Czas na L4 to i głupoty przychodzą do głowy.
Przed laty zaczytywałam się w forum i śledziłam losy użytkowników.
Były historie zapadające w pamięć. Nicki zapadające w pamięć.
Pamiętam historię Eli i jej działalność na forum, pamiętam takiego użytkownika jak Paslavek, który jeśli dobrze pamiętam był trzeźwym alkoholikiem. Bardzo dobrze zapamiętałam taką użytkowniczkę jak Lady Loka. Pamiętam moderację, którą bardzo ceniłam za działalność- Olinkę i Isabellę. Najbardziej w głowie zapadła mi historia dziewczyny o ciąży i jak potem okazało się, chorowała na schizofrenię. Czytanie forum to była przyjemność, poziom, kultura.
Halo starzy użytkownicy, jesteście tu jeszcze? Tacy sprzed 5 lat?
Nawet nie wiecie ile bym dała, by wiedzieć co u tych użytkowników słychać.
No niektorzy tu jeszcze pewnie sa ja dopiero ponad rok tu jestem
Jest Ela ni P Lady loka jak co, pozdro:))
Jest Ela ni P Lady loka jak co, pozdro:))
To super informacja, może się tu odezwą
5 2024-10-12 19:49:42 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-10-12 19:50:33)
Cześć Dawna Użytkowniczko Ciekawe kim jesteś, bo ja chyba też powinnam cię znać. Jest wielu ludzi którzy odeszli i chyba nie wracają, nawet bez logowania. Czasem o niektorych myślę, bo przecież ich problemy i sprawy z którymi przyszli jakoś w człowieku zostają.
Teraz też jest kilka fajnych nowych osób, choć mało niestety.
Niemniej miło zobaczyć .. Upss. przeczytać kogoś z dawnych dobrych czasów.
Życzę wszystkiego dobrego i trzymaj się
6 2024-10-13 08:35:27 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-10-13 08:36:29)
Żeby nie było tak różowo, to wielu dobrych uzytkowników, zostało za byle co zbanowanych.
Teraz faktycznie szaleją na forum incele płci kobiecej i męskiej. Ale mimo trudności, że obrażają, rozwalają wiele wątków - można pisać, bez obawy o zbanowanie.
U Eli wszystko poukładało się lepiej niż można by się spodziewać i kryzys sprzed paru lat wyszedł jej na dobre
Naprawdę życie nie stoi w miejscu, chyba że ktoś się starego życia na siłę trzyma.
Mam nowe życie, mężczyznę jakiego sobie wymarzylam, dzieci się usamodzielniły i mam dużo lepszą pozycję zawodowową niż kiedyś.
To forum bardzo mi pomogło, zresztą znalazłam tu przyjażń, która trwa do dziś.
Gdybym trafiła tutaj teraz, To pewnie na stado sfrustrowanych 30 latków, a nie osób znających życie.
A życie jest takie, jakie sobie sami zorganizujemy, jak chcemy się widzieć.
I na pewno nie kończy się po 50
Pozdrawiam wszystkie życzliwe osoby,
U Eli wszystko poukładało się lepiej niż można by się spodziewać i kryzys sprzed paru lat wyszedł jej na dobre
Naprawdę życie nie stoi w miejscu, chyba że ktoś się starego życia na siłę trzyma.
Mam nowe życie, mężczyznę jakiego sobie wymarzylam, dzieci się usamodzielniły i mam dużo lepszą pozycję zawodowową niż kiedyś.
Gdybym trafiła tutaj teraz, To pewnie na stado sfrustrowanych 30 latków, a nie osób znających życie.
To super ze u Ciebie wszystko dobrze
Ja jestem na forum od 2013 roku, a więc już ładnych "parę lat".Dzisiaj nieczęsto dodaję nowe wątki i komentarze, częściej czytam bez logowania. Odpowiadam, gdy jakiś temat mnie zainteresuje. Faktycznie, było tu wielu użytkowników, którzy dzisiaj juz się na forum nie pojawiają.
10 2024-10-15 19:16:52 Ostatnio edytowany przez paslawek (2024-10-15 19:17:27)
Czas na L4 to i głupoty przychodzą do głowy.
Pamiętam historię Eli i jej działalność na forum, pamiętam takiego użytkownika jak Paslavek, który jeśli dobrze pamiętam był trzeźwym alkoholikiem. Bardzo dobrze zapamiętałam taką użytkowniczkę jak Lady Loka. Pamiętam moderację, którą bardzo ceniłam za działalność- Olinkę i Isabellę. Najbardziej w głowie zapadła mi historia dziewczyny o ciąży i jak potem okazało się, chorowała na schizofrenię. Czytanie forum to była przyjemność, poziom, kultura.
Nawet nie wiecie ile bym dała, by wiedzieć co u tych użytkowników słychać.
