Ból i dyskomfort po - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ból i dyskomfort po

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 30 ]

1 Ostatnio edytowany przez Malaczarna333 (2024-10-27 12:33:53)

Temat: Ból i dyskomfort po

Drogie panie. Nie mam już sił ;(
Mianowicie po każdym stosunku z partnerem zaczyna mnie szczypać, piec, boleć wszystko na raz. Ciągle infekcje. Byłam już x razy u różnych ginekologów i zawsze jest wszystko w porządku. Nikt nie widzi problemu tylko my. Ja już nie mam ochoty na nic i widzę jak partner przy tym cierpi.

Proszę czy miała któraś z was podobnie ? Czy da się to wyleczyć ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ból i dyskomfort po

Gra wstępna, lubrykant, dobra atmosfera, higiena, antykoncepcja, delikatność

Miałam tak dawno temu, dlatego dokładnie to radzę;)

3

Ja mam dopiero albo już 35 lat i jestem zadbaną czystą kobietą. Mam bzika na punkcie czystości i higieny. Bieliznę zmieniam 2 razy dziennie

4

Malaczarna333 napisał/a:

Ja mam dopiero albo już 35 lat i jestem zadbaną czystą kobietą. Mam bzika na punkcie czystości i higieny. Bieliznę zmieniam 2 razy dziennie

Może przesadzasz z tą higieną, flora fizjologiczna osłania narządy intymne.
Dziwne, że z jednej strony piszesz o infekcji, z drugiej, że nic nie wychodzi w badaniu. Może należy poszerzyć badania pod kątem chorób przenoszonych drogą płciową.
Jaki miałaś wynik pH moczu?

5

Malaczarna333 napisał/a:

Pobierz probiotyk dopochwowo, przez 2/3 miesiące, nawet profilaktycznie.
Być może jak wieka napisała, przesadzasz z tą higieną, co za dużo to nie zdrowo. Dobrze zrobić badania moczu, przyjrzeć się też jelitom.

U mnie tak czasem dalej bywa po zbyt intensywnym seksie, ale raczej jest to dyskomfort niż ból.
Kiedyś zmagałam się z pochwica, obtarciami i zbyt małym nawilżeniem.

6

Malaczarna333 napisał/a:

A Twój partner? Jesteś pewna, że niczego na Ciebie nie przenosi? On też się przebadał pod kątem infekcji i chorób wenerycznych?

Pochwa musi mieć właściwe pH i florę bakteryjną, jeśli zostaje to naruszone, to też będzie sprzyjać nieprzyjemnym odczuciom i infekcjom.

7 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-10-27 15:55:36)

Albo jesteś uczulona na lateks, jeśli używacie prezerwatyw.

8

Jak moze byc ok jak masz takie objawy? Pierwsze co zrob to zmien ginekologa. A skoro masz infekcje to trzeba ja leczyc pewnie antybiotykiem

9

pH moczu 6.5
Ginekologów już zmieniałam partner raczej nie ma nic do rzeczy, w poprzednim związku też mnie to spotykało. I tak jak mówię czasem dopada mnie infekcja bez powodu, tzn nie współżyjemy tydzień dwa i nagle szczypanie jakieś hmm

10 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-10-28 18:06:29)

Malaczarna333 napisał/a:

pH moczu 6.5
Ginekologów już zmieniałam partner raczej nie ma nic do rzeczy, w poprzednim związku też mnie to spotykało. I tak jak mówię czasem dopada mnie infekcja bez powodu, tzn nie współżyjemy tydzień dwa i nagle szczypanie jakieś hmm

To masz za wysokie, powinno być kwaśne czyli  pH 5 -5,5  bo w środowisku kwaśnym nie rozwiją się patogeny.
Dlatego stosuj probiotyk dopochwowy, dobry jest lactovaginal, zgodnie z zaleceniem na ulotce, później profilaktycznie. Do higieny intymnej stosuj emulsje z kwasem mlekowym, podjadaj żurawinę. Antybiotyki w takim przypadku, tylko prowadzą do nawrotów.

11

pH jest w przedziale między 4.5 a 7.8. Piszą że najlepszy jest koło 6, wiec myślę że pH jest w porządku. Antybiotyków nie biorę żadnych. Przy dolegliwościach biorę Invag

12

Malaczarna333 napisał/a:

pH jest w przedziale między 4.5 a 7.8. Piszą że najlepszy jest koło 6, wiec myślę że pH jest w porządku. Antybiotyków nie biorę żadnych. Przy dolegliwościach biorę Invag

Nie jest w porządku, ale rób jak uważasz i raczej przy takim pH nie pozbędziesz się nawracających infekcji. Stosuj ten probiotyk też profilaktycznie.

13

wieka napisał/a:
Malaczarna333 napisał/a:

Nie jest w porządku, ale rób jak uważasz i raczej przy takim pH nie pozbędziesz się nawracających infekcji. Stosuj ten probiotyk też profilaktycznie.

