Potrzeba odpoczynku w samotności a związek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Potrzeba odpoczynku w samotności a związek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Potrzeba odpoczynku w samotności a związek

Witam. Chciałam was zapytać czy mieliście kiedyś taką sytuacje że wasza druga połówka chciała spędzić weekend albo dzień z weekendu bez was bo chciała mieć czas tylko dla siebie? Mimo tego że jedyny czas w którym możecie się spotkać to jest właśnie weekend.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Potrzeba odpoczynku w samotności a związek
Alex_1226 napisał/a:

Witam. Chciałam was zapytać czy mieliście kiedyś taką sytuacje że wasza druga połówka chciała spędzić weekend albo dzień z weekendu bez was bo chciała mieć czas tylko dla siebie? Mimo tego że jedyny czas w którym możecie się spotkać to jest właśnie weekend.

Być może chce coś zrobić/załatwić/odpocząć/odespać, co może tylko w weekend, ale samo stwierdzenie czas dla siebie, to trochę za mało wg mnie.
W ogóle związek na odległość jest ryzykowny.
Ile macie lat?

3

Byłam taką "drugą połówką" wink.

4

Tak, ja byłam tą drugą połówką, która lubiła mieć czas tylko dla siebie. Nie jakoś bardzo często,  ale raz na kilka weekendów zdarzało mi się powiedzieć że ten dzień mam tylko dla siebie. Teraz już jesteśmy po ślubie i od dawna mieszkamy razem i nie zaszkodziło to w żaden sposób naszemu związkowi  smile

5

Alex_1226 napisał/a:

Raczej nie, chyba że wiązało się to z wyjazdem do domu rodzinnego, wtedy nie mieliśmy ochoty nawet na telefonowanie.
Jako małżonka czasem miewam potrzebę pobycia samej - wtedy  staram się na parę dni wyjechać do mojego ukochanego miejsca na ziemi, pobyć sama z sobą, odprężyć się u fryzjera i kosmetyczki, pozwiedzać, pospacerować. Iść do kawiarni, odwiedzić ulubiony antykwariat etc.

6

A ma przyjaciela o którego nie musisz się martwić?

7

ale ze tak jednorazowo czy kazdy weekend?

8 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-07-20 01:25:21)

Alex_1226 napisał/a:

Mój partner raczej nie, ale ja owszem.
Czasem ma się tylko weekend, w czasie którego można się z kimś spotkać, gdzieś wyjechać czy zrealizować jakieś ważne dla siebie plany.
Nie chciałabym, aby partner miał z tym problem, że raz na jakiś czas nie będziemy całego weekendu spędzać razem. Zresztą w życiu zdarzają się różne sytuacje i czasem naprawdę trzeba umieć odpuścić.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Potrzeba odpoczynku w samotności a związek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024