Cześć wczoraj farbowałam wlosy (rozjaśnione 2 tyg temu) na niebiesko farba Schwarzkopf live blue mercury to jest farba trwała i po zmyciu włosów się okazało że koncowki są lekko zielonkawe i trochę do połowy włosów sięga ten zielony odcień ale tylko od zewnętrznej strony i teraz nie wiem czy to mój błąd bo przyznam się że tym razem dość kiczowato farbnelam bo wszystko na szybko było i teraz nie wiem jak się tego pozbyc jeśli nałożę druga farbę taka sama uda mi się to przykryć?
Cześć wczoraj farbowałam wlosy (rozjaśnione 2 tyg temu) na niebiesko farba Schwarzkopf live blue mercury to jest farba trwała i po zmyciu włosów się okazało że koncowki są lekko zielonkawe i trochę do połowy włosów sięga ten zielony odcień ale tylko od zewnętrznej strony i teraz nie wiem czy to mój błąd bo przyznam się że tym razem dość kiczowato farbnelam bo wszystko na szybko było i teraz nie wiem jak się tego pozbyc jeśli nałożę druga farbę taka sama uda mi się to przykryć?
A jak to różnica czy włosy zielone czy niebieskie?
Oba kolory są nienaturalne.
Nie przejmuj się, nic już nie rób bo kolejnym farbowaniem w tak krótkim czasie po wcześniejszym tylko zniszczysz włosy.
Owszem są nie naturalne ale chce uzyskać niebieski na całe wlosy a nie jakieś niebiesko zielone
Owszem są nie naturalne ale chce uzyskać niebieski na całe wlosy a nie jakieś niebiesko zielone
Może kup sobie niebieską płukankę (pigment), który choć utrzymuje się na włosach relatywnie krótko, to nie niszczy włosów. Obecnie sporo jest tego na rynku.
7 2024-07-06 14:17:26 Ostatnio edytowany przez blueangel (2024-07-06 14:18:49)
Wika_@ napisał/a:Cześć wczoraj farbowałam wlosy (rozjaśnione 2 tyg temu) na niebiesko farba Schwarzkopf live blue mercury to jest farba trwała i po zmyciu włosów się okazało że koncowki są lekko zielonkawe i trochę do połowy włosów sięga ten zielony odcień ale tylko od zewnętrznej strony i teraz nie wiem czy to mój błąd bo przyznam się że tym razem dość kiczowato farbnelam bo wszystko na szybko było i teraz nie wiem jak się tego pozbyc jeśli nałożę druga farbę taka sama uda mi się to przykryć?
A jak to różnica czy włosy zielone czy niebieskie?
Oba kolory są nienaturalne.
Nie przejmuj się, nic już nie rób bo kolejnym farbowaniem w tak krótkim czasie po wcześniejszym tylko zniszczysz włosy.
podbijam, dla ludzi bedzie bez znaczenia czy niebieskie czy zielono niebieskie.
a plukanka nic nie da, bo jest za slaba.
jesli juz koniecznie chcesz sie pozbyc zielonego nie pozostaje ci nic innego niz ciecie albo fryzjer. mozesz sprobowac farba, ale zniszczysz wlosy, choc i tak tym calym farbowaniem je niszczysz. fryzer na pewno dalby rade to ogarnac i (moze) mniej by je zniszczyl niz gdy ty teraz bedziesz kombinowac jak pozbyc sie tego zielonego.
i teraz nie wiem czy to mój błąd
Twój błąd, bo żółty + niebieski = zielony. Włosy nie były wystarczająco dobrze rozjaśnione i pozostało w nich dużo żółtego pigmentu. Trochę o tym wiem, bo męczyłam się z moimi włosami. Pewnego razu wyszedł mi zielonkawy odcień, nieco poczytałam o tym, co go neutralizuje i był to kolor czerwony. Kupiłam szampon w odcieniu czerwień/róż i udało się, zneutralizował zieleń. Jednak nie wiem co w Twoim przypadku byłoby korzystne, jeśli chcesz uzyskać kolor niebieski. Pewnie najlepiej byłoby rozjaśnić znowu tę części włosów i tym razem zrobić to porządnie. Może być też tak, że wystarczy więcej niebieskiego pigmentu (bez ponownego rozjaśniania), tylko nie wiem na ile intensywnego koloru oczekujesz.