A dzięki za pamięć
Pozdrawiam serdecznie
Teraz rzadko coś pisuje tutaj na forum i rzadko czytam - dostałem cynk że ktoś "stary" się pojawił znowu
Straszny syf się zrobił jakieś Julki Jacki,placki ,mewcie siwe itp teraz rządzą i robią tu drugą Kafeterię ,a ja se żyje i prowadzę sektę na Discord
Dawna użytkowniczka napisał/a:Czas na L4 to i głupoty przychodzą do głowy.
Nawet nie wiecie ile bym dała, by wiedzieć co u tych użytkowników słychać.A dzięki za pamięć
![]()
Pozdrawiam serdecznie
Teraz rzadko coś pisuje tutaj na forum i rzadko czytam - dostałem cynk że ktoś "stary" się pojawił znowu![]()
Straszny syf się zrobił jakieś Julki Jacki,placki ,mewcie siwe itp teraz rządzą i robią tu drugą Kafeterię ,a ja se żyje i prowadzę sektę na Discord
To idz i se prowadz swoja sekte. A jaka to sekta jest ?
Miałem tutaj inne konto, z 10 lat temu... ale zapomniałem loginu, za długo nie używałem
13 2024-10-16 09:04:10 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-10-16 09:05:49)
Teraz rzadko coś pisuje tutaj na forum i rzadko czytam - dostałem cynk że ktoś "stary" się pojawił znowu
![]()
Troszkę informacji do nas dotarło. Ile tam macie zakłamania. Obgadywania za pleckami. Jak zachowuje się tam prowadzący. Także też jest wesoło jak i tu.
Cześć Dawna Użytkowniczko
Ciekawe kim jesteś, bo ja chyba też powinnam cię znać. Jest wielu ludzi którzy odeszli i chyba nie wracają, nawet bez logowania. Czasem o niektorych myślę, bo przecież ich problemy i sprawy z którymi przyszli jakoś w człowieku zostają.
Teraz też jest kilka fajnych nowych osób, choć mało niestety.
Niemniej miło zobaczyć .. Upss. przeczytać kogoś z dawnych dobrych czasów.
Życzę wszystkiego dobrego i trzymaj się
Byc moze to ty
paslawek napisał/a:Teraz rzadko coś pisuje tutaj na forum i rzadko czytam - dostałem cynk że ktoś "stary" się pojawił znowu
![]()
Troszkę informacji do nas dotarło.
Ile tam macie zakłamania. Obgadywania za pleckami. Jak zachowuje się tam prowadzący. Także też jest wesoło jak i tu.
A co mnie obchodzi obgadywanie za plecami no badzmy powazni ze ja sie bede przejmowac obgadywaniem obcych sobie osob ktorych na zywo nie widzialam i od ktorych mieszkam setki mil z tad -jejku niektorzy to fora internetowe biora zbyt powaznie
Dawna użytkowniczka napisał/a:Czas na L4 to i głupoty przychodzą do głowy.
Nawet nie wiecie ile bym dała, by wiedzieć co u tych użytkowników słychać.A dzięki za pamięć
![]()
Pozdrawiam serdecznie
Teraz rzadko coś pisuje tutaj na forum i rzadko czytam - dostałem cynk że ktoś "stary" się pojawił znowu![]()
Straszny syf się zrobił jakieś Julki (...)
Ja tam Julkę lubię .
Cieszy mnie to
18 2024-10-19 00:20:11 Ostatnio edytowany przez Mrs.Happiness (2024-10-19 00:21:19)
No to i ja zgłaszam obecność
Szkoda, że tak niewiele zostało z dawnego forum. Pamiętam dobrze czasy jego świetności, teraz trochę dziwnie się tu zagląda, gdy nie ma już prawie żadnej znajomej osoby. Muszę przyznać, że kilkoro użytkowników mocno zapadło w pamięć, więc fajnie byłoby wiedzieć co u nich teraz słychać, jak im się żyje. Może część z nich nadal tu jest, ale pod nowym nickiem? Jeśli tak, to byłoby super, jakby się ujawnili.
Autorko, mogłabyś również zdradzić swój dawny nick?
paslawek napisał/a:Dawna użytkowniczka napisał/a:Czas na L4 to i głupoty przychodzą do głowy.
![]()
Pozdrawiam serdecznie
A ja tam sektę pozdrawiam cieplutko no i polecam, mogłam spełniać potrzebę ekshibicjonizmu, nigdzie się tak nie obnażyłam
O Ozyrysie
Paslavek, który jeśli dobrze pamiętam był trzeźwym alkoholikiem..
Smutne, że na tyle analiz, którymi raczył nas Pasławek, został zapamiętany tylko jako trzeźwy alkoholik.
