Samotność straszna rzecz prawda - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Samotność straszna rzecz prawda

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Samotność straszna rzecz prawda

Jak sie ma jeszcze rodziców dalsza bliższą rodzinę to jeszcze jakoś jest

A jak zostanę sam tego sie boję  sad

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Samotność straszna rzecz prawda

Nie  bój się. Zawsze jest jakieś wyjście. Są różne formy pomocy ludziom samotnym. Jak przyjdzie co do czego, coś wymyślisz.
Na teraz korzystaj z życia  ile możesz i ciesz się tym co masz smile

3

Tym co mam to się cieszę mogło być gorzej ale nie mam z czego korzystać

4

Mikloszo, a jak ty spędzasz dni? Na czym one ci upływają? Bo nie pracujesz, dobrze pamiętam? Rozumiem, że jesteś na rencie i nie czujesz się na siłach i w obowiązku podejmowania pracy zarobkowej, ale łatwo popaść w marazm i natlok myśli jak nie mamy obowiązków. Rozwijasz się jakoś, czytasz książki, uczestniczysz w jakiejś grupie wsparcia, masz/próbujesz budować sieć kontaktów, podejmujesz jakąkolwiek inicjatywę by się zabezpieczyć na ten trudny moment odejścia bliskich? Mieszkasz na wsi czy w mieście? Jakieś zajęcia aktywizujące są na wyciągnięcie twojej ręki?

5

R_ita2 napisał/a:

Mikloszo, a jak ty spędzasz dni? Na czym one ci upływają? Bo nie pracujesz, dobrze pamiętam? Rozumiem, że jesteś na rencie i nie czujesz się na siłach i w obowiązku podejmowania pracy zarobkowej, ale łatwo popaść w marazm i natlok myśli jak nie mamy obowiązków. Rozwijasz się jakoś, czytasz książki, uczestniczysz w jakiejś grupie wsparcia, masz/próbujesz budować sieć kontaktów, podejmujesz jakąkolwiek inicjatywę by się zabezpieczyć na ten trudny moment odejścia bliskich? Mieszkasz na wsi czy w mieście? Jakieś zajęcia aktywizujące są na wyciągnięcie twojej ręki?

Cześć smile
Mieszkam w mieście
Jak spędzam dni aktualnie opiekuje się mama bo była w szpitalu była  w ciężkim stanie trochę nie sypiam a tak to to wolny czas spędzam w internecie tv nie mam czasu na inne aktywności i szczerze mówiąc nie chce

6

Miklosza napisał/a:
R_ita2 napisał/a:

Cześć smile
Mieszkam w mieście
Jak spędzam dni aktualnie opiekuje się mama bo była w szpitalu była  w ciężkim stanie trochę nie sypiam a tak to to wolny czas spędzam w internecie tv nie mam czasu na inne aktywności i szczerze mówiąc nie chce

Zycze zdrowia mamie

7

New Me napisał/a:
Miklosza napisał/a:
R_ita2 napisał/a:

Cześć smile
Mieszkam w mieście

Zycze zdrowia mamie

Julcia dziękuję  smile

8

Czy Twój stan zdrowia całkowicie uniemożliwia podjęcie jakiejś pracy? Zawsze to dodatkowe pieniądze, a przede wszystkim zajęcie. Przy okazji mógłbyś poznać nowych ludzi. To byłaby dodatkowa zaleta. Co do samotności to nie myśl na wyrost, bo i po co? Nie potrzebnie mącisz sobie tylko w głowie. skoncentruj się na tym co jest tu i teraz.

9

Alessandro napisał/a:

Czy Twój stan zdrowia całkowicie uniemożliwia podjęcie jakiejś pracy? Zawsze to dodatkowe pieniądze, a przede wszystkim zajęcie. Przy okazji mógłbyś poznać nowych ludzi. To byłaby dodatkowa zaleta. Co do samotności to nie myśl na wyrost, bo i po co? Nie potrzebnie mącisz sobie tylko w głowie. skoncentruj się na tym co jest tu i teraz.

Wiesz musiał bym zrezygnować z części pieniędzy które dostaję a one wystarczą do życia

10

Czyli jak dobrze rozumiem to orzeczenie o Twojej niepełnosprawności całkowicie zabrania podjęcia pracy, chociażby na 1/2 lub 1/4 etatu oraz że przyznano Ci rentę stałą?

11 Ostatnio edytowany przez R_ita2 (2024-11-25 18:44:41)

Mikloszo według mojej wiedzy to osoby, które pobierają rentę z tytułu niezdolności do pracy, mogą podejmować pracę zarobkową, nawet jeśli mają orzeczoną całkowitą niezdolność do pracy. Muszą jedynie pamiętać o obowiązujących progach przychodu, które powodują zmniejszenie bądź zawieszenie wypłaty świadczenia. Ja akurat mam częściową niezdolność do pracy i też muszę pilnować progów, ale naprawdę według mojej wiedzy nawet czy całkowitej można dorobić. 1/2 etatu, albo zaklad pracy chronionej, bo pewnie masz też orzeczenie o niepełnosprawności?

No chyba, że coś się zmieniło, to wtedy mnie poprawcie.

12

R_ita2 napisał/a:

Mikloszo według mojej wiedzy to osoby, które pobierają rentę z tytułu niezdolności do pracy, mogą podejmować pracę zarobkową, nawet jeśli mają orzeczoną całkowitą niezdolność do pracy. Muszą jedynie pamiętać o obowiązujących progach przychodu, które powodują zmniejszenie bądź zawieszenie wypłaty świadczenia. Ja akurat mam częściową niezdolność do pracy i też muszę pilnować progów, ale naprawdę według mojej wiedzy nawet czy całkowitej można dorobić. 1/2 etatu, albo zaklad pracy chronionej, bo pewnie masz też orzeczenie o niepełnosprawności?

W Anglii jest na odwrot jak osoby na chorobowym zasilku  PIP podejma prace to moga stracic zasilek "bo sa na tyle zdrowe ze moga pracowac wiec nie potrzebuja chorobowego jak to rzad kiedys stwierdzil " dlatego ja sie trzymam od pracy jak najdalej bo gdyby mnie zwolnili to pracodawca napisze "ze z mojej winy prace stracilam " i juz nie dostane zasilkow

13

R_ita2 napisał/a:

No wiesz może i bym mógł ale mama ma na mnie pieniądze tyle że mi się nie opłaca

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Samotność straszna rzecz prawda

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024