Jestem odlutkiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jestem odlutkiem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Jestem odlutkiem

Unikam ludzi

Nie mam nikogo prócz najbliższej rodziny

Z ludźmi rozmawiam tylko w internecie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jestem odlutkiem

Zapisz sie do psychologa na nfz.

3

blueangel napisał/a:

Zapisz sie do psychologa na nfz.

Leczę się psychiatrycznie

4

Ja mam zaburzenia lękowe. Unikam i boje się ludzi. Kiedyś myślałam, ze to 'tylko' introwertyzm ale teraz wiem, ze nie ...

5

Te zaburzenia lękowe to lekarska diagnoza czy Ty tylko tak uważasz na podstawie symptomów?

6

Alessandro napisał/a:

Te zaburzenia lękowe to lekarska diagnoza czy Ty tylko tak uważasz na podstawie symptomów?

Diagnoza psychologa.

7

Jak sobie radzisz w codziennym życiu? Przyjmujesz leki czy chodzisz na terapię?

8 Ostatnio edytowany przez Klaryssa (2024-12-15 20:26:36)

Obecnie czuje dyskomfort większy bądź mniejszy przy jakimkolwiek obcowaniu z ludźmi (jak jade metrem, jak jestem na siłowni czy w sklepie) nawet jeśli nie musze się odzywać/rozmawiać z innymi. Kiedy mogę to unikam tego dyskomfortu (np. czekam aż sąsiedzi wyjdą z klatki schodowej i wtedy wychodzę z mieszkania czy czekam aż inni pracownicy wyjdą z kuchni abym ja mogla wejść). Jest znacznie lepiej niż kiedyś, bo tez musze jako dorosła już osoba załatwiać sprawy w urzędach czy chodzić do lekarzy itd. U mnie to zawsze było 'umiarkowane' ... nie był to taki paraliż ze nie wychodziłam z domu. Leków nie biorę. Tylko spotkania z psychologiem.

9

To dobrze, że kontynuujesz swoją terapię. Z tego co piszesz to ona pomaga Tobie, a skoro tak, to z czasem powinno być jeszcze lepiej. Najważniejsze, aby Twój dyskomfort stał się mniej uciążliwy. Odnośnie farmakologii to nie wiem, czy świadomie nie stosujesz farmakoterapii czy Twój psycholog nie zaleca jej. Jeśli żadna z tych rzeczy nie miała miejsc to może porozmawiaj ze swoim terapeutą na ten temat.

10

Wiesz jak  się mieszka pokrótce  poza dużym skup Iskiem.  ludzi to tak. czasem  jest ..

A jesteś może urodzony w kwietniu?? Znak zodiaku no ite sprawy d: dd

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Jestem odlutkiem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024