21 2024-10-19 17:29:06 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2024-10-19 17:29:57)
Ja rowniez czytalem stare watki bez logowania, dopiero pozniej zdecydowalem dolaczyc. Jak wspomnial / a Dawna użytkowniczka przewinelo sie przez ten portal wiele roznych historii, niektore takze i mi zapadly w pamiec. Osoby, ktore sa tu od wielu wielu lat sami przyznaja, ze obecnie bardzo duzo zmienilo sie na tym forum. Od siebie powiem jedynie, ze pomimo tego poznalem wiele ciekawych osob tu, na tym forum, bardzo wartosciowych i madrych. Oczywiscie opieram sie, bo tylko na tym moge, na ich wypowiedziach w roznych watkach. Sa one przede wszystkim bardzo przemyslane i glebokie, Moze niektore sa zbyt obcesowe, szorstkie czy nawet ostre, to i tak maja sluzyc jednemu, probie pomocy, probie wsparcia autora / autorki danego watku.
Celowo nie wspominam tu klasycznych pyskaczy lub prowokatorow, bo wszyscy zapewne mamy podobne zdania na ten temat. Dlatego nie trace czasu na pisanie o czyms oczywistym.
Po ostatnim swoim temacie wcale sie nie dziwie ze tyle osob z tad odeszlo. Ja tez sie z tad powoli ewakuuje. Nie ma co tu siedziec. Ja wiem jaka jest prawda. Ja wiem ze mieszkajac w Anglii zalozylam sobie profil randkowy z pomoca kumpeli(jest to jak najbardziej mozliwe w zyciu) ja wiem ze przez ten profil poznalam faceta z Senegalu (w Anglii gdzie jest mix narodowosci jest to calkiem mozliwe) ja wiem ze po kilku spotkaniach zaliczylam wpadke (jest to mozliwe kobietom sie to zdarza) ja wiem ze majac juz wczesniej stycznosc z Islamem przeszlam na Islam ja wiem ze czytalam Koran inaczej bym.wam nie produkowala tu setki postow na temat Islamu ani was do niego nie przekonywala. Ja wiem ze w swoim zyciu mialam rozne doswiadczenia dzieki ktorym nawrocilam sie z powrotem na Chrzescijanstwo(bo to tez sie zdarza ludziom). Ja wiem ze bylam w ciazy dlatego m in kupilam notes w ktorym pisalam pamietnik ciazy. Ja wiem ze niestety ciaza obumarla. Ja wiem jakie mialam emocje jakie mam teraz i co mi pomaga-mnie pomaga kontakt z ludzmi' pisanie NIE moge dusic w sobie emocji bo bym skonczyla w psychiatryku a ja tego nie chce. Mam jeszcze corke gdzie musze to psychicznie zniesc zeby mi jej nie zabrali gdybym wyladowala w psychistryku. Dlatego tu pisze zeby nie trzymac w sobie tego stresu zeby NIE zwariowac boje sie ze zwariuje ze nie wytrzymam psychicznie a kontakt z ludzmi gdy nie moge wychodzic mi duzo pomaga ale widze ze tu NIE ma po co tu siedziec oprocz kilku osob to sie juz nie oplaca bo to forum jeszcze bardziej moze dobic niz pomoc. Wszechwiedzace trollice beda sie zlatywac co rusz do kazdego mojego tematu i pisac beda ze trolluje. Beda nawet pod tematami innych ludzi jak ostatnio pod tematem jednej kobiety ktora zalozyla temat o psychologu syfic temat o mnie a nastepnie beda bredzic ze wszedzie mnie widza podczas gdy same zasraja tematy na moj temat. Beda bredzic ze pracuja i sa kobietami sukcesu podczas gdy tu siedza dniami i wieczorami. Beda ekspertkami od wszystkiego-religioznactwa hipoglikemii (wpisz dowolne). Bede bredzic ze maja mezow/partnerow podczas gdy same tu siedza nawet poznymi wieczorami non stop. Beda bredzic ze mam kilka kont i mialy halucynacje ze jestem Gosiawie Rita Jack Sparrow Shingami i tysiac innych uzytkownikow podczas gdy sie zaloze same zapewne maja kilka kont ... no NIC forum to faktycznie dno myslalam ze uzyskam tu zdozumienie ale juz nie potrzebuje. Zapisalam sie juz do grupy wsparcia mam support worker takze juz tu nie bede wchodzic moze tylko czasem dla kilku osob ktore sa w porzadku poki co robie sobie przerwe od tego forum.
(...) takze juz tu nie bede wchodzic moze tylko czasem dla kilku osob ktore sa w porzadku poki co robie sobie przerwe od tego forum.
Tym razem w swoim trollowaniu posunęłaś się daleko za daleko, ruszając temat, który powinien być nienaruszalny, więc zrób nam tę przysługę i choć RAZ dotrzymaj słowa, a najlepiej zniknij stąd na dobre.
24 2024-10-20 01:23:47 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-10-20 01:35:08)
choć RAZ dotrzymaj słowa, a najlepiej zniknij stąd na dobre.