Hm a skąd czerpiesz taką wiedzę? smile w sensie nie pytam złośliwie, tylko zainteresowanie to moje wzbudziło

Autorko, probiotyku nie bierze się tylko przy dolegliwościach, zresztą jeśli bierzesz tylko przy dolegliwościach to okres przyjmowania jest też za krótki.

14 Ostatnio edytowany przez SaraS (2024-10-28 22:09:55)

Jedna pisze o pH moczu, druga - pochwy. tongue Przynajmniej od tego się zaczęło.

15

SaraS napisał/a:

Jedna pisze o pH moczu, druga - pochwy. tongue Przynajmniej od tego się zaczęło.

To jest ochrona okolic intymnych, które są ze sobą ściśle powiązane.
Każdy pisze wg swojej wiedzy.

16

Istotka6 napisał/a:
wieka napisał/a:
Malaczarna333 napisał/a:

Hm a skąd czerpiesz taką wiedzę? smile w sensie nie pytam złośliwie, tylko zainteresowanie to moje wzbudziło

Autorko, probiotyku nie bierze się tylko przy dolegliwościach, zresztą jeśli bierzesz tylko przy dolegliwościach to okres przyjmowania jest też za krótki.

A Ty skąd o tym wiesz big_smile

Ja to mam w małym palcu.

17

wieka napisał/a:
Istotka6 napisał/a:
wieka napisał/a:

Ja to mam w małym palcu.

No ok, ale jesteś lekarzem? Skąd wiedza o "odpowiednim" pH?

18

Istotka6 napisał/a:
wieka napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Ja to mam w małym palcu.

Nie, każdą wiedzę czerpię z różnych źródeł, w tym przemyśleń, doświadczenia, itp.
Śmiem twierdzić, że lekarze nie mają pojęcia o leczeniu zapaleń pęcherza, a tu nie trzeba leczyć, tylko dbać o niskie pH.
A odczyny pH to chyba wszyscy znamy z chemii.

19

wieka napisał/a:
Istotka6 napisał/a:
wieka napisał/a:

Ja to mam w małym palcu.

Nie, każdą wiedzę czerpię z różnych źródeł, w tym przemyśleń, doświadczenia, itp.
Śmiem twierdzić, że lekarze nie mają pojęcia o leczeniu zapaleń pęcherza, a tu nie trzeba leczyć, tylko dbać o niskie pH.

Okeeeej, to na jakiej podstawie stwierdzasz, że pH 6 jest za wysokie i jest to powodem objawów jakie ma Autorka, skoro ten poziom uważa się powszechnie za najwłaściwszy? Jeśli masz doświadczenia, przemyślenia, to proszę podziel się smile

20 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-10-28 23:18:41)

Istotka6 napisał/a:
wieka napisał/a:
Istotka6 napisał/a:

Okeeeej, to na jakiej podstawie stwierdzasz, że pH 6 jest za wysokie i jest to powodem objawów jakie ma Autorka, skoro ten poziom uważa się powszechnie za najwłaściwszy? Jeśli masz doświadczenia, przemyślenia, to proszę podziel się smile

Myślę, że już wszystko co istotne napisałam.

21

wieka napisał/a:
Istotka6 napisał/a:
wieka napisał/a:

Myślę, że już wszystko co istotne napisałam.

No nie, dalej nie wytłumaczyłas dlaczego pH 5 jest dobre, skoro może sygnalizować lekką niewydolność nerek, a pH powszechnie uważane za najlepsze, według Ciebie jest za wysokie. Myślałam, że posiadasz jakąś tajemną wiedzę, której ja nie posiadam.... No nic, nie chcesz to nie mów. W sumie tyle co napisałaś mi wystarczy smile

22

SaraS napisał/a:

No właśnie, dziewczyny, czy Wy aby na pewno piszecie o tym samym? wink

23 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-10-28 23:47:44)

Priscilla napisał/a:
SaraS napisał/a:

No właśnie, dziewczyny, czy Wy aby na pewno piszecie o tym samym? wink

Tak, o tym samym, choć o pH pochwy to akurat nikt chyba nie pisał, ale to jest ze sobą powiązane, dlatego probiotyk dopochwowy ma wpływ na pechęrz.
Każdy może sam zgłębiać temat, jak go interesuje i przekonywać się na własnej skórze, bo to najlepiej działa.

24 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-10-29 02:57:17)

wieka napisał/a:

Tak, o tym samym, choć o pH pochwy to akurat nikt chyba nie pisał, ale to jest ze sobą powiązane, dlatego probiotyk dopochwowy ma wpływ na pechęrz.
Każdy może sam zgłębiać temat, jak go interesuje i przekonywać się na własnej skórze, bo to najlepiej działa.

