnie. Jak wróciła spytałem,czemu sama poszła beze mnie. To nie chciała w ogóle ze mną rozmawiać ,mówiąc chce być sama , nie mam czasu, już byłam na przerwie i poszła. No sorry tak się nie robi.

Ciśnie mnie by jej teraz smsa wysłać i napisać co o niej myśle. Że kłamała ze mnie lubi tak się zachowując jak dzisiaj.
I wcale nie uważam że nachalny byłem po prostu wysłałem smsa z pytaniem o spacer krótki a ona się zgodziła przeciez.

Mówi na spotkaniu,że mnie lubi ,lubi rozmawiać itd. A dzisiaj jak się zachowała?!

5 Ostatnio edytowany przez bodziochce (2016-09-16 22:28:14)

lpiotrowski211 napisał/a:

Znamy się miesiąc niecały. Widzieliśmy się na 2 spotkaniach poza pracą. Na 2 spotkaniu chciałem ją pocałować odmówiła. Powiedziala,ze nie chce by jej ktoś wkraczał w jej cielesność i nie chce związku, akceptuje przyjażn. Mówiła,że mnie lubi. Powiedziala,że spotka się ze mną 3 raz jak zapytałem. ( ale czy nie kłamała już ? ).

Nic nie szkodzi, że próbowałeś ją pocałować na drugim spotkaniu - to tylko pocałunek. Dziewczyna może niedawno skończyła jakiś związek i nie chce się wiązać, ani przeżywać żadnego romansu. Tylko nie gadaj o niej o jej byłych! Niech się spowiada koleżankom o tych sprawach, a nie Tobie. Nie naciskaj za bardzo, skoro nie chce teraz związku - ale nie przesiaduj z nią na telefonie ani na spotkaniach, bo wpadniesz we Friendzone.

Ciśnie mnie by jej teraz smsa wysłać i napisać co o niej myśle. Że kłamała ze mnie lubi tak się zachowując jak dzisiaj.
I wcale nie uważam że nachalny byłem po prostu wysłałem smsa z pytaniem o spacer krótki a ona się zgodziła przeciez.

Mówi na spotkaniu,że mnie lubi ,lubi rozmawiać itd. A dzisiaj jak się zachowała?!

Zachowujesz się jak c*pa. Chcesz w jej oczach skończyć jako desperata i ostatni cham? Nie poszła z Tobą na spacer, a Ty chcesz jej nawrzucać. Nie wiesz co się stało, może się z kimś pokłóciła i chciała być sama. To, że Cię lubi nie znaczy, że jest do Ciebie przywiązana jak pies do budy i wszędzie pójdzie tam, gdzie Ty chcesz. Druga sprawa - jak grałeś z nią ostrożnie to wpadłeś w rolę przyjaciela i jak dalej będziesz tak grał to już z tego nie wyjdziesz. Ogarnij się i przestań płakać, jak coś Ci z nią nie wychodzi. Zastosuj się do moich wcześniejszych rad.

6

Może faktycznie nie chce sie juz przyjażnić, tylko po co spotykala sie 2 razy ze mną i obiecała 3 raz sie spotkac. Przeciez jesli by sie nie chciala przyjaznic ani razu do spotkania by nie doszło nie mówiąc o obiecanym 3 spotkaniu z jej strony.

Napisalem jej smsa: Ola lubie cie bardzo i ty chyba mnie tez skoro tak mowilas na spotkaniu,ale nie rozumiem czemu dzisiaj po prostu uciekłaś jak podszedlem do ciebie. Jesli chcesz zerwać znajomosc to po prostu powiedz zrozumie ok?

7

http://cdn.playbuzz.com/cdn/043b7326-f08f-4058-80e6-b80f5f6b255b/6ac81c1f-3f4e-4e44-a34b-73dd666fcd19.jpg

Po takim smsie sam bym spi*rdalal...

8 Ostatnio edytowany przez Girl_full_of_dreams (2016-09-17 00:19:38)

Szczerze? Jak tak czytam twoje posty, to wygladasz mi na jakiegos desperata. Ogarnij troche. Nie naciskaj jej tak, bo tylko odniesiesz odwrotny skutek od zamierzonego. Co ty to tak przezywasz, analizujesz? Wyluzuj... nie bierz tego wszystkiego tak na powaznie, bo mam wrazenie, ze wg ciebie z racji tego, ze ona sie z toba spotkala, to juz jest jakas deklaracja z jej strony i to swiadczy Bog wie o czym, a wcale nie musi.

