Czy miłość naprawdę istnieje? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy miłość naprawdę istnieje?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Czy miłość naprawdę istnieje?

Witam.
Mam na imię Paweł i mam 36 lat.
3 lata temu poznałem w pracy dziewczynę(32 lata) z którą szybko się zaprzyjaźniłem. Niestety moja przygoda z tamtą pracą skończyła się miesiąc później. Po pół roku odeszła z tamtej pracy więc zatrudniłem ją u siebie. Zakochałem się w niej. Ale wiedziałem że nie mam u niej szans, ponieważ jest cudowną kobietą jednak wówczas byłam w związku ma dwójkę dzieci z młodszym od siebie o 8 lat chłopakiem. Rok temu we wrześniu rzuciła swojego chłopaka związała się ze starszym o 18 lat. Dodam że jak miała 18 lat to chodziła z gościem o 20 parę lat starszy. Niespełna dwa miesiące temu ten roczny związek się rozpad z jego wina. Cały czas chciałem wyznać jej prawdę od początku jednak bałem się jej reakcji.
Wczoraj to zrobiłem.
Nie mam od niej kontaktu, nie mogę już jej obserwować na Instagramie, boję się że za chwilę dostaniemy być znajomymi na Facebooku zablokuje mój numer i WhatsAppa.
Jestem dżentelmenem szanuję kobiety wybory i zdania. Podejrzewam że od jakiegoś czasu podejrzewała że się w niej kocham ponieważ nasz kontakt pomału zanikał.
Pewnie w ten sposób chciała pokazać że nie jest nam zainteresowana ale nie wiem.
Dlatego piszę to wszystko na forum aby uzyskać od was drogie panie informacji co mam dalej robić

Pozdrawiam wszystkich gorąco

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy miłość naprawdę istnieje?

Miłość jest ślepa, trzeba czasem użyć mózgownicy. Nie można zatrudniać kogoś, tylko dlatego, że się w nim zadurzyliśmy. Źle to panie kolego rozegrałeś.

Legat napisał/a:

Miłość jest ślepa, trzeba czasem użyć mózgownicy. Nie można zatrudniać kogoś, tylko dlatego, że się w nim zadurzyliśmy. Źle to panie kolego rozegrałeś.

Miłość nie jest ślepa, nie ma nic wspólnego z obecnością drugiej osoby czy jej brakiem, jest wolna i w tej wolności się wyraża.
Miłość to stan umysłu, postawa. Czasem udaje się to chwycić na chwilę, a czasem na dłużej.

Autor się zakochał, a to zupełnie inne rzeczy, inne płaszczyzny.
Teraz będzie cierpiał, wcześniej pewnie też różowo nie było. Tak czy owak, kontynuuje swój schemat, potrzebuje kobiety niedostępnej.
Paradoksalnie.

4 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2024-10-25 09:06:26)

Miłość to nie była, tylko zadurzenie.
Nie warto sobie zabierać szansy na miłość, żyjąc mrzonkami.
Zwolnić kobietę, jeśli sama nie złoży wypowiedzenia z czasem by sobie znalazła pracę i zapomnieć.
Jak ruszy mózgownicą, to nie będzie cierpiał, bo nie ma powodu. Nie było nic między nimi, źle skierowana energia.

5

Paweł 36 napisał/a:

