Cześć.Czy któraś z was zmaga się z takim problemem jak zakola z przodu głowy? Ze swojej winy(przez całe życie kucyk) zrobiły mi się zakola z przodu głowy.Zasłania je tylko trochę włosów.Czy znacie i możecie coś polecić,aby zagęścić zakola.Jeszcze trochę,a będę łysa z przodu
Cześć.Czy któraś z was zmaga się z takim problemem jak zakola z przodu głowy? Ze swojej winy(przez całe życie kucyk) zrobiły mi się zakola z przodu głowy.Zasłania je tylko trochę włosów.Czy znacie i możecie coś polecić,aby zagęścić zakola.Jeszcze trochę,a będę łysa z przodu
Zakola nie są z winy kucyka.
Przyczyna jest jakaś inna.
Może masz jakieś zaburzenia hormonalne, łysienie typu męskiego.
Znam kobietę, która nie nosiła nigdy kucyka tylko fryzura z grzywką, krótkie włosy.
W wieku ok. 30 lat zaczęły jej się robić zakola.
W badaniach wyszło jej, że ma podwyższony poziom testosteronu.
Nic nie pomagało, żadne odżywki, mezoterapia, masaże, wcierki.
Używa takiej doczepki do włosów maskującej te zakola.
Mnie się cofnęło po dwóch ciążach
baby hair wyrosły i linia włosów poszła do przodu. Nie miałam wcześniej tak gęstych włosów jak teraz.
Szampon z pokrzywy, bierz witaminy E, cynk. Jedz orzechy, nasiona jak nie masz alergii
Mnie się cofnęło po dwóch ciążach
baby hair wyrosły i linia włosów poszła do przodu. Nie miałam wcześniej tak gęstych włosów jak teraz.
To teraz niech autorka w ciaze zajdzie, tylko gorzej jak jej dziecko witaminy pobierze z organizmu i na porodowke lysa pojedzie
![]()
Lady Loka napisał/a:Mnie się cofnęło po dwóch ciążach
To teraz niech autorka w ciaze zajdzie, tylko gorzej jak jej dziecko witaminy pobierze z organizmu i na porodowke lysa pojedzie
![]()
Mierzysz swoją miarą?:)
W ciązy to akurat włosy często nie wypadają. Wypadają po porodzie, bo hormony lecą
7 2024-08-25 11:09:19 Ostatnio edytowany przez madoja (2024-08-25 11:11:55)
Katarzyna019 napisał/a:Cześć.Czy któraś z was zmaga się z takim problemem jak zakola z przodu głowy? Ze swojej winy(przez całe życie kucyk) zrobiły mi się zakola z przodu głowy.Zasłania je tylko trochę włosów.Czy znacie i możecie coś polecić,aby zagęścić zakola.Jeszcze trochę,a będę łysa z przodu
Zakola nie są z winy kucyka.
Jak najbardziej mogą być z winy kucyka ![]()
To tzw. "cofanie się czoła", łysienie trakcyjne.
Np. Murzynki które całe życie robią sobie warkoczyki czy dredy, mają bardzo cofnięte czoła.
Polecam filmiki tej trycholog: