Rośliny z nasieniem i bez nasienia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Rośliny z nasieniem i bez nasienia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: Rośliny z nasieniem i bez nasienia

W związku z komentarzami, dotyczących zwierząt, które odżywiają się zwierzętami oraz, że zwierzęta karmione są innymi zwierzętami. Nieświadomi, że w stworzonym systemie duchowo - informacyjnej całości. Wszystkie zwierzęta za pokarm miały wszelkie rośliny z nasieniem i bez nasienia (Rdz 1,30) Natomiast prarodzice, zjedzonym owocem banana, bez nasienia, nie dla was, dla zwierząt (Rdz 1,29) W systemie duchowo - informacyjnym uczynili destrukcję, czyli falowe zakłócenia, w oddziaływaniach informacyjnych, wszelkich rodzajów informacji ze wszechinformacją - informacja dla całości i o całości wszelkich rodzajów informacji (Rdz 3) W nowym systemie duchowo - informacyjnej całości, będą pokarmem dla zwierząt, wszelkie rośliny z nasieniem i bez nasienia. Według ( Iz 65,25; 11,6-9)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rośliny z nasieniem i bez nasienia

Co za bełkot.

3 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-12-22 22:56:34)

Noble napisał/a:

Co za bełkot.

Dokladnie jakby sie czytalo robota,a nie czlowieka. Strasznie nudno pisze

4

@New Me, @Noble
Proszę uzasadnić pomówienia. Brak uzasadnienia będzie dowodem, że piszecie o sobie, wskazując innych.

5

Wystarczy jak będziesz się martwił o swoje nasienie wink

6 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-12-23 14:30:28)

toni144 napisał/a:

@New Me, @Noble
Proszę uzasadnić pomówienia. Brak uzasadnienia będzie dowodem, że piszecie o sobie, wskazując innych.

A to już jest zwykła, pozbawiona sensu manipulacja.
Ponadto to Ty podałeś tezę i powinieneś potrafić ją udowodnić.

7 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-12-23 15:19:01)

toni144 napisał/a:

@New Me, @Noble

Alez prosze bardzo. Za kazdym razem jak Ciebie czytam mam ochote zasnac to skuteczniejsze niz liczenie baranow przed snem. Strasznie nudno piszesz wlepiasz jakies pseudo naukowe nudnowate nazwy. Gdybys byl jakims profesorem to bym spala na Twoich wykladach

8

New Me napisał/a:
toni144 napisał/a:

@New Me, @Noble

Alez prosze bardzo. Za kazdym razem jak Ciebie czytam mam ochote zasnac to skuteczniejsze niz liczenie baranow przed snem. Strasznie nudno piszesz wlepiasz jakies pseudo naukowe nudnowate nazwy. Gdybys byl jakims profesorem to bym spala na Twoich wykladach

Piszę o biblijnych rzeczywistych, rzetelnych i niezawodnych faktach. Zbieżnych z odkryciami nauki. Skoro dla ciebie są nudne, to masz problem.

9

A przeczytałeś co napisałeś zanim zostało tutaj wrzucone? Interpunkcja ma znaczenie, gramatyka ma znaczenie, bez tego nawet najmądrzejsza i najbardziej prawdziwa treść może zgubić sens.
O, na przykład to stwierdzenie:

toni114 napisał/a:

Wszystkie zwierzęta za pokarm miały wszelkie rośliny z nasieniem i bez nasienia (Rdz 1,30) Natomiast prarodzice, zjedzonym owocem banana, bez nasienia, nie dla was, dla zwierząt (Rdz 1,29)

Przecież to się kupy nie trzyma. Jeśli całość napiszesz zgodnie z zasadami języka, to nawet jeśli nie będziemy się z czymś zgadzać, to może przynajmniej zacznie jakoś brzmieć. Teraz istotnie jest to jeden, wielki bełkot.

10

Priscilla napisał/a:

A przeczytałeś co napisałeś zanim zostało tutaj wrzucone? Interpunkcja ma znaczenie, gramatyka ma znaczenie, bez tego nawet najmądrzejsza i najbardziej prawdziwa treść może zgubić sens.
O, na przykład to stwierdzenie:

toni114 napisał/a:

Wszystkie zwierzęta za pokarm miały wszelkie rośliny z nasieniem i bez nasienia (Rdz 1,30) Natomiast prarodzice, zjedzonym owocem banana, bez nasienia, nie dla was, dla zwierząt (Rdz 1,29)

Przecież to się kupy nie trzyma. Jeśli całość napiszesz zgodnie z zasadami języka, to nawet jeśli nie będziemy się z czymś zgadzać, to może przynajmniej zacznie jakoś brzmieć. Teraz istotnie jest to jeden, wielki bełkot.