Próżne nadzieje.
25 2024-10-20 04:40:32 Ostatnio edytowany przez Niesamowita jak ból zęba (2024-10-20 04:41:04)
Myślę, że jest tu sporo „starych” użytkowników, którzy z jakichś powodów nie mają ochoty się ujawniać. Pierwszy raz na te forum weszłam w 2013 roku, pod innym nickiem. Pamiętam wiele ciekawych inteligentnych osób. Dziś już rzadziej zaglądam, choć kiedyś byłam bardzo aktywna.
HEY WSZYSTKIM
mam 15-sto letni staż na Netkach
pierwsza stronka jaką otwieram rano przy kawce to NETKOBIETY ...
sporo wątków tylko czytam
27 2024-10-20 09:47:41 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-10-20 09:47:59)
HEY WSZYSTKIM
mam 15-sto letni staż na Netkach
![]()
pierwsza stronka jaką otwieram rano przy kawce to NETKOBIETY ...
sporo wątków tylko czytam
![]()
Ba-Cha, jesteś wspaniałą pozytywnie zakręconą osobą.
28 2024-10-20 11:22:14 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2024-10-20 11:54:28)
Nie uważam się za starego użytkownika(stażem bytności tutaj, nie zaś wiekiem), choć z pewnych względów zrobiłem sobie przerwę.
Szkoda, że nie ma obecnie moderacji, bo pewnie sporo innych Użytkowników by tutaj wróciło lub częściej się udzielało.
Cenię sobie wyważoną dyskusję, bez zbędnych emocji, złośliwości i wycieczek osobistych, nie mówiąc o chamstwie i wulgaryzmach. Nauczyłem się sporo podczas pobytu na tym forum, szczególnie zdolności do odmiennego spojrzenia(bardziej kobiecego), na wiele spraw. Poznałem też osobiście kilka wartościowych osób stąd, gdzie znajomość przeniosła się następnie do rzeczywistości, co uważam za najcenniejsze doświadczenie.
Nie uważam się za starego użytkownika( stażem bytności tutaj nie zaś wiekiem), choć z pewnych względów zrobiłem sobie przerwę.
Szkoda, że nie ma obecnie moderacji, bo pewnie sporo innych Użytkowników by tutaj wróciło lub częściej się udzielało.
Cenię sobie wyważoną dyskusję, bez zbędnych emocji, złośliwości i wycieczek osobistych, nie mówiąc o chamstwie i wulgaryzmach. Nauczyłem się sporo podczas pobytu na tym forum, szczególnie zdolności do odmiennego spojrzenia(bardziej kobiecego), na wiele spraw. Poznałem też osobiście kilka wartościowych osób stąd, gdzie znajomość przeniosła się do rzeczywistości, co uważam za najcenniejsze doświadczenie.
Nic tylko się pod tym podpisać, ale prawda jest taka, że coraz więcej jest fejkowych tematów, a jak już ktoś pisze o faktach, to wątek często staje się przepychankami forumowiczów.
idealne stwierdzenie faktu, nic dodac, nic ujac, takze podpisuje sie pod tym
31 2024-10-20 12:06:27 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2024-10-20 12:08:01)
bagienni_k napisał/a:Nie uważam się za starego użytkownika( stażem bytności tutaj nie zaś wiekiem), choć z pewnych względów zrobiłem sobie przerwę.
Cenię sobie wyważoną dyskusję, bez zbędnych emocji, złośliwości i wycieczek osobistych, nie mówiąc o chamstwie i wulgaryzmach. Nauczyłem się sporo podczas pobytu na tym forum, szczególnie zdolności do odmiennego spojrzenia(bardziej kobiecego), na wiele spraw. Poznałem też osobiście kilka wartościowych osób stąd, gdzie znajomość przeniosła się do rzeczywistości, co uważam za najcenniejsze doświadczenie.Nic tylko się pod tym podpisać, ale prawda jest taka, że coraz więcej jest fejkowych tematów, a jak już ktoś pisze o faktach, to wątek często staje się przepychankami forumowiczów.
W przyszłym roku, w lutym, minie dokładnie 10 lat, kiedy po raz pierwszy zalogowałam się na tym forum. Fejkowe tematy, multi konta i przepychanki forumowiczów są jak były. W tym temacie nic się tutaj nie zmienia. No może większa liczba nowych użytkowników, którzy raz po raz odkrywają tę Amerykę na nowo .
Forumowicze ze sporym stazem maja doskonale porownanie, jak bylo dawniej i jak jest obecnie. Mowia gorzka, brutalna prawde, ale te wszystkie wypowiedzi sa gleboko przemyslane, madre i swietnie obrazuja wspolczesne forum. Oparte sa na duzym doswiadczeniu zdobytym tu wlasnie, na forum.
