Gdzie zgłosić się po pomoc? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Gdzie zgłosić się po pomoc?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Gdzie zgłosić się po pomoc?

Witam
Może jest tu ktoś kto wie gdzie można udać się po pomoc? Albo był w podobnej sytuacji i znalazł rozwiązanie ? Bo ja szukam pomocy gdzie się da, ponieważ jestem już wykończona psychicznie. Mam ogromny problem który wywrócił moje życie o 180 stopni.
Otóż pół roku temu zostałam oszukana na parę tysięcy złotych, gdyż chciałam skorzystać z pożyczki aby skonsolidować kredyty. Niestety trafiłam na przestępców którzy wyłudzili ode mnie parę tysięcy na poczet uruchomienia kredytu , firma wyglądała bardzo wiarygodnie i niestety nie zdawałam sobie sprawy że to oszustwo oraz wkradli się na moje konto bankowe i również pobrali 4 tysiące złotych. Chciałam poprawić sobie komfort życia a zostałam z długiem,który rozwalił moje życie. Gdyż policja umorzyła sprawę, pomimo że złapali osobę podejrzaną. Do dnia dzisiejszego zostałam z długiem na prawie 50000 zł gdyż ratowałam się chwilowkami, i niestety wpadłam w pętlę zadłużenia. Doszło do tego że mam ośmiu komorników którzy wsiedli na moje dwa konta oraz na pracodawcę. I wszytko jest mi zabierane, i nie mam z czego żyć, a mieszkam sama i utrzymuje się sama. Niestety ale rodzina nie chce mi pomóc (nie mam za dobrych stosunków z rodziną), nie znam nikogo kto chciałby mi pomóc . Psychicznie jestem zniszczona i nie wiem co robić. Założyłam wcześniej zbiórkę na wrzutka.pl ale zostałam zmieszana z błotem, zwyzywana oraz mało kto z naszego społeczeństwa chce pomagać takim osobom jak ja, ponieważ udało mi się uzbierać 150 zł. Więc pomyślałam że może założę zbiórkę zagraniczną 
4fund. com pl yd9weh
, ale puki co. Również jest ciężko o jakiekolwiek wsparcie. Tym bardziej jak nie posiadam Facebooka ani instagrama, oraz nie jestem osobą publiczną,to nie jest oszustwo ponieważ zrzutka została zweryfikowana, dowodem oraz dokumentacją. Jeżeli jest tu ktoś kto miał podobny problem to proszę o porady.
 Zazwyczaj to ja byłam osobą która zawsze wspierała innych, teraz wiem co to znaczy, gdy ktoś potrzebuje pomocy. 

Życzę wszystkiego dobrego każdemu kto to czyta.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Gdzie zgłosić się po pomoc?

Wedlug mnie to sedzia powinien nakazac przestepcom ukazac konta z banku i na nich przepisac caly ten dlug do splaty oraz na ich rodziny. Szkoda,ze te gamonie polityczne nie wymyslili takiego przepisu, ze ten kto oszukuje na tego jest spisany dlug do splaty

3

Odp: Gdzie zgłosić się po pomoc?
Maarthha6543 napisał/a:

Witam
Może jest tu ktoś kto wie gdzie można udać się po pomoc? Albo był w podobnej sytuacji i znalazł rozwiązanie ? Bo ja szukam pomocy gdzie się da, ponieważ jestem już wykończona psychicznie. Mam ogromny problem który wywrócił moje życie o 180 stopni.
Otóż pół roku temu zostałam oszukana na parę tysięcy złotych, gdyż chciałam skorzystać z pożyczki aby skonsolidować kredyty. Niestety trafiłam na przestępców którzy wyłudzili ode mnie parę tysięcy na poczet uruchomienia kredytu , firma wyglądała bardzo wiarygodnie i niestety nie zdawałam sobie sprawy że to oszustwo oraz wkradli się na moje konto bankowe i również pobrali 4 tysiące złotych. Chciałam poprawić sobie komfort życia a zostałam z długiem,który rozwalił moje życie. Gdyż policja umorzyła sprawę, pomimo że złapali osobę podejrzaną. Do dnia dzisiejszego zostałam z długiem na prawie 50000 zł gdyż ratowałam się chwilowkami, i niestety wpadłam w pętlę zadłużenia. Doszło do tego że mam ośmiu komorników którzy wsiedli na moje dwa konta oraz na pracodawcę. I wszytko jest mi zabierane, i nie mam z czego żyć, a mieszkam sama i utrzymuje się sama. Niestety ale rodzina nie chce mi pomóc (nie mam za dobrych stosunków z rodziną), nie znam nikogo kto chciałby mi pomóc . Psychicznie jestem zniszczona i nie wiem co robić. Założyłam wcześniej zbiórkę na wrzutka.pl ale zostałam zmieszana z błotem, zwyzywana oraz mało kto z naszego społeczeństwa chce pomagać takim osobom jak ja, ponieważ udało mi się uzbierać 150 zł. Więc pomyślałam że może założę zbiórkę zagraniczną 
4fund. com pl yd9weh
, ale puki co. Również jest ciężko o jakiekolwiek wsparcie. Tym bardziej jak nie posiadam Facebooka ani instagrama, oraz nie jestem osobą publiczną,to nie jest oszustwo ponieważ zrzutka została zweryfikowana, dowodem oraz dokumentacją. Jeżeli jest tu ktoś kto miał podobny problem to proszę o porady.
 Zazwyczaj to ja byłam osobą która zawsze wspierała innych, teraz wiem co to znaczy, gdy ktoś potrzebuje pomocy. 

Życzę wszystkiego dobrego każdemu kto to czyta.

Aż 8 komorników?
Musiałaś sobie bardzo mocno lekceważyć spłacanie długów skoro do tego doszło.
No niestety, za głupotę musisz zapłacić, koszty komornicze mogą przerosnąć kwotę długu.
Nie dziw się, ze ludzie nie chcą pomagać w takim przypadku ja Twój.
Bo to jest marnowanie pieniędzy na koszty komornicze, odsetki firm chwilówkowych.
Pozostaje Ci więcej pracować, w kilka lat to spłacisz i wyjdziesz na prostą.
Jeżeli nie jesteś jedyną oszukaną przez tą firmę to może można wspólnie sądownie dochodzić zwrotu pieniędzy?
Słyszałam o takich przypadkach gdzie grupa oszukanych osób działała wspólnie i dochodzili sprawiedliwości.
W niektórych miejscowościach są punkty bezpłatnych porad prawnych.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Gdzie zgłosić się po pomoc?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024