A tekst "lubie cie bardzo i ty chyba mnie tez" to wybacz, ale tak to wyglada jakbys to na niej wymuszal i jej to wmawial.

9

i tak mi na tego smsa nie odpisala to chyba juz wszystko jasne ..... nie chce sie przyjażnić nawet mimo tego co mówiła na spotkaniu ze mnie lubi ( pewnie na odczepnego )

i tak mi na tego smsa nie odpisala to chyba juz wszystko jasne ..... nie chce sie przyjażnić nawet mimo tego co mówiła na spotkaniu ze mnie lubi ( pewnie na odczepnego )

Nawet jeśli Cię lubiła, to ją zniechęciłeś.  Nie oszukała, Ty wszystko zepsułeś.  I nie obarczaj winą kogokolwiek poza sobą.  Masz 30 lat, a zachowujesz się jak 15latek.

11 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2016-09-17 09:02:46)

A dziwisz się?
Jesteś totalnie zdesperowany, zamęczyłeś ją.
Od samego początku  (nieudany pocałunek powinien Ci dać do myślenia), nie była i nie jest Tobą zainteresowana.

Autorze wątku, właśnie napisałeś krótki poradnik pt. "Jak totalnie zniechęcić do siebie dziewczynę". Niestety biznesu na tym nie zrobisz, bo kto by chciał kupić poradnik o takim tytule?

13

Osobiście dam Ci radę, którą potraktuj b. Poważnie-w pracy nie ma miejsca na uczucia, związki, przyjaźnie. Jest tylko praca, pracujesz, żeby mieć za co żyć. Zostaw tą dziewczynę w spokoju, daj jej pracować, minimum niezbędnej komunikacji służbowej. Jeśli choć trochę jej zależy na jakiejś znajomości, czy też oczyszczeniu atmosfery, to skontaktuje się z Tobą po pracy.  Wiem, bo sam byłem w sytuacji, gdzie bezpośrednią podwładną nieporozumienia wyjaśnialismy np. po pracy - np. gdy napisała z przeprosinami za coś. Jak widać można. Nie mieszaj uczuć z pracą.
Ja przez to, że moja przełożona była zazdrosna musiałem odejść z poprzedniej firmy niestety. Dając do zrozumienia, że w pracy, to tylko wykonywanie zadań i zarabianie pieniędzy, nic więcej. Nie doprowadzaj do napięć w miejscu pracy, bo może ona nie chce mieszać pracy z randkowaniem, czy nawet spoufalaniem się z współpracownikiem.

14

Może faktycznie nie chce sie juz przyjażnić, tylko po co spotykala sie 2 razy ze mną i obiecała 3 raz sie spotkac. Przeciez jesli by sie nie chciala przyjaznic ani razu do spotkania by nie doszło nie mówiąc o obiecanym 3 spotkaniu z jej strony.

Napisalem jej smsa: Ola lubie cie bardzo i ty chyba mnie tez skoro tak mowilas na spotkaniu,ale nie rozumiem czemu dzisiaj po prostu uciekłaś jak podszedlem do ciebie. Jesli chcesz zerwać znajomosc to po prostu powiedz zrozumie ok?

Jak to przeczytałem, to myślę, że Ty masz z 14-15 lat. To Ty chcesz w końcu przyjaźni czy czegoś więcej? Nie dziwię się, że Ci nie odpisała na taką wiadomość - pewnie uznała Cię za totalne zero i desperata. Ogarnij się i przestać się użalać nad sobą, bo teraz pokazałeś jej, że to ona jest górą w tej relacji. Kobieta potrzebuje faceta, a nie kaleson. W większości przypadków kobieta nie powie Ci "nic z tego nie będzie", bo nie chce Cię urazić, a widząc, że latasz za nią jak pies z podkulonym ogonem tylko pogarsza sprawę i pokazuje Cię jako totalne zero. Zerwij z nią kontakt, w pracy rozmawiaj w sprawach służbowych, ewentualnie o pierdołach, ale nie o waszej relacji. NIE DZWOŃ, NIE PISZ - pisałem Ci to wcześniej, a Ty dalej swoje. Jak zauważy, że ją olewasz (a w jakimś stopniu będzie się Tobą jeszcze interesowała) to może sama się odezwie w sprawie spotkanie - jak poda Ci termin, to go olej i podaj swój. Musisz jej pokazać, że nie jesteś na każde jej zawołanie. I ZMIEŃ SIĘ w faceta.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z koleżanką w pracy. Zauroczenie. Ona chyba mnie zbywa.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024