Roz mary są S M L itd co zrobić by pasowało do mnie ?
Zmierz się i sobie dobierz.
To jestes trojrozmiarowy czy co ?
To jestes trojrozmiarowy czy co ?
To bojówki
Ubrania trzeba przymierzyć. Teraz normą jest że rozmiary są zaniżane lub zawyżane.
6 2025-01-31 10:19:34 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-31 10:20:05)
Ubrania trzeba przymierzyć. Teraz normą jest że rozmiary są zaniżane lub zawyżane.
Ja nigdy nie mierze i zawsze mi pasuja, bo kupuje zawsze rozmiar 10(rozmiar UK) nie pamietam ile to jest na polskie rozmiary
7 2025-01-31 17:46:40 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2025-01-31 17:47:05)
Roz mary są S M L itd co zrobić by pasowało do mnie ?
Po pierwsze musisz się zmierzyć w centymetrach. Tylko raczej nie miarką jubilerską.
Jeśli to spodnie to obwód pasa będzie konieczny.
W sklepach internetowych, w informacji o produkcie jest podana w centymetrach szerokość odzieży.
Są takie specjalne tabelki gdzie klient może zobaczyć jaka szerokość przypisana jest danemu symbolowi.
Można tez dopytać sprzedawcy jeśli podany jest telefon czy adres mailowy
Dziękuję
Miklosza, zamów sobie dwa rozmiary jeśli nie jesteś pewny, który z nich będzie właściwy, w domu przymierz, spodnie w nieodpowiadającym odeślij. Ja w ten sposób zawsze kupuję w Internecie jeśli nie jestem pewna rozmiarówki.
Miklosza, zamów sobie dwa rozmiary jeśli nie jesteś pewny, który z nich będzie właściwy, w domu przymierz, spodnie w nieodpowiadającym odeślij. Ja w ten sposób zawsze kupuję w Internecie jeśli nie jestem pewna rozmiarówki.
Ja podobnie, tym bardziej, że są takie marki, które poszczególne modele szyją w taki sposób, że raz potrzebuję S, innym razem M, a nawet zdarza się XS albo L. Oszaleć można!
Ba, nawet dwie sztuki tego samego rozmiaru potrafią się między sobą różnić.
KoralinaJones napisał/a:Miklosza, zamów sobie dwa rozmiary jeśli nie jesteś pewny, który z nich będzie właściwy, w domu przymierz, spodnie w nieodpowiadającym odeślij. Ja w ten sposób zawsze kupuję w Internecie jeśli nie jestem pewna rozmiarówki.
Ja podobnie, tym bardziej, że są takie marki, które poszczególne modele szyją w taki sposób, że raz potrzebuję S, innym razem M, a nawet zdarza się XS albo L. Oszaleć można!
Ba, nawet dwie sztuki tego samego rozmiaru potrafią się między sobą różnić.
Dokładnie, bo jak nie trafię z rozmiarem to i tak muszę odesłać albo odesłać i zamówić inny. I tak dodatkowe koszty.
Zauważyłem że w dstreet bo to jest ten sklep jest tabela rozmiarów i pokazuje ile co ma centymetrów
Zauważyłem że w dstreet bo to jest ten sklep jest tabela rozmiarów i pokazuje ile co ma centymetrów
A umiesz się dobrze pomierzyć?
Dodatkowo jeżeli podają wymiary odzieży, to jest jeszcze łatwiej, bo jeśli weźmiesz coś, co dobrze na Tobie leży i porównasz wymiary, to powinieneś trafić.
Dokładnie, bo jak nie trafię z rozmiarem to i tak muszę odesłać albo odesłać i zamówić inny. I tak dodatkowe koszty.
Koszty to jedno, choć zwroty dosyć często są darmowe (niestety dużo sieci ostatnio wprowadziło niewielką odpłatność), ale ja po prostu lubię sprawdzić jak na mnie leży jeden i drugi rozmiar, bo czasem okazuje się, że w danym modelu lepiej mieć większe luzy, w innym mniejsze, dzięki czemu lepiej się wówczas wygląda.
Dążę do tego, że o ile spodnie albo dobrze leżą na sylwetce, albo nie, o tyle np. swetry, jakieś sportowe bluzy, T-shirty czy nawet żakiety warto ze sobą porównać.
Kurcze chyba nie pasują na mnie mam þroche brzuszek