Wszystko nie tak.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Wszystko nie tak..

Witam. Nawet nie wiem od czego zacząć, ale zacznę od początku. Mam 32 lata, dwójkę najwspanialszych dzieci oraz męża... I tu kończy mi się piękna historia. Mój mąż odkąd pamiętam jest człowiekiem bardzo zadufanym w sobie. Zawsze uważał że robi wszystko najlepiej a ja jestem tylko marnym dodatkiem do całości. Od kilku lat nadużywa alkoholu, stał się bardzo agresywny, mial założona niebieską kartę oraz dozór policji. Jego rodzina nie chciała mi pomóc w walce z jego nałogiem. Po kilku latach powiedziałam dość. Od miesiąca mieszkam z dziećmi w wynajmowanym mieszkaniu, zostawiłam męża wraz z wspólnym dobytkiem... Ale boje się że znów do niego wrócę. Nie mam oparcia nawet w najbliższej rodzinie. Chce zapewnić dzieciom i sobie spokój, ciszę i poczucie bezpieczeństwa. Bardzo się boje że znów nawale.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Noble (2024-07-17 06:41:16)

Odp: Wszystko nie tak..
Aryd napisał/a:

Witam. Nawet nie wiem od czego zacząć, ale zacznę od początku. Mam 32 lata, dwójkę najwspanialszych dzieci oraz męża... I tu kończy mi się piękna historia. Mój mąż odkąd pamiętam jest człowiekiem bardzo zadufanym w sobie. Zawsze uważał że robi wszystko najlepiej a ja jestem tylko marnym dodatkiem do całości. Od kilku lat nadużywa alkoholu, stał się bardzo agresywny, mial założona niebieską kartę oraz dozór policji. Jego rodzina nie chciała mi pomóc w walce z jego nałogiem. Po kilku latach powiedziałam dość. Od miesiąca mieszkam z dziećmi w wynajmowanym mieszkaniu, zostawiłam męża wraz z wspólnym dobytkiem... Ale boje się że znów do niego wrócę. Nie mam oparcia nawet w najbliższej rodzinie. Chce zapewnić dzieciom i sobie spokój, ciszę i poczucie bezpieczeństwa. Bardzo się boje że znów nawale.

Nie wracaj do męża.
Wnieś pozew o alimenty na dzieci, można się o nie starać  także w małżeństwie, jeśli chcesz, to rozwiedź się (i ja tu nie jestem w takich przypadkach zwolennikiem walki o winę małżonka, bo to wydłuża postępowanie rozwodowe).
Niebieska karta mówi sama za siebie. Z tobą dzieci będą miały spokój, a dla niego może wasza wyprowadzka stanie się czynnikiem do wyjścia z nałogu.
Nie wracaj, podjęłaś dobrą decyzję.
Ja wychowałam samotnie dwoje dzieci od przedszkola, znam wdowę, która wychowała samotnie czworo dzieci, w tym bliźniaki od niemowlęctwa, kobiety dają radę, Ty też dasz.
Być może potrzebujesz wsparcia i kontaktu z innymi osobami współuzależnionymi.
Na początek polecam książkę Bettie Melody "Koniec współuzależnienia".
Przede wszystkim zadbaj o finanse - 800 plus na dzieci na Ciebie, może jakieś dodatki rodzinne, możesz też spróbować wnieść o dodatek mieszkaniowy z gminy do czynszu za wynajęte mieszkanie (ale nie wiem, jakie warunki dochodowe trzeba spelnić).
Głowa do góry.

3

Aryd napisał/a:

Mój mąż odkąd pamiętam jest człowiekiem bardzo zadufanym w sobie. Zawsze uważał że robi wszystko najlepiej a ja jestem tylko marnym dodatkiem do całości.

Idealny kandydat na męża i ojca dzieci.

4 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-07-17 10:19:55)

Tylko trwanie w swoim postanowieniu może zmienić Twoje życie na lepsze.
On musi się przekonać, że nie będziesz z nim żyła w takiej sytuacji, dlatego załóż sprawę o rozwód. Bo póki co pewnie liczy, że wrócisz.
A kontaktuję się z dziećmi?

5

Aryd napisał/a:

Ale boje się że znów do niego wrócę. Nie mam oparcia nawet w najbliższej rodzinie. Chce zapewnić dzieciom i sobie spokój, ciszę i poczucie bezpieczeństwa. Bardzo się boje że znów nawale.

Czego Ci naprawdę brakuje po wyprowadzce od męża? Za czym tęsknisz?

6

Aryd napisał/a:

Teraz powinnaś się cieszyć jak możesz, że sobie układasz życie na nowo. Banie się jest niewskazane. smile
Nie nawalisz, bo jakoś bywa tak, że jeśli ktoś musi, to musi i nie nawala.

Jak nie wrócisz, to nie nawalisz. Raczej trudno, by było gorzej, niż w trakcie Waszego małżeństwa.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024