Totalny brak ochoty na seks w małżeństwie po 10 latach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Totalny brak ochoty na seks w małżeństwie po 10 latach

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: Totalny brak ochoty na seks w małżeństwie po 10 latach

Witam wszystkie panie. Jestem w małżeństwie już 10 lat. Wiadomo,ze mieliśmy różne wzloty i upadki ale od prawie roku zupełnei nie mam ochoty na seks. Nie wiem co sie stało bo zrobiłam sobie wszystkie niezbędne badania hormonalne. Niby wszystko w nich jest ok ale pomimo to nie chce mi się z meżęm uprawiać seksu. Co jeszcze moge zrobić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Totalny brak ochoty na seks w małżeństwie po 10 latach
herenme napisał/a:

Witam wszystkie panie. Jestem w małżeństwie już 10 lat. Wiadomo,ze mieliśmy różne wzloty i upadki ale od prawie roku zupełnei nie mam ochoty na seks. Nie wiem co sie stało bo zrobiłam sobie wszystkie niezbędne badania hormonalne. Niby wszystko w nich jest ok ale pomimo to nie chce mi się z meżęm uprawiać seksu. Co jeszcze moge zrobić?

Czy pomimo braku ochoty uprawiacie seks?
A jeśli nie, to czy brak seksu z mężem stanowi dla Ciebie problem?
Jakiego typu problem?

3 Ostatnio edytowany przez R_ita2 (2024-10-28 16:30:00)

herenme napisał/a:

Wybacz dociekliwość, ale napisalas "nie chce mi się z mężem uprawiać seksu". Czy tylko z mężem czy w ogóle? Fantazjujesz może? Sama też nie działasz? To są pytania do "wnętrza" Ciebie, nie musisz odpowiadać.

4 Ostatnio edytowany przez Emil38 (2024-10-28 17:18:37)

herenme napisał/a:

Czasami Was kobiety nie rozumiem ale ok. Może dopadła Cię nuda w małżeństwie lub twój maż przestał o siebie dbać jak kiedy go poznałaś.Znam takie przypadki z życia moich znajomych co facet się zapuścił pije piwo codziennie po pracy leży na kanapie.A żona straciła  ochote na igraszki  z własnym mężem partnerem.Ale nie traciła ochoty na sex z innymi mężczyznami.Dzieje się tak jak para się sobie znudzi  po wieloletnim zamieszkaniu razem i zwiazku.Dotyczy to częściej kobiet niż mężczyzn.Później taka samica lwica znajduje sobie kochanków  z nimi się pieprzy nie kocha bo to różnica. Dziś większość mężczyzn straciło ten pazur spontaniczność.Są za mili w stosunku do kobiet a kobiety oczekują emocji a ci mężczyźni im tego nie dają.Ale napisz więcej konkretów czy w ogóle nie masz ochoty na sex czy tylko z mężem jeśli z mężem to odp masz wyżej.A najważniejsze w związku jest rozmowa wzajemne zaufanie szczerość i szacunek.Bez tego  każdy związek runie.Powodzenia autorko

5

Czuję po kościach, że ten wątek, to jest podkładka pod spamerski link. Ostatnio pojawiło się na forum sporo "reklam" specyfiku na podniesienie libido u kobiet.

6

Priscilla napisał/a:

Czuję po kościach, że ten wątek, to jest podkładka pod spamerski link. Ostatnio pojawiło się na forum sporo "reklam" specyfiku na podniesienie libido u kobiet.

Może być big_smile

Na wszystko najlepsza jest tabletka. Na sen, na kupę, na młodość, na seks, na pożądanie, nawet na szczęście wink

7

Priscilla napisał/a:

To była moja pierwsza myśl, dlatego czekałam na rozwój wypadków big_smile

Zbyt "suchy" ten post.

8

Agnes76 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Może być big_smile

Na wszystko najlepsza jest tabletka. Na sen, na kupę, na młodość, na seks, na pożądanie, nawet na szczęście wink

He he dobre kurde

9

Wybrać się do ginekologa? Serio piszę bo sama miałam ten problem i wybrałam się z tym do pani doktor. Ta mi zaproponowała libido therapy ( obecnie to przyjmuję). Jest to ziołowy środek na libido dla kobiet. Na początku trochę w to nie wierzyłam ale obecnie widzę bardzo fajne działanie tak wiec faktycznie coś w tym jest smile Zaczynasz coś odczuwać po miesiacu od brania, najlepszy efekt jest po dwóch miesiacach przyjmowania ale jest. U mnie brak ochoty na seks spowodowały tabletki antykoncepcyjne i biorę ten środek wlaśnie do tabletek anty.

10

herenme napisał/a:

Przeczytaj sobie książkę "Ona ma siłę". Bardzo możliwe, że znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie i konkretne sposoby co z tym zrobić. Tylko musisz w ogóle CHCIEĆ coś z tym zrobić.
Inne rzeczy to wprowadzenie gadżetów ale zdecydowanie najpierw książka żeby znaleźć przyczynę, bo może ich być multum.