Sam wielokrotnie mowilem, ze pomimo krotkiego stazu na forum, zauwazylem sporo ciekawych, madrych i godnych uwagi osob. Kazdorazowa relacja z nimi jest bardzo wartosciowa, nawet powiedzialbym edukacyjna. Mamy tu prawdziwy, zroznicowany i bardzo interesujacy kalejdoskop pogladow, zdan, opinii
33 2024-10-20 12:12:15 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-10-20 12:13:20)
W przyszłym roku, w lutym, minie dokładnie 10 lat, kiedy po raz pierwszy zalogowałam się na tym forum. Fejkowe tematy, multi konta i przepychanki forumowiczów są jak były. W tym temacie nic się tutaj nie zmienia. No może większa liczba nowych użytkowników, którzy raz po raz odkrywają tę Amerykę na nowo
.
No, właśnie, wiesz jak to było i możesz podzielić się doświadczeniem jeśli tylko zechcesz. Czy forum funkcjonowało wcześniej bez moderacji, czy ta moderacja była cały czas?
34 2024-10-20 12:18:32 Ostatnio edytowany przez Legat (2024-10-20 12:19:01)
No, właśnie, wiesz jak to było i możesz podzielić się doświadczeniem jeśli tylko zechcesz. Czy forum funkcjonowało wcześniej bez moderacji, czy ta moderacja była cały czas?
Była i banowała za byle co. Najśmnieszniejsze były kłótnie między moderkami, co kończyło się rezygnacną z tej zacnej funkcji.
W przyszłym roku, w lutym, minie dokładnie 10 lat, kiedy po raz pierwszy zalogowałam się na tym forum. Fejkowe tematy, multi konta i przepychanki forumowiczów są jak były. W tym temacie nic się tutaj nie zmienia. No może większa liczba nowych użytkowników, którzy raz po raz odkrywają tę Amerykę na nowo
.
Oczywiście teraz chyba nawet jest mniej świrów uprzedzonych do całego świata.
35 2024-10-20 12:59:36 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-10-20 13:04:42)
wieka napisał/a:bagienni_k napisał/a:Nie uważam się za starego użytkownika( stażem bytności tutaj nie zaś wiekiem), choć z pewnych względów zrobiłem sobie przerwę.
Cenię sobie wyważoną dyskusję, bez zbędnych emocji, złośliwości i wycieczek osobistych, nie mówiąc o chamstwie i wulgaryzmach. Nauczyłem się sporo podczas pobytu na tym forum, szczególnie zdolności do odmiennego spojrzenia(bardziej kobiecego), na wiele spraw. Poznałem też osobiście kilka wartościowych osób stąd, gdzie znajomość przeniosła się do rzeczywistości, co uważam za najcenniejsze doświadczenie.Nic tylko się pod tym podpisać, ale prawda jest taka, że coraz więcej jest fejkowych tematów, a jak już ktoś pisze o faktach, to wątek często staje się przepychankami forumowiczów.
W przyszłym roku, w lutym, minie dokładnie 10 lat, kiedy po raz pierwszy zalogowałam się na tym forum. Fejkowe tematy, multi konta i przepychanki forumowiczów są jak były. W tym temacie nic się4 tutaj nie zmienia. No może większa liczba nowych użytkowników, którzy raz po raz odkrywają tę Amerykę na nowo
.
Ludzie się nie zmieniają.
36 2024-10-20 13:03:42 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-10-20 13:06:34)
Tamiraa napisał/a:No, właśnie, wiesz jak to było i możesz podzielić się doświadczeniem jeśli tylko zechcesz. Czy forum funkcjonowało wcześniej bez moderacji, czy ta moderacja była cały czas?
Była i banowała za byle co. Najśmnieszniejsze były kłótnie między moderkami, co kończyło się rezygnacną z tej zacnej funkcji.
KoralinaJones napisał/a:W przyszłym roku, w lutym, minie dokładnie 10 lat, kiedy po raz pierwszy zalogowałam się na tym forum. Fejkowe tematy, multi konta i przepychanki forumowiczów są jak były. W tym temacie nic się tutaj nie zmienia. No może większa liczba nowych użytkowników, którzy raz po raz odkrywają tę Amerykę na nowo
.
Oczywiście teraz chyba nawet jest mniej świrów uprzedzonych do całego świata.
Nie wiem dokładnie jak wyglądała tu moderacja, ale ze strzępków wiem, że była nadgorliwa.
Na takim forum moderatorki powinny być incognito, a już tłumaczenie się ze swoich posunięć zakrawa na kuriozum.
Albo faceci by się bardziej nadawali, bagiennik na pewno.
Kilka miesięcy temu stuknęło mi na tym forum 9 lat ale przez sporo czasu miałem tutaj przerwę.
Albo faceci by się bardziej nadawali, bagiennik na pewno.
