Widział ktoś zorzę polarną w Polsce? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Widział ktoś zorzę polarną w Polsce?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-05-11 22:12:31)

Temat: Widział ktoś zorzę polarną w Polsce?

Co do przyczyn zdania są podzielone. Jedni są zdania , że to skutek prac badawczych na Alasce (nie podam linka, w necie to jest) , natomiast inni optują za rozbłyskami magnetycznymi - efektem burz magnetycznych na Ziemi  wynikających z silnych rozbłysków, które wyrzucały później duże ilości wysokoenergetycznych cząstek... (autor bloga "Z głową w gwiazdach" ).

Zorza polarna była widoczna nad Polską w nocy z piątku na sobotę. Niebo rozświetliło się setkami barw. Czy i tej nocy jest szansa, że niezwykłe zjawisko pojawi się nad naszym krajem? "Sytuacja jest dynamiczna" - napisał w mediach społecznościowych Karol Wójcicki, popularyzator astronomii, autor bloga "Z głową w gwiazdach".(TVN 24).

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Widział ktoś zorzę polarną w Polsce?
Tamiraa napisał/a:

Co do przyczyn zdania są podzielone. Jedni są zdania , że to skutek prac badawczych na Alasce (nie podam linka, w necie to jest) , natomiast inni optują za rozbłyskami magnetycznymi - efektem burz magnetycznych na Ziemi  wynikających z silnych rozbłysków, które wyrzucały później duże ilości wysokoenergetycznych cząstek... (autor bloga "Z głową w gwiazdach" ).

Zorza polarna była widoczna nad Polską w nocy z piątku na sobotę. Niebo rozświetliło się setkami barw. Czy i tej nocy jest szansa, że niezwykłe zjawisko pojawi się nad naszym krajem? "Sytuacja jest dynamiczna" - napisał w mediach społecznościowych Karol Wójcicki, popularyzator astronomii, autor bloga "Z głową w gwiazdach".(TVN 24).

0
Kiedyś, dawno już temu, bo 300 lat z okładem, widziano
Aurorę Borealis. Ja sam, podczas zwiedzania lunetą dostępnych nam skupisk gwiazd podczas bardzo chłodnej nocy, widziałem podobną rzecz, ale nie dam sobie ręki odciąć, że była to zorza polarna. smile

3

Ja nie widzialam w Polsce jak mieszkalam

4

Excop napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

0
Aurorę Borealis. Ja sam, podczas zwiedzania lunetą dostępnych nam skupisk gwiazd podczas bardzo chłodnej nocy, widziałem podobną rzecz, ale nie dam sobie ręki odciąć, że była to zorza polarna. smile

Aurora? Czy nie było tu kogoś o takim nicku?

Zazdroszczę zobaczenia tego zjawiska.

Rzeczywiście, podobna zorza już występowała na naszych terenach. Natknęłam się na jej opis w gazecie z dziewiętnastego wieku, choć też pewności nie mam, czy to właśnie ta zorza.

5

Tamiraa napisał/a:
Excop napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

0

Aurora? Czy nie było tu kogoś o takim nicku?

Zazdroszczę zobaczenia tego zjawiska.

Rzeczywiście, podobna zorza już występowała na naszych terenach. Natknęłam się na jej opis w gazecie z dziewiętnastego wieku, choć też pewności nie mam, czy to właśnie ta zorza.

Aurora Boreslis, to moja Siostrzyczka wirtualna.
Znamy się od 10 lat. Ona ze "Stolycy", ja zaś, z ostatniego skrawka RP na południowym zachodzie.
Piękna w wyrazie. Wspaniała osoba, choć na żywo, nie widzieliśmy się jeszcze.
Pozdrawiam. smile

6

Aurora Borealis, to moja Siostrzyczka wirtualna.
Znamy się od 10 lat. Ona ze "Stolycy", ja zaś, z ostatniego skrawka RP na południowym zachodzie.
Piękna w wyrazie. Wspaniała osoba, choć na żywo, nie widzieliśmy się jeszcze.
Pozdrawiam. smile

Ach, tak  smile  Pozdrawiam również.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Widział ktoś zorzę polarną w Polsce?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024