11 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-18 13:24:58)

Niewiem moze to przejsciowy okres jak po miesiacu nie bedzie poprawy idz do ginekologa i do seksuologa... tyle tu czytam seksualnych problemow i sie zastanawiam tego czegos wczesniej nie bylo sobie mysle moze efekty szczepionki na srovida albo cos do jedzenia dodaje jakis syf no zeby nawet mlode chlopaki teraz problemy mieli jak stare dziadki to tego w zyciu nie bylo

12

New Me napisał/a:

Niewiem moze to przejsciowy okres jak po miesiacu nie bedzie poprawy idz do ginekologa i do seksuologa... tyle tu czytam seksualnych problemow i sie zastanawiam tego czegos wczesniej nie bylo sobie mysle moze efekty szczepionki na srovida albo cos do jedzenia dodaje jakis syf no zeby nawet mlode chlopaki teraz problemy mieli jak stare dziadki to tego w zyciu nie bylo

Ja uważam, że "samo" nic się nie naprawia i jednak warto dojść do źródła problemu. A u kobiet to mega skomplikowana sprawa i jednak rzadko to coś fizycznego jak hormony (jak tarczyca), częściej to kwestia głowy i psychiki.
U mnie libido gigantycznie spadło po pierwszym porodzie. Mimo, że naprawdę "chciałam chcieć" to niestety moje ciało wręcz krzyczało gdy mąż próbował w nocy gdzieś zawędrować ręką. To był ciężki czas ale bardzo dużo rozmawialiśmy i ponieważ obydwoje chcieliśmy wrócić do tego co było to obydwoje nad tym pracowaliśmy - mąż przejął część obowiązków nad dziećmi żebym nie była tak umordowana i odetchnęła psychicznie i fizycznie, ja sama starałam się "nakręcać" już odpowiednio wcześniej w ciągu dnia. Bo jak udało mi się wprawić w odpowiedni nastrój no to szanse na seks były większe.
Dzisiaj, gdy dzieci mamy już szkolne, a nie niemowlaki, głowa zajęta jest innymi rzeczami no to libido mi skoczyło do góry. Do tego wprowadziliśmy zabawki do sypialni i to też mega pomogło - samo wybieranie i dyskutowanie o nich już nas podniecało, potem gdy paczka została odebrana to cały dzień nakręcaliśmy się czekając aż dzieci wylądują w łóżkach i będzie można testować.... i "nagle" seks stał się znowu fajny. Potem zaczęłam czytać różne bardziej naukowe książki o seksie i dostałam wiele odpowiedzi dlaczego kiedyś reagowałam tak a nie inaczej, dlaczego wciąż zdarzają mi się "gorsze" dni.

13

Nawoja napisał/a:
New Me napisał/a:

Ja uważam, że "samo" nic się nie naprawia i jednak warto dojść do źródła problemu. A u kobiet to mega skomplikowana sprawa i jednak rzadko to coś fizycznego jak hormony (jak tarczyca), częściej to kwestia głowy i psychiki.
U mnie libido gigantycznie spadło po pierwszym porodzie. Mimo, że naprawdę "chciałam chcieć" to niestety moje ciało wręcz krzyczało gdy mąż próbował w nocy gdzieś zawędrować ręką. To był ciężki czas ale bardzo dużo rozmawialiśmy i ponieważ obydwoje chcieliśmy wrócić do tego co było to obydwoje nad tym pracowaliśmy - mąż przejął część obowiązków nad dziećmi żebym nie była tak umordowana i odetchnęła psychicznie i fizycznie, ja sama starałam się "nakręcać" już odpowiednio wcześniej w ciągu dnia. Bo jak udało mi się wprawić w odpowiedni nastrój no to szanse na seks były większe.
Dzisiaj, gdy dzieci mamy już szkolne, a nie niemowlaki, głowa zajęta jest innymi rzeczami no to libido mi skoczyło do góry. Do tego wprowadziliśmy zabawki do sypialni i to też mega pomogło - samo wybieranie i dyskutowanie o nich już nas podniecało, potem gdy paczka została odebrana to cały dzień nakręcaliśmy się czekając aż dzieci wylądują w łóżkach i będzie można testować.... i "nagle" seks stał się znowu fajny. Potem zaczęłam czytać różne bardziej naukowe książki o seksie i dostałam wiele odpowiedzi dlaczego kiedyś reagowałam tak a nie inaczej, dlaczego wciąż zdarzają mi się "gorsze" dni.

Po porodzie to normalne w koncu to tez okres pologu tez tak mialam pozniej wszystko do normy wrocilo

14

New Me napisał/a:

Po porodzie to normalne w koncu to tez okres pologu tez tak mialam pozniej wszystko do normy wrocilo

Ja nie mówię o czasie bezpośrednio po porodzie gdy jest połóg. Ja mówię o latach. Mam dzieci z dwuletnią różnicą wieku, czyli jak starsze miało niewiele ponad rok to zachodziłam w kolejną ciążę. Najpier miałam dwulatkę i noworodka, potem czterolatkę, dwulatka i noworodka. Dopiero gdy najmłodsza miała jakieś 4 lata to wreszcie moje libido odbiło się od dna.