Ja bym nie gloryfikowała facetów, bo już sobie wyobrażam jednego z tych, co by się mogło dziać.
JuliaUK33 napisał/a:paslawek napisał/a:A dzięki za pamięć
![]()
Pozdrawiam serdecznie
A ja tam sektę pozdrawiam cieplutko
no i polecam, mogłam spełniać potrzebę ekshibicjonizmu, nigdzie się tak nie obnażyłam
![]()
O Ozyrysie
Dla mnie się podobało, mrrrrr
Nie wiem dokładnie jak wyglądała tu moderacja, ale ze strzępków wiem, że była nadgorliwa.
Na takim forum moderatorki powinny być incognito, a już tłumaczenie się ze swoich posunięć zakrawa na kuriozum.Albo faceci by się bardziej nadawali, bagiennik na pewno.
Np. Tu kiedys była spora liczba katolików (obojga płci) i toczyły się regularne wojny religijne z nimi. Wszyscy zostali poblokowani, wyszydzeni, wypchani i wypędzeni z tego forum. Niestety moderatorki wiodły w tym prym. Zawsze stawały po stronie tych atakujacych walczących ateistek i ateistów. Także teraz dział religijny jest martwy. Jedynie kto go ożywia, to Julcia i ten kolega od zawirowań.
Istotka6 napisał/a:JuliaUK33 napisał/a:To idz i se prowadz swoja sekte. A jaka to sekta jest ?
A ja tam sektę pozdrawiam cieplutko
no i polecam, mogłam spełniać potrzebę ekshibicjonizmu, nigdzie się tak nie obnażyłam
![]()
O Ozyrysie
Tęskniliście ?
Tęsknicie
42 2024-10-20 13:44:29 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-10-20 13:45:42)
Kilka miesięcy temu stuknęło mi na tym forum 9 lat ale przez sporo czasu miałem tutaj przerwę.
Wow! W życiu bym nie pomyślała.
Teraz dopiero spojrzałam na datę rejestracji.
Na takim forum moderatorki powinny być incognito, a już tłumaczenie się ze swoich posunięć zakrawa na kuriozum.(...)
To prawda. Moderacja bywała nadgorliwa, właśnie dlatego, że - moim zdaniem - nie zachowywała statusu incognito. Brała udział w dyskusjach, a w tych, jak wiadomo, emocje, emocje, emocje...
Ja tu jestem nie całe 2 lata i mam zamiar być jeszcze wiele lat
Była i banowała za byle co.
Oczywiście, że blokady nakładane były za niewinność. Zawsze. Kto by tam dbał o jakieś zasady?
I niech żyją generalizacje!
Najśmnieszniejsze były kłótnie między moderkami, co kończyło się rezygnacną z tej zacnej funkcji.
I właśnie w taki sposób rodzą się plotki .
W moderacji byłam niemal od początku i nie przypominam sobie ani jednej kłótni między nami. Serio, serio . Jeśli już były jakieś tarcia, to na linii z górą, ale NIGDY w moderacji. Odejścia lub rezygnacje z funkcji wynikały z zupełnie innych powodów, bardzo często osobistych.
Legat napisał/a:Była i banowała za byle co.
Oczywiście, że blokady nakładane były za niewinność. Zawsze. Kto by tam dbał o jakieś zasady?
I niech żyją generalizacje!Legat napisał/a:Najśmieszniejsze były kłótnie między moderkami, co kończyło się rezygnacją z tej zacnej funkcji.
I właśnie w taki sposób rodzą się plotki
.
W moderacji byłam niemal od początku i nie przypominam sobie ani jednej kłótni między nami. Serio, serio. Jeśli już były jakieś tarcia, to na linii z górą, ale NIGDY w moderacji. Odejścia lub rezygnacje z funkcji wynikały z zupełnie innych powodów, bardzo często osobistych.
Przynajmniej nie było trolli i fejkowych tematów.
UserNew napisał/a:Istotka6 napisał/a:A ja tam sektę pozdrawiam cieplutko
![]()
O Ozyrysie
Tęskniliście ?
Tęsknicie![]()
Za sobą - nie ma kiedy zatęsknić
Za publicznym obnażaniem - niekoniecznie, choć nie wiem jak Istotka.
Za wami - ja nie tyle razy powtarzałem, że się nie przyzwyczajam do ludzi
48 2024-10-20 15:56:46 Ostatnio edytowany przez bagienni_k (2024-10-20 15:59:21)
Nie aspirowałem nigdy specjalnie o funkcję moderatora na żadnym forum, na którym się udzielałem, tym bardziej na kobiecym. Niby z jakiej racji?
