Zakola - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Zakola

Cześć.Czy któraś z was zmaga się z takim problemem jak zakola z przodu głowy? Ze swojej winy(przez całe życie kucyk) zrobiły mi się zakola z przodu głowy.Zasłania je tylko trochę włosów.Czy znacie i możecie coś polecić,aby zagęścić zakola.Jeszcze trochę,a będę łysa z przodu

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zakola
Katarzyna019 napisał/a:

Cześć.Czy któraś z was zmaga się z takim problemem jak zakola z przodu głowy? Ze swojej winy(przez całe życie kucyk) zrobiły mi się zakola z przodu głowy.Zasłania je tylko trochę włosów.Czy znacie i możecie coś polecić,aby zagęścić zakola.Jeszcze trochę,a będę łysa z przodu

Zakola nie są z winy kucyka.
Przyczyna jest jakaś inna.
Może masz jakieś zaburzenia hormonalne, łysienie typu męskiego.
Znam kobietę, która nie nosiła nigdy kucyka tylko fryzura z grzywką, krótkie włosy.
W wieku ok. 30 lat zaczęły jej się robić zakola.
W badaniach wyszło jej, że ma podwyższony poziom testosteronu.
Nic nie pomagało, żadne odżywki, mezoterapia, masaże, wcierki.
Używa takiej doczepki do włosów maskującej te zakola.

3

Mnie się cofnęło po dwóch ciążach big_smile baby hair wyrosły i linia włosów poszła do przodu. Nie miałam wcześniej tak gęstych włosów jak teraz.

4

Katarzyna019 napisał/a:

Szampon z pokrzywy, bierz witaminy E, cynk.  Jedz orzechy, nasiona jak nie masz alergii

5

Lady Loka napisał/a:

Mnie się cofnęło po dwóch ciążach big_smile baby hair wyrosły i linia włosów poszła do przodu. Nie miałam wcześniej tak gęstych włosów jak teraz.

To teraz niech autorka w ciaze zajdzie, tylko gorzej jak jej dziecko witaminy pobierze z organizmu i na porodowke lysa pojedzie big_smile big_smile

6

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

To teraz niech autorka w ciaze zajdzie, tylko gorzej jak jej dziecko witaminy pobierze z organizmu i na porodowke lysa pojedzie big_smile big_smile

Mierzysz swoją miarą?:)

W ciązy to akurat włosy często nie wypadają. Wypadają po porodzie, bo hormony lecą

7 Ostatnio edytowany przez madoja (2024-08-25 11:11:55)

GloriaSoul napisał/a:
Katarzyna019 napisał/a:

Zakola nie są z winy kucyka.

Jak najbardziej mogą być z winy kucyka smile
To tzw. "cofanie się czoła", łysienie trakcyjne.
Np. Murzynki które całe życie robią sobie warkoczyki czy dredy, mają bardzo cofnięte czoła.

Polecam filmiki tej trycholog:

https://www.tiktok.com/@towietrycholog/ … 8311186693

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024