Mam taki problem z facetem chodzi o nasz seks gdy we mnie wchodzi przeważnie na początku czuję lekki ból i wtedy spinam się i musimy próbować drugi raz tylko ze ja gdy już raz mnie zaboli jestem w stresie ze znów mnie będzie boleć dopiero za którymś tam razem się udaje czy ten ból jest normalny?czy coś że mną jest nie tak?
Mam taki problem z facetem chodzi o nasz seks gdy we mnie wchodzi przeważnie na początku czuję lekki ból i wtedy spinam się i musimy próbować drugi raz tylko ze ja gdy już raz mnie zaboli jestem w stresie ze znów mnie będzie boleć dopiero za którymś tam razem się udaje czy ten ból jest normalny?czy coś że mną jest nie tak?
Normalny, minie z wiekiem
3 2025-02-01 23:05:08 Ostatnio edytowany przez wieka (2025-02-01 23:07:02)
W pierwszej chwili myślałam o wchodzeniu po schodach, udał ci się ten tytuł wątku:D
Pytałaś ginekologa? Bo ty już wcześniej miałeś z tym problemy, normalne to nie jest, tym bardziej jak jesteś podniecona i masz odpowiednie nawilżenie.
Poza tym partner powinien być bardzo delikatny i stopniować to wchodzenie, niczym po schodach, nomen omen.
monia35 napisał/a:Mam taki problem z facetem chodzi o nasz seks gdy we mnie wchodzi przeważnie na początku czuję lekki ból i wtedy spinam się i musimy próbować drugi raz tylko ze ja gdy już raz mnie zaboli jestem w stresie ze znów mnie będzie boleć dopiero za którymś tam razem się udaje czy ten ból jest normalny?czy coś że mną jest nie tak?
W pierwszej chwili myślałam o wchodzeniu po schodach, udał ci się ten tytuł wątku:D
Pytałaś ginekologa? Bo ty już wcześniej miałeś z tym problemy, normalne to nie jest, tym bardziej jak jesteś podniecona i masz odpowiednie nawilżenie.
Poza tym partner powinien być bardzo delikatny i stopniować to wchodzenie, niczym po schodach, nomen omen.
Tez myslalam ,ze to o schody chodzi. Gdybym nie przeczytala watku tematu tylko sam tytul to bym napisala "zeby se poszla do ortopedy zrobic badania na osteoporoze "
Nie, to nie jest normalne. Seks nie powinien boleć.
Albo zbyt krótka gra wstępna (tkanki nie są rozluźnione), zbyt mało nawilżenia (można użyć lubrykantu) albo są jakieś inne ginekologiczne problemy (to może być jakaś infekcja).
Najpierw sugeruję wydłużyć pieszczoty, użyć lubrykantu i jak to nie pomoże to kierunek ginekolog.
monia35 napisał/a:Mam taki problem z facetem chodzi o nasz seks gdy we mnie wchodzi przeważnie na początku czuję lekki ból i wtedy spinam się i musimy próbować drugi raz tylko ze ja gdy już raz mnie zaboli jestem w stresie ze znów mnie będzie boleć dopiero za którymś tam razem się udaje czy ten ból jest normalny?czy coś że mną jest nie tak?
Eee a co się zmieni z wiekiem ze minie?
Marthe napisał/a:monia35 napisał/a:Mam taki problem z facetem chodzi o nasz seks gdy we mnie wchodzi przeważnie na początku czuję lekki ból i wtedy spinam się i musimy próbować drugi raz tylko ze ja gdy już raz mnie zaboli jestem w stresie ze znów mnie będzie boleć dopiero za którymś tam razem się udaje czy ten ból jest normalny?czy coś że mną jest nie tak?
Ciało się ciągle zmienia i psychika też.
Bert44 napisał/a:Marthe napisał/a:Normalny, minie z wiekiem
Ciało się ciągle zmienia i psychika też.
No zmienia się ciało a co ma się zmienić w ciele zeby nie bolało?
A jak w glowie musi się zmienić to nie możesz pisać ze wszystko jest ok. Bo nie jest
Ból nie jest normalny, a samo nic nie mija.
Albo kwestia konsultacji u ginekologa, albo fizjoterapia uroginekologiczna jeśli napięcia są zbyt duże (polecam badanie perfect), albo twój partner musi ogarnąć czym jest gra wstępna.
10 2025-02-03 20:36:52 Ostatnio edytowany przez Klaryssa (2025-02-03 20:51:56)
Tez tak mam niestety ... kiedyś próbowałam z tym cos zrobić i chodziłam do ginekologów. Od jednego lekarza usłyszałam, ze jestem tam 'nierozwinięta' jak kobieta a nadal jak dziecko i stad właśnie ten ból. Nawet w trakcie badania miałam delikatne rany i krew. Myślę, ze u mnie może być w tym problem. Jedyne rozwiazanie jakie mi ten ginekolog zalecił to to bym sama próbowała używając zelu intymnego i kciuka 'rozciągać' wejście ... (wybaczcie ze tak pisze dosadnie ale nie znajduje innych słów które bym mogla użyć). Nadal boli ale juz nie szukam przyczyn. Jest tez cos takiego jak pochwica, która powoduje ból podczas stosunku wiec może o tym poczytaj.
Tez tak mam niestety ... kiedyś próbowałam z tym cos zrobić i chodziłam do ginekologów. Od jednego lekarza usłyszałam, ze jestem tam 'nierozwinięta' jak kobieta a nadal jak dziecko i stad właśnie ten ból. Nawet w trakcie badania miałam delikatne rany i krew. Myślę, ze u mnie może być w tym problem. Jedyne rozwiazanie jakie mi ten ginekolog zalecił to to bym sama próbowała używając zelu intymnego i kciuka 'rozciągać' wejście ... (wybaczcie ze tak pisze dosadnie ale nie znajduje innych słów które bym mogla użyć). Nadal boli ale juz nie szukam przyczyn. Jest tez cos takiego jak pochwica, która powoduje ból podczas stosunku wiec może o tym poczytaj.
A myślisz że to może być od jednej pozycji podczas innych będzie lepiej?
Klaryssa napisał/a:Tez tak mam niestety ... kiedyś próbowałam z tym cos zrobić i chodziłam do ginekologów. Od jednego lekarza usłyszałam, ze jestem tam 'nierozwinięta' jak kobieta a nadal jak dziecko i stad właśnie ten ból. Nawet w trakcie badania miałam delikatne rany i krew. Myślę, ze u mnie może być w tym problem. Jedyne rozwiazanie jakie mi ten ginekolog zalecił to to bym sama próbowała używając zelu intymnego i kciuka 'rozciągać' wejście ... (wybaczcie ze tak pisze dosadnie ale nie znajduje innych słów które bym mogla użyć). Nadal boli ale juz nie szukam przyczyn. Jest tez cos takiego jak pochwica, która powoduje ból podczas stosunku wiec może o tym poczytaj.
Może sprawdź. Wtedy będziesz miała pewna odpowiedź
13 2025-02-12 20:12:11 Ostatnio edytowany przez Klaryssa (2025-02-12 20:12:43)
Nie wiem jak u Ciebie ale musisz próbować i prosić partnera by był delikatny (choć na pewno juz to robisz). U mnie najgorzej jest od tylu wiec mogę rzeczywiście powiedziec ze w zależności od pozycji jest lepiej lub gorzej jednak boli zawsze. Niestety.