Od początku czułem się tutaj jako gość. Zdecydowana większość Użytkowniczek tolerowała obecność mężczyzn w takiej formie, w jakiej nakazywały to ogólnie przyjęte normy oraz zasady wprowadzone przez moderację. Od początku było wiadomo, że płeć męska może się tutaj wypowiadać - jeśli nie byłoby takiej woli, zostałby nam pewnie przydzielony jedynie osobny kącik w postaci tzw. "rezerwatu". Natomiast to, co sobie ceniłem najbardziej, to umiejętność wczucia się w kobiecy sposób postrzegania relacji czy całego mojego otoczenia, jednocześnie próbując ukazać swoje własne, subiektywne spojrzenie.
Zastanawia mnie niezmiernie jedna rzecz: dlaczego niektórym tak bardzo przeszkadzały zasady i regulamin forum? Czy prosta zasada akceptacji reguł przy rejestracji jest tak bardzo skomplikowana, że potem zostają wysuwane wobec nadzorców forum absurdalne insynuacje o niekompetencje bądź nadużycia?
Efektem tego jest panująca obecnie sytuacja, gdzie całe masy różnych frustratów, multikont i przegrywów wylewają swoje żale obrażając pozostałych rozmówców czy rozwalając prowadzone dyskusje.
49 2024-10-20 16:09:17 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-10-20 16:10:21)
Zastanawia mnie niezmiernie jedna rzecz: dlaczego niektórym tak bardzo przeszkadzały zasady i regulamin forum? Czy prosta zasada akceptacji reguł przy rejestracji jest tak bardzo skomplikowana, że potem zostają wysuwane wobec nadzorców forum absurdalne insynuacje o niekompetencje bądź nadużycia?
Efektem tego jest panująca obecnie sytuacja, gdzie całe masy różnych frustratów, multikont i przegrywów wylewają swoje żale obrażając pozostałych rozmówców czy rozwalając prowadzone dyskusje.
Zgadzam się.
Olinka napisał/a:Legat napisał/a:Była i banowała za byle co.
I niech żyją generalizacje!Legat napisał/a:Najśmieszniejsze były kłótnie między moderkami, co kończyło się rezygnacją z tej zacnej funkcji.
.
W moderacji byłam niemal od początku i nie przypominam sobie ani jednej kłótni między nami. Serio, serio. Jeśli już były jakieś tarcia, to na linii z górą, ale NIGDY w moderacji. Odejścia lub rezygnacje z funkcji wynikały z zupełnie innych powodów, bardzo często osobistych.
Były, ale jakby w podziemiu. Bardziej przebiegłe i cwane. Teraz nie muszą się ukrywać .
Tamiraa napisał/a:Olinka napisał/a:Oczywiście, że blokady nakładane były za niewinność. Zawsze. Kto by tam dbał o jakieś zasady?
I niech żyją generalizacje!
I właśnie w taki sposób rodzą się plotki.
Były, ale jakby w podziemiu. Bardziej przebiegłe i cwane. Teraz nie muszą się ukrywać
.
Czyli mają lepiej.
paslawek napisał/a:UserNew napisał/a:Dla mnie się podobało, mrrrrr
Tęskniliście ?
Tęsknicie![]()
![]()
Za wami - ja nietyle razy powtarzałem, że się nie przyzwyczajam do ludzi
Taa ni chuja
Dymać to My a nie nas
Rzekłem
KoralinaJones napisał/a:Tamiraa napisał/a:Przynajmniej nie było trolli i fejkowych tematów.
Były, ale jakby w podziemiu. Bardziej przebiegłe i cwane. Teraz nie muszą się ukrywać
.
Czyli mają lepiej.
Są oczywiste. Mniej wyrafinowane, wyszukane. Zabawa użytkownikami jest taka jakby płytka, bo Ci ostatni podają się jak na tacy. Dawniej był trolling dla naprawdę przebiegłych i inteligentnych. Poprzeczka była zawieszona znacznie wyżej .
Tamiraa napisał/a:KoralinaJones napisał/a:Były, ale jakby w podziemiu. Bardziej przebiegłe i cwane. Teraz nie muszą się ukrywać
.
Czyli mają lepiej.
Są oczywiste. Mniej wyrafinowane, wyszukane. Zabawa użytkownikami jest taka jakby płytka, bo Ci ostatni podają się jak na tacy. Dawniej był trolling dla naprawdę przebiegłych i inteligentnych. Poprzeczka była zawieszona znacznie wyżej
.
Czyli dawniej to były trolle!? A teraz jakieś popłuczyny?
KoralinaJones napisał/a:Tamiraa napisał/a:Czyli mają lepiej.
Są oczywiste. Mniej wyrafinowane, wyszukane. Zabawa użytkownikami jest taka jakby płytka, bo Ci ostatni podają się jak na tacy. Dawniej był trolling dla naprawdę przebiegłych i inteligentnych. Poprzeczka była zawieszona znacznie wyżej
.
No, coś jak studia zaoczne za kasę dla wszystkich . Bez urazy.