Witam.
Mam na imię Paweł i mam 36 lat.
3 lata temu poznałem w pracy dziewczynę(32 lata) z którą szybko się zaprzyjaźniłem. Niestety moja przygoda z tamtą pracą skończyła się miesiąc później. Po pół roku odeszła z tamtej pracy więc zatrudniłem ją u siebie. Zakochałem się w niej. Ale wiedziałem że nie mam u niej szans, ponieważ jest cudowną kobietą jednak wówczas byłam w związku ma dwójkę dzieci z młodszym od siebie o 8 lat chłopakiem. Rok temu we wrześniu rzuciła swojego chłopaka związała się ze starszym o 18 lat. Dodam że jak miała 18 lat to chodziła z gościem o 20 parę lat starszy. Niespełna dwa miesiące temu ten roczny związek się rozpad z jego wina. Cały czas chciałem wyznać jej prawdę od początku jednak bałem się jej reakcji.
Wczoraj to zrobiłem.
Nie mam od niej kontaktu, nie mogę już jej obserwować na Instagramie, boję się że za chwilę dostaniemy być znajomymi na Facebooku zablokuje mój numer i WhatsAppa.
Jestem dżentelmenem szanuję kobiety wybory i zdania. Podejrzewam że od jakiegoś czasu podejrzewała że się w niej kocham ponieważ nasz kontakt pomału zanikał.
Pewnie w ten sposób chciała pokazać że nie jest nam zainteresowana ale nie wiem.
Dlatego piszę to wszystko na forum aby uzyskać od was drogie panie informacji co mam dalej robić

Pozdrawiam wszystkich gorąco

Nic nie robić. Skoro osłabiła Wasz kontakt po tym jak dowiedziała się że ją kochasz, to co niby chcesz zrobić? Sytuacja jest jasna.

6

Juz jak ja zatrudnil i widzi, ze ona nie jest zainteresowana, to niech odpusci.

7

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:

Teraz będzie cierpiał, wcześniej pewnie też różowo nie było.

To wynika z tytułu.

8

Ela210 napisał/a:

Miłość to nie była, tylko zadurzenie.
Nie warto sobie zabierać szansy na miłość, żyjąc mrzonkami.
Zwolnić kobietę, jeśli sama nie złoży wypowiedzenia z czasem by sobie znalazła pracę i zapomnieć.
Jak ruszy mózgownicą, to nie będzie cierpiał, bo nie ma powodu. Nie było nic między nimi, źle skierowana energia.

Oczywiscie, zauroczenie a milosc to dwie rozne rzeczy. Milosc jest wtedy gdy narodzi sie wiez, a zeby narodzila sie wiez musi byc bliskosc i kontakt miedzy ludzmi, zaufanie, szacunek i td.

9 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-10-25 09:45:41)

Gosiawie napisał/a:

Oczywiscie, zauroczenie a milosc to dwie rozne rzeczy. Milosc jest wtedy gdy narodzi sie wiez, a zeby narodzila sie wiez musi byc bliskosc i kontakt miedzy ludzmi, zaufanie, szacunek i td.

Miłość nie jedno ma imię. smile A może miłość to gotowość do oddania tego co najcenniejsze, w tym i życia?
W chrześcijaństwie ktoś niewinny, zapłacił najwyższą cenę za tego kto zawinił. To jest dopiero miłość. smile

10

Legat napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

Miłość nie jedno ma imię. smile A może miłość to gotowość do oddania tego co najcenniejsze, w tym i życia?
W chrześcijaństwie ktoś niewinny, zapłacił najwyższą cenę za tego kto zawinił. To jest dopiero miłość. smile

Oczywiscie tak, ale milosc a zauroczenie to nie to samo.

11

To prawda. Milosc i zauroczenie to dwie rozne rzeczy. To pierwsze ma zdecydowanie wieksze wymagania niz to drugie.

12

quote=Paweł 36

Nicnierobić masz robić. 
Przecież ona nie jest zainteresowana. Wiem, że przykre, ale co zrobić.

13

Musisz uzbroić się w cierpliwość. Musisz być wytrwały i uparty na swój sposób. Nie stój w miejscu, jakbyś czekał na autobus widmo, tylko ruszaj do przodu. Nie wiadomo co przed Tobą. Sam się o tym przekonasz. Nikt tego nie zrobi za Ciebie.

14

Tak milosc istnieje

15

Nie wiem jeszcze jej nie spotkałem

16

To jeszcze wszystko przed Tobą.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy miłość naprawdę istnieje?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024