15 Ostatnio edytowany przez New Me (2024-11-18 13:51:33)

Nawoja napisał/a:
New Me napisał/a:

Ja nie mówię o czasie bezpośrednio po porodzie gdy jest połóg. Ja mówię o latach. Mam dzieci z dwuletnią różnicą wieku, czyli jak starsze miało niewiele ponad rok to zachodziłam w kolejną ciążę. Najpier miałam dwulatkę i noworodka, potem czterolatkę, dwulatka i noworodka. Dopiero gdy najmłodsza miała jakieś 4 lata to wreszcie moje libido odbiło się od dna.

To faktycznie byl problem . W tych czasach duzo osob tak ma zauwazylam
Zaraz jak zes miala problem z libido jak zes tak szybko we ciaze zachodzila? big_smile

16

Dziwne by było aby po 10 latach właśnie była ochota na seks większa. Po tylu latach razem to jest się już zapewne po XXX-XXXX stosunkach. Z pewnością jakby pojawił się ktoś nowy to zaraz libido by wzrosło. Fascynacja itp vs w kółko to samo. Ale oczywiście jeśli małżeństwo ma trwać, trzeba jakoś wymyśleć aby to libido na siłę przywracać. Dobrze może zrobić przerwa dłuża od prób na siłe poprawy libida.

17

Dannyx88 napisał/a:

Dziwne by było aby po 10 latach właśnie była ochota na seks większa. Po tylu latach razem to jest się już zapewne po XXX-XXXX stosunkach. Z pewnością jakby pojawił się ktoś nowy to zaraz libido by wzrosło. Fascynacja itp vs w kółko to samo. Ale oczywiście jeśli małżeństwo ma trwać, trzeba jakoś wymyśleć aby to libido na siłę przywracać. Dobrze może zrobić przerwa dłuża od prób na siłe poprawy libida.

Naprawdę nie ma sensu odnosić się do pierwszego posta, bo został stworzony wyłącznie na potrzeby wrzucenia spamu, co pojawienie się denisalewy (okienko nr 9) już nam tylko potwierdziło wink

18

New Me napisał/a:
Nawoja napisał/a:
New Me napisał/a:

To faktycznie byl problem . W tych czasach duzo osob tak ma zauwazylam
Zaraz jak zes miala problem z libido jak zes tak szybko we ciaze zachodzila? big_smile

Bo wiesz, przed pierwszą ciążą był seks kilka razy dziennie kilka razy w tygodniu. Po ciąży ledwie raz na miesiąc (albo raz na dwa miesiące), przy jakimś wybitnie "dobrym" okresie może 3 razy w miesiącu. I ja chciałam chcieć więcej ale jakbym miała blokadę w głowie, którą ciężko było mi przeskoczyć. Jak podjęliśmy decyzję o drugim dziecku to ponieważ wtedy od lat stosowaliśmy NPR więc wiedziałam dokładnie kiedy będę mieć owulację i wystarczył tylko jeden stosunek i dosłownie "strzał w dziesiątkę" (a dodam, że akurat w tym cyklu gdy podjęliśmy decyzję to miałam przesuniętą owulację o tydzień ale widziałam to na wykresie dlatego nie był to problem). Za trzecim razem znowu wystarczył tylko jeden stosunek (pierwsza ciąża to też w zasadzie zero starań wink).
Więc to nie jest tak, że seksu w ogóle nie uprawialiśmy. Ale chciałam wrócić do tego co było w pierwszym roku małżeństwa (chociaż 3x w tygodniu i to każdego tygodnia), a tutaj mimo chęci w momencie jak wreszcie kładliśmy się do łóżka to najczęściej moje ciało mówiło "nie".
A teraz, gdyby nie dzieci pilnujące nas niczym przyzwoitki, to spokojnie byłby seks znowu kilka razy dziennie kilka razy w tygodniu przez cały miesiąc.

19

herenme napisał/a:

Są takie specjalne zioła z Ameryki Południowej gdzie kobiety od wieków stosują na pobudzenie seksualne to jest Serenoa Repens, Turnera Diffusa i Dioscorera Villosa. Przepraszam za literówki bo nie jestem pewna jak to się pisze. W Polsce jest taki preparat o nazwie Feminam Libido zawierający mocne wyciągi z tych ziół. Na konsultacjach wiem że bardzo pomaga kobietom otworzyć się ponownie na seks. Stosują 1 - 2 tabletki tego dziennie przez jakiś czas.

20

oliveleaf napisał/a:

Na konsultacjach wiem że bardzo pomaga kobietom otworzyć się ponownie na seks.

O jakich konsultacjach mowa?

21

Priscilla napisał/a:
oliveleaf napisał/a:

Na konsultacjach wiem że bardzo pomaga kobietom otworzyć się ponownie na seks.

O jakich konsultacjach mowa?

big_smile big_smile big_smile

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Totalny brak ochoty na seks w małżeństwie po 10 latach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024