Zamiast skupić uwagę na wersetach (Rdz 1,29-30) To ograniczasz się do umownej pisowni.

11 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-12-23 19:40:48)

toni144 napisał/a:

Zamiast skupić uwagę na wersetach (Rdz 1,29-30) To ograniczasz się do umownej pisowni.

Umowna pisownia po to jest umowna, żeby była dla odbiorcy zrozumiała. Tylko tyle i aż tyle. Pomijając przy tym, że brak dostosowania się do elementarnych zasad świadczy o braku szacunku dla drugiej strony.
Jak napiszesz to wszystko składnie, to może skupię się i na wersetach, póki co nawet nie chce mi się zastanawiać, co autor tego tekstu miał na myśli.

Zaznaczyłam dla przykładu co z powodu językowego niechlujstwa jest niezrozumiałe, ale tu też zamiast tekst przeredagować, to wolisz polemizować.

12

Priscilla napisał/a:
toni144 napisał/a:

Umowna pisownia po to...

Jeżeli jesteś zainteresowana, to wersety (Rdz 1, 29-30) mogę wyjaśnić szczegółowo.

13 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-12-23 22:04:59)

toni144 napisał/a:

Jeżeli jesteś zainteresowana, to wersety (Rdz 1, 29-30) mogę wyjaśnić szczegółowo.

Obawiam się, że nie mówmy o tym samym. Ja nie mam problemu ze zrozumieniem czytanego tekstu, ale ten tekst musi zostać napisany w sposób zrozumiały dla odbiorcy, zaś Twój zgubił nawet elementarne zasady.

14

Priscilla napisał/a:
toni144 napisał/a:

Obawiam się, że nie mówmy o tym samym. Ja nie mam problemu ze zrozumieniem czytanego tekstu, ale ten tekst musi zostać napisany w sposób zrozumiały dla odbiorcy, zaś Twój zgubił nawet elementarne zasady.

Pytanie, po co w ogóle jest ten temat żałożony
I czemu ma służyć, pomijąc fakt, że nie wiadomo o co chodzi.

15

@wieka
Na pewno chodzi o biblijną prawdę ostateczną.

16

toni144 napisał/a:

@wieka

I czego oczekujesz w związku z tym...

17

wieka napisał/a:
toni144 napisał/a:

@wieka

I czego oczekujesz w związku z tym...

Oczekiwań nie mam, natomiast mam prośbę. Aby w ekosystemie, nie czynić destrukcji-źródło wszelkich dramatów, cierpień i śmierci. Negowaniem i manipulowaniem biblijnej prawdy ostatecznej, za którą na pewno poniesie się konsekwencje.

18

toni144 napisał/a:

Oczekiwań nie mam, natomiast mam prośbę. Aby w ekosystemie, nie czynić destrukcji-źródło wszelkich dramatów, cierpień i śmierci. Negowaniem i manipulowaniem biblijnej prawdy ostatecznej, za którą na pewno poniesie się konsekwencje.

Bardzo płynnie połączyłeś ze sobą co najmniej dwie myśli, więc byłoby dobrze, jakbyś to teraz jeszcze jakoś zgrabnie opisał w konkretach.

19

Priscilla napisał/a:
toni144 napisał/a:

Bardzo płynnie połączyłeś ze sobą co najmniej dwie myśli, więc byłoby dobrze, jakbyś to teraz jeszcze jakoś zgrabnie opisał w konkretach.

Oto konkrety. Aby w ekosystemie, czyli całokształt wzajemnych życiowych zależności. Nie czynić destrukcji, czyli falowych zakłóceń, w oddziaływaniach informacyjnych. Negatywnymi myślami, słowami, uczynkami, intencjami oraz negowaniem i manipulowaniem, biblijnej prawdy ostatecznej. Za którą na pewno poniesie się konsekwencje. W tunelu swoich uczynków. Udowodniony empirycznie i naukowo.

20 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-12-26 03:16:04)

toni144 napisał/a:

Oto konkrety. Aby w ekosystemie, czyli całokształt wzajemnych życiowych zależności. Nie czynić destrukcji, czyli falowych zakłóceń, w oddziaływaniach informacyjnych. Negatywnymi myślami, słowami, uczynkami, intencjami oraz negowaniem i manipulowaniem, biblijnej prawdy ostatecznej. Za którą na pewno poniesie się konsekwencje. W tunelu swoich uczynków. Udowodniony empirycznie i naukowo.