Tamiraa napisał/a:KoralinaJones napisał/a:Są oczywiste. Mniej wyrafinowane, wyszukane. Zabawa użytkownikami jest taka jakby płytka, bo Ci ostatni podają się jak na tacy. Dawniej był trolling dla naprawdę przebiegłych i inteligentnych. Poprzeczka była zawieszona znacznie wyżej
.
No, coś jak studia zaoczne za kasę dla wszystkich
. Bez urazy.
Czyżbyśmy brak moderacji "zawdzięczali" tamtym trollom?
KoralinaJones napisał/a:Tamiraa napisał/a:Czyli dawniej to były trolle!? A teraz jakieś popłuczyny?
No, coś jak studia zaoczne za kasę dla wszystkich
. Bez urazy.
Nie wiem . Nie przeprowadzałam badań na ten temat
.
58 2024-10-20 17:21:59 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-10-20 17:25:29)
Tamiraa napisał/a:KoralinaJones napisał/a:No, coś jak studia zaoczne za kasę dla wszystkich
. Bez urazy.
Nie wiem
. Nie przeprowadzałam badań na ten temat
.
No, wiem, żartowałam, chociaż wcale mi nie do śmiechu. Wolę fora moderowane.
Olinka napisał/a:Legat napisał/a:Była i banowała za byle co.
.
Wbrew pozorom raczej więcej, żeby moderatorki miały robotę Jedynie mieli podcinane skrzydła, więc można było odnieść wrażenie, że ich nie ma.
UserNew napisał/a:paslawek napisał/a:Tęskniliście ?
Tęsknicie![]()
![]()
Za wami - ja nietyle razy powtarzałem, że się nie przyzwyczajam do ludzi
Taa
ni chuja
Dymać to My a nie nas
![]()
Rzekłem
Oj znasz mnie, taki tam fetysz
Czy to oznacza, że do mnie się nie przyzwyczaiłeś?
Też nie przypominam sobie żadnej kłótni między moderatorkami, a pamięć mam dobrą.
Owszem moderacja bywała krytykowana, ale myślę że nie dlatego zniknęła.
W każdym razie prywatne długie wymiany zmian nie na temat wątku były nie do pomyślenia.
Teraz jak ktoś chce jakiejś pomocy dla siebie, lepiej by poczytał stare wątki, zamiast zakładania swojego, bo na głębsze refleksje trudno liczyć.
Mi osobiście zawsze lepiej rozmawiało.się z kimś kto się na forum ujawnił, nawet jak to anonimowe forum.
Wypowiedzi incognito od niewiadomo kogo?
Dawniej takie osoby były ignorowane, coś jak tekstylni na plaży dla nudystów
Też nie przypominam sobie żadnej kłótni między moderatorkami, a pamięć mam dobrą.
W każdym razie prywatne długie wymiany zmian nie na temat wątku były nie do pomyślenia.
Teraz jak ktoś chce jakiejś pomocy dla siebie, lepiej by poczytał stare wątki, zamiast zakładania swojego, bo na głębsze refleksje trudno liczyć.
Mi osobiście zawsze lepiej rozmawiało.się z kimś kto się na forum ujawnił, nawet jak to anonimowe forum.
Moim zdaniem moderatorem powinni byc ludzie ktorym.wladza nie uderzyla do glowy i ktorzy nie beda sie szaroogesic jacy tu sa wazni i czego to oni moga zrobic lub nie zrobic
Chodzi o to, że moderatorki normalnie udzielają się na forum, tylko nikt nie wie kto jest moderatorem, więc personalnie nie są atakowanie i z niczego się nie tłumaczą.
To teraz tak masz.
Moderatorzy sa anonimowi ,robią tyle, by się nie narobić.
Kiedyś gdy wszyscy znali moderatora, nie mógł udawać gluchego, slepiego i głupiego.
Dawniej moderatorki orzewidywaly gównoburzę czy rozwalanie wątku i albo ktoś taki dostawał bana, albo jak autor brał w tym udział, wątek był przenoszony do cafejki.
I wszyscy się jakby wzajemnie pilnowali.
Owszem, bywało czasem tak, że czyjś ostry humor nie był do końca doceniony, ale odsiadki nie były takie długie
To teraz tak masz.
Moderatorzy sa anonimowi ,robią tyle, by się nie narobić.
Kiedyś gdy wszyscy znali moderatora, nie mógł udawać gluchego, slepiego i głupiego.
Dawniej moderatorki orzewidywaly gównoburzę czy rozwalanie wątku i albo ktoś taki dostawał bana, albo jak autor brał w tym udział, wątek był przenoszony do cafejki.
I wszyscy się jakby wzajemnie pilnowali.
Owszem, bywało czasem tak, że czyjś ostry humor nie był do końca doceniony, ale odsiadki nie były takie długie
Teraz nie ma moderatorów wśród użytkowników, jak jest dużo spamu, to pewnie z Redakcji ktoś usunie, po monitach.