Moralista ze mnie? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Moralista ze mnie?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Moralista ze mnie?

Nie wiem dziewczyny, zauważyłem to u siebie już dosyć dawno, ale nie miałem okazji, żeby spytać. Mianowicie, czuje się niemoralnie, gdy mam świadomość, że kobieta ubiera się atrakcyjnie specjalnie dla mnie - czuję się, jakbym traktował ją przedmiotowo. Np. szpilki - jeśli wiem, że je ubiera, bo tak lubi, to jest to dla mnie pociągające i seksowne. Natomiast, gdyby je ubrała specjalnie dla mnie, czułbym się podle.

Jak to ocenicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Moralista ze mnie?

To jej powiedz zeby sobie ubrala worek na kartofle

3

Grasse napisał/a:

Natomiast, gdyby je ubrała specjalnie dla mnie, czułbym się podle.

Jak to ocenicie?

Ano tak oceniam, że jak wielu facetów zostałes odpowiednio zaprogramowany. Ty masz wypełniać swoje obowiązki i jak śmiesz śmieć cokolwiek od kobiety. smile

4 Ostatnio edytowany przez R_ita2 (2024-11-24 10:38:02)

Nie wiem czy w ogóle rozumiem temat.

Moralista według słownika języka polskiego: «osoba nakłaniająca innych do przestrzegania zasad moralności» więc co ma tytuł do treści? Czy za wąsko myślę?

1.Co jest niemoralnego w ubieraniu szpilek czy strojenia się dla faceta jeśli kobieta wie, co Pan lubi i chce zrobić na nim wrażenie, zadowolić go? (Dwustronność)

2.Co jest złego jeśli w dobrym, zdrowym długoletnim związku jednej ze stron coś się zamarzy na gruncie fantazji? Jest zaufanie, jest szacunek, jest wspólne budowanie codziennosci, wspolna odpowiedzialność za siebie i poczuwanie się względem siebie więc nawet tekst "wskoczysz dla mnie w mini i szpileczki?", co więcej, nawet ostrzejsze teksty w kontekście erotyki/seksu w zdrowym związku gdzie kobieta ma wysokie poczucie bezpieczeństwa ze strony mężczyzny nie wpłyną na to, że ona poczuje się nieszanowana więc czemu mężczyzna miałby się czuć podle? Fantazje działają w dwie strony...

Miałabym jedynie zgrzyt, jakbyś chciał by ona się tak ubierała "dla innych mężczyzn" bo to faktycznie chore i przedmiotowe (moja opinia tylko) ale dla Ciebie np. w sypialnii?

PS kobiety to nie jakieś eteryczne motyle, tylko istoty z krwi i kości, które też fantazjują i chcą spełniać fantazje. O ile są spełnione określone warunki.

5

To, co opisujesz, to bardzo interesująca kwestia związana z postrzeganiem relacji i interakcji z drugą osobą, zwłaszcza w kontekście ubioru i atrakcyjności.

6

splendid napisał/a:

To, co opisujesz, to bardzo interesująca kwestia związana z postrzeganiem relacji i interakcji z drugą osobą, zwłaszcza w kontekście ubioru i atrakcyjności.

Po prostu, jak kobieta mówi, że lubi chodzić w szpilkach, mini sama dla siebie, to jest to dla mnie niesamowicie seksowne. Natomiast, jakbym zauważył, że ubrała się tak tylko po to, żeby zrobić wrażenie na mnie, czułbym się okropnie.

7

Grasse napisał/a:
splendid napisał/a:

Po prostu, jak kobieta mówi, że lubi chodzić w szpilkach, mini sama dla siebie, to jest to dla mnie niesamowicie seksowne. Natomiast, jakbym zauważył, że ubrała się tak tylko po to, żeby zrobić wrażenie na mnie, czułbym się okropnie.

Wytłumacz dlaczego, jaki wewnętrzny przekaz nakazuje Ci czuć się okropnie. Jakie są pobudki tego złego samopoczucia?
Bo jak na razie to odnoszę wrażenie, że to fałszywa skromność, manipulacja by pokazać się lepszym niż jesteś.

8

Z tyłu śwista ,z przodu śwista taki oto moralista
szminki,szpilki i pomadki,małe czarne, krótkie gatki
dylematy i rozterki
presja, nacisk
fajerwerki
skrupuły i podchody
w zakresie damskiej mody
wyrzuty i Grasse zatruty.
Problem kreuje zawzięcie, szuka dziury w całym tym myśli zamęcie.
Co to będzie ?

9

moralistysieodezwaly

10

Jakie to samotne musi byc zycie gdy ludzie robia wszystko dla siebie samych a nic dla siebie wzajemnie.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Moralista ze mnie?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024