Zwróciłam na to uwagę, bo o ile prawidłowe pH pochwy jest mocno kwaśne i powinno wynosić pomiędzy 3,6 a 4,5 pH., to jednak prawidłowy poziom pH moczu powinien być tylko lekko kwaśny, czyli ok. 6,5, ewentualnie neutralny, czyli ok. 7,0. Jeżeli wynik jest wyższy lub niższy może to świadczyć o różnych nieprawidłowościach. 

O czym świadczy wysokie pH moczu?
O wysokim poziomie pH moczu mówi się, gdy wynik wynosi 7-8. Oznacza to odczyn zasadowy. Jeżeli poziom pH moczu wynosi 8, może to sugerować np. infekcję bakteryjną dróg moczowo-płciowych lub hiperkaliemię (nadmiar potasu w organizmie). Wysokie pH może być wynikiem:
chorób nerek;
astmy;
nadczynności przytarczyc.
Zdarza się, że wysoki poziom pH jest konsekwencją trybu życia i diety. Wynik pH 8 można spotkać u np. u wegetarian.

O czym świadczy niski poziom pH moczu?
Jeżeli wynik pH moczu wynosi mniej niż 7, oznacza to niskie pH, które świadczy o kwaśnym odczynie. Za prawidłowy wynik pH uznaje się wynik zbliżony do 7 – 6,5, a czasem nawet 6. Jeżeli jednak wynik pH moczu jest dużo niższy i osiąga wartości 5-4,5 jest to powód do niepokoju. Niski poziom pH moczu może sygnalizować niewydolność nerek, rozedmę, czy hipokaliemię (niedobór potasu). Bardzo kwaśny odczyn moczu może wskazywać również na cukrzycę, odwodnienie oraz problemy jelitowe.

Niskie pH moczu pokazuje się czasem u osób nadużywających alkoholu lub spożywających dużo mięsa i cukru, a mało warzyw.

(źródło: medonet.pl)

25 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-10-29 10:54:19)

Ja nie mówię, że pH moczu  autorki było złe, tylko za wysokie przy tym problemie, pH pochwy przekłada się na całe okolice intymne, dlatego mówi się  o probiotykach i zakwaszaniu moczu, tu jeszcze trzeba włączyć do diety probiotyki, najlepiej naturalne.
Czym innym jest za niskie pH moczu przy braku infekcji, a czym innym jak chcemy pozbyć się infekcji.

26

wieka napisał/a:

Ja nie mówię, że pH moczu  autorki było złe, tylko za wysokie przy tym problemie, pH pochwy przekłada się na całe okolice intymne, dlatego mówi się  o probiotykach i zakwaszaniu moczu, tu jeszcze trzeba włączyć do diety probiotyki, najlepiej naturalne.
Czym innym jest za niskie pH moczu przy braku infekcji, a czym innym jak chcemy pozbyć się infekcji.

Zakwasza się przy infekcji, tylko kiedy pH jest w tym momencie za wysokie. Przy infekcji (zakładając że badanie było robione podczas infekcji) Autorka nie ma zaburzeń pH moczu. Powinnaś wiedziec, że sztucznym zakwaszeniem bez powodu, możemy sobie zrobić krzywdę. Jeśli juz, nie powinno być to robione na własną rękę. Tym bardziej nikomu w ciemno tego nie polecać....

Dobra, ja już kończę się tu udzielać smile

27

Istotka6 napisał/a:
wieka napisał/a:

Zakwasza się przy infekcji, tylko kiedy pH jest w tym momencie za wysokie. Przy infekcji (zakładając że badanie było robione podczas infekcji) Autorka nie ma zaburzeń pH moczu. Powinnaś wiedziec, że sztucznym zakwaszeniem bez powodu, możemy sobie zrobić krzywdę. Jeśli juz, nie powinno być to robione na własną rękę. Tym bardziej nikomu w ciemno tego nie polecać....

Dobra, ja już kończę się tu udzielać smile

Autorka ma powód, bo ma nawracające infekcje, więc powinna też zachować profilaktykę. Jak widać lekarz nie jest w stanie pomóc, skoro wiele kobiet latami się z tym zmaga.
I nie polecam w ciemno, co nie zwalnia, jak każda rada, od samodzielnego myślenia i postępowania.

28

Dziewczyny, proszę nie kłóćmy się.

29

Malaczarna333 napisał/a:

Dziewczyny, proszę nie kłóćmy się.

My się nie kłócimy tylko rozmawiamy na argumenty, choć czasem wątpliwe, bo wartości  pH, jakie tu padały mieszczą się w normie, więc nie rozumiem jakichkolwiek obaw.

Ja pisze co wiem, żeby pomóc kobietom z tym problemem, a nie zaszkodzić.

30

Kolejny wątek z cyklu ''nie wiem, więc się wypowiem''.

Więc dołączę.

Na moje, to nadżerka.

Posty [ 30 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Ból i dyskomfort po

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024