Ciężko mi kupować ubrania w sklepie przez net - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Ciężko mi kupować ubrania w sklepie przez net

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Ciężko mi kupować ubrania w sklepie przez net

Roz mary są  S M L itd co zrobić by pasowało do mnie  ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciężko mi kupować ubrania w sklepie przez net

Zmierz się i sobie dobierz.

3

To jestes trojrozmiarowy czy co ? big_smile

4

New Me napisał/a:

To jestes trojrozmiarowy czy co ? big_smile

To bojówki

Ubrania trzeba przymierzyć. Teraz normą jest że rozmiary są zaniżane lub zawyżane.

6 Ostatnio edytowany przez New Me (2025-01-31 10:20:05)

Perwersyjny za to szczupł napisał/a:

Ubrania trzeba przymierzyć. Teraz normą jest że rozmiary są zaniżane lub zawyżane.

Ja  nigdy nie mierze i zawsze mi pasuja, bo kupuje zawsze rozmiar 10(rozmiar UK) nie pamietam ile to jest na polskie rozmiary

7 Ostatnio edytowany przez GloriaSoul (2025-01-31 17:47:05)

Miklosza napisał/a:

Roz mary są  S M L itd co zrobić by pasowało do mnie  ?

Po pierwsze musisz się zmierzyć w centymetrach. Tylko raczej nie miarką jubilerską.
Jeśli to spodnie to obwód pasa będzie konieczny.
W sklepach internetowych, w informacji o produkcie jest podana w centymetrach szerokość odzieży.
Są takie specjalne tabelki gdzie klient może zobaczyć jaka szerokość przypisana jest danemu symbolowi.
Można tez dopytać sprzedawcy jeśli podany jest telefon czy adres mailowy

8

Dziękuję

9

Miklosza, zamów sobie dwa rozmiary jeśli nie jesteś pewny, który z nich będzie właściwy, w domu przymierz, spodnie w nieodpowiadającym odeślij. Ja w ten sposób zawsze kupuję w Internecie jeśli nie jestem pewna rozmiarówki.

10

KoralinaJones napisał/a:

Miklosza, zamów sobie dwa rozmiary jeśli nie jesteś pewny, który z nich będzie właściwy, w domu przymierz, spodnie w nieodpowiadającym odeślij. Ja w ten sposób zawsze kupuję w Internecie jeśli nie jestem pewna rozmiarówki.

Ja podobnie, tym bardziej, że są takie marki, które poszczególne modele szyją w taki sposób, że raz potrzebuję S, innym razem M, a nawet zdarza się XS albo L. Oszaleć można! 
Ba, nawet dwie sztuki tego samego rozmiaru potrafią się między sobą różnić.

11

Priscilla napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Ja podobnie, tym bardziej, że są takie marki, które poszczególne modele szyją w taki sposób, że raz potrzebuję S, innym razem M, a nawet zdarza się XS albo L. Oszaleć można! 
Ba, nawet dwie sztuki tego samego rozmiaru potrafią się między sobą różnić.

Dokładnie, bo jak nie trafię z rozmiarem to i tak muszę odesłać albo odesłać i zamówić inny. I tak dodatkowe koszty.

12

Zauważyłem że w dstreet bo to jest ten sklep jest tabela rozmiarów  i pokazuje ile co ma centymetrów

13

Miklosza napisał/a:

Zauważyłem że w dstreet bo to jest ten sklep jest tabela rozmiarów  i pokazuje ile co ma centymetrów

A umiesz się dobrze pomierzyć?
Dodatkowo jeżeli podają wymiary odzieży, to jest jeszcze łatwiej, bo jeśli weźmiesz coś, co dobrze na Tobie leży i porównasz wymiary, to powinieneś trafić.

KoralinaJones napisał/a:

Dokładnie, bo jak nie trafię z rozmiarem to i tak muszę odesłać albo odesłać i zamówić inny. I tak dodatkowe koszty.

Koszty to jedno, choć zwroty dosyć często są darmowe (niestety dużo sieci ostatnio wprowadziło niewielką odpłatność), ale ja po prostu lubię sprawdzić jak na mnie leży jeden i drugi rozmiar, bo czasem okazuje się, że w danym modelu lepiej mieć większe luzy, w innym mniejsze, dzięki czemu lepiej się wówczas wygląda.
Dążę do tego, że o ile spodnie albo dobrze leżą na sylwetce, albo nie, o tyle np. swetry, jakieś sportowe bluzy, T-shirty czy nawet żakiety warto ze sobą porównać.

14

Kurcze chyba nie pasują na mnie mam þroche brzuszek   sad

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIZAŻ - STUDIO MODY I WIZAŻU » Ciężko mi kupować ubrania w sklepie przez net

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024