To nie ma sensu, my się kompletnie nie rozumiemy. Prosiłam o konkrety w odniesieniu do możliwości rozwiązania poruszonego przez Ciebie problemu, a Ty po raz kolejny napisałeś właściwie to samo, notabene ponownie nic sobie nie robiąc z interpunkcji, która aż razi.

21 Ostatnio edytowany przez toni144 (2024-12-26 15:26:22)

Priscilla napisał/a:
toni144 napisał/a:

To nie ma sensu, my się kompletnie nie rozumiemy. Prosiłam o konkrety w odniesieniu do możliwości rozwiązania poruszonego przez Ciebie problemu, a Ty po raz kolejny napisałeś właściwie to samo, notabene ponownie nic sobie nie robiąc z interpunkcji, która aż razi.

Nie ma zainteresowania troską o ekosystem oraz konsekwencjami. Natomiast jesteś biegłym w tropieniu interpunkcji.

22

toni144 napisał/a:

Nie ma zainteresowania troską o ekosystem oraz konsekwencjami. Natomiast jesteś biegłym w topieniu interpunkcji.

To Ty jesteś biegły w topieniu interpunkcji cool, ignorując chyba wszelkie możliwe zasady.

W dodatku sobie coś dopowiadasz, bo przeciwnie, ja jestem bardzo zainteresowana troską o ekosystem, ale Ty jedyne co zrobiłeś w kierunku jakiejkolwiek dyskusji w tym temacie, to wrzucenie czegoś, co zostało napisane w taki sposób, że nawet trudno zrozumieć przekaz, zaś będąc poproszonym o konkrety, do których można byłoby się jakoś odnieść, szeroko je omijasz.
To NIE jest próba podjęcia dyskusji.

23

Priscilla napisał/a:
toni144 napisał/a:

Nie ma zainteresowania troską o ekosystem oraz konsekwencjami. Natomiast jesteś biegłym w topieniu interpunkcji.

To Ty jesteś biegły w topieniu interpunkcji :cool:, ignorując chyba wszelkie możliwe zasady.

W dodatku sobie coś ...

Tematy, które umieszczam, dotyczą bezpośrednio lub pośrednio troski o ekosystem. Natomiast, na czym polega twoja troska o ekosystem

24

toni144 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
toni144 napisał/a:

To Ty jesteś biegły w topieniu interpunkcji cool, ignorując chyba wszelkie możliwe zasady.

W dodatku sobie coś ...

Tematy, które umieszczam, dotyczą bezpośrednio lub pośrednio troski o ekosystem. Natomiast, na czym polega twoja troska o ekosystem

A na czym polega ta troska o ekosystem?

25

@New Me
Troska o ekosystem, to dokarmianie zwierząt i ptaków w porze zimowej, które żyją w symbiozie. Większość z nich jest na wymarciu. Aby nie powiększyć bezpowrotnego wyginięcia populacji zwierząt i roślin. Sadzenie drzew, krzewów, bylin i roślin miododajnych. Aby zachować równowagę w ekosystemie. I nie doprowadzić do śmierci ekosystemu.

26 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-12-30 19:01:32)

toni144 napisał/a:

@New Me
Troska o ekosystem, to dokarmianie zwierząt i ptaków w porze zimowej, które żyją w symbiozie. Większość z nich jest na wymarciu. Aby nie powiększyć bezpowrotnego wyginięcia populacji zwierząt i roślin. Sadzenie drzew, krzewów, bylin i roślin miododajnych. Aby zachować równowagę w ekosystemie. I nie doprowadzić do śmierci ekosystemu.

Ja dokarmiam ptaki mam karminik a i koty bezdomne czasem tez

27

New Me napisał/a:
toni144 napisał/a:

@New Me

Wtrącę się.
Troll z tego Toniego. Tyle.

28

Excop napisał/a:
New Me napisał/a:
toni144 napisał/a:

@New Me

Wtrącę się.

Proszę, pomówienie uzasadnić, brak uzasadnienia będzie dowodem, że piszesz o sobie, wskazując innych.

29

toni144 napisał/a:
Excop napisał/a:
New Me napisał/a:

Wtrącę się.

Proszę, pomówienie uzasadnić, brak uzasadnienia będzie dowodem, że piszesz o sobie, wskazując innych.

To dowód wlasnie.
Do nie zobaczenia.

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Rośliny z nasieniem i bez nasienia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024