Co panów ciągnie na forum dla kobiet ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co panów ciągnie na forum dla kobiet ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

Temat: Co panów ciągnie na forum dla kobiet ?

Jak myślicie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co panów ciągnie na forum dla kobiet ?
Miklosza napisał/a:

Jak myślicie ?

A co sam o tym myślisz?

3

No nie wiem chyba my zwyczajnie kochamy kobiety są też tacy co lubią się wyżyć na kobietach ale to pojeby smile

4

Ja myślę, ze chodzi o potrzebę przynależności i uznania w piramidzie Maslowa. smile

5

Samba napisał/a:

Ja myślę, ze chodzi o potrzebę przynależności i uznania w piramidzie Maslowa. smile

no może może

6

Dla większości z nich to jedyna szansa na rozmowę z kimkolwiek.

7

Anna Renard napisał/a:

Też się z tym zgadzam i oczywiście z kobietami smile

Dla mnie dwie sprawy. Pierwsze znikanie męskich portali. Drugie fajne rzeczowe rozmowy na tym forum, pomijam monologi Mikloszy

9

Chca zasiegnac rady od kobiet gdy maja "problem" z wlasna.

Tak sie zaczyna tutaj ich kariera - potem jezdza po tych kobietach (naturalnie nie wszyscy), ktore wczesniej im "doradzaly" big_smile

10

Mogę napisać o sobie. Jestem w związku z kobietą innej narodowości. Wyszukiwałem kiedyś w Internecie informacji w tej kwestii i trafiłem na wątek z tego forum. Było w nim moim zdaniem wiele nieprawdziwych informacji często stereotypowych, więc postanowiłem założyć tu konto i napisać jak ja to widzę. Pewnie bym tego nie zrobił gdybym nie widział, że na tym forum piszą też faceci:)
Zauważyłem też, że jest jakaś grupa facetów co słabo sobie radzą w relacjach z kobietami i zwracają się o porady do kobiet. Trochę to dla mnie dziwne bo o to jak łowić ryby powinno się pytać wędkarza a nie rybę:)
Czasem więc zabieram głos w tego typu tematach aby dać trochę rad zagubionemu facetowi. Jeśli choć jeden zrobi z tego użytek i zmieni na lepsze swoje życie to będzie do dla mnie budujące.

11

No to Ty nie  wiesz co Ciebie ciagnie na to forum?

12

Miklosza napisał/a:
Anna Renard napisał/a:

Też się z tym zgadzam i oczywiście z kobietami smile

te patologiczne ciągotyxd

13

Po pierwsze fakt, że to forum wciąż istnieje i w ogóle da się na nim pisać na sensownym poziomie. Większość męskich forów dość szybko przestaje być aktywna albo staje się zbiorowiskiem totalnie radykalnych mizoginów czy inceli na poziomie jakiego na tym forum jeszcze nie było i oby tak zostało.

Po drugie jak słusznie napisała Anna Renard to forum może być jedynym miejscem gdzie da się w ogóle z kimkolwiek porozmawiać. Dla mnie to jest jedyne źródło kontaktów społecznych, nie licząc rodziny, pracy i dosłownie kilku znajomych.

14 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-04-20 09:46:15)

Forum od dawna straciło swój styl, wystarczy przejrzeć regulamin. Jakimś cudem nie ma tu tak dużo hejtu  i każdy może tutaj zaznaczyć swoją obecność, co czyni. Panowie mogą tu się wyżalić i poskarżyć, bo nie wierzę, żeby naprawdę szukali jakichkolwiek porad. Miklosza, a może ty z innego powodu wchodzisz na forum?

15

Tamiraa napisał/a:

Forum od dawna straciło swój styl, wystarczy przejrzeć regulamin. Jakimś cudem nie ma tu tak dużo hejtu  i każdy może tutaj zaznaczyć swoją obecność, co czyni. Panowie mogą tu się wyżalić i poskarżyć, bo nie wierzę, żeby naprawdę szukali jakichkolwiek porad. Miklosza, a może ty z innego powodu wchodzisz na forum?

Wchodzę tu by porozmawiać z ludzmi a przede wszystkim z kobietami porozmawiać na tematy damsko męskie smile

16

Inna perspektywa

17

Gosiawie napisał/a:

Chca zasiegnac rady od kobiet gdy maja "problem" z wlasna.

Tak sie zaczyna tutaj ich kariera - potem jezdza po tych kobietach (naturalnie nie wszyscy), ktore wczesniej im "doradzaly" big_smile

Dokładnie.

18

Nie wszyscy najeżdzamy na kobiety przynajmniej nie ja smile

19

Miklosza napisał/a:

Nie wszyscy najeżdzamy na kobiety przynajmniej nie ja smile

No, wiem.

20

Miklosza napisał/a:

Jak myślicie ?

Nie myślimy, tylko wiemy. Przesyłają na priv swoje wacki placki.

21

Ja nie przesyłam żadnych wacków

22

Nie, no, Miklosza, całkiem porządny gość smile

23

Miklosza w ogóle jest jedyny w swoim rodzaju smile

24

Trafiłem na to miejsce przypadkiem. Szukałem z jednej strony wsparcia w temacie co robić dalej jak i też w celu zrozumienia, poznania innej perspektywy. Płeć ma znaczenie w kontekście sposobu myślenia.

25

Jedni mężczyźni szukają porady, pomocy. Są tacy, którzy wchodzą z ciekawości. Ale przychodzą również mężczyźni, którzy chcą poznać..... o czym myślą kobiety, co kobiety lubią, co je cieszy, co smuci. Na takim forum wiele można wyczytać z naszych wpisów i wiele się dowiedzieć.

26

Kobiety i mężczyźni zawsze uzupełniali się wzajemnie, w większym bądź mniejszym stopniu, a nawet czasami w takim samym. Rozmowa, praca czy inne aspekty naszego życia zawsze były i są najlepsze w mieszanym towarzystwie. Poznawanie poglądów każdej z płci w różnych kwestiach zawiera w sobie wiele pozytywnych cech. To przekazywanie własnych przekonań w sposób ciekawy, mądry, precyzyjny. Rozmówca opiera się przecież na własnych doświadczeniach, zdobytej wiedzy i mądrości życiowej. Każda rozmowa posiada nadto walor edukacyjny. Dzięki niej można czegoś nauczyć się od swojego przedmówcy.
Dlatego dobrze jest wysłuchać co kobieta ma do powiedzenia i odwrotnie. W takim momencie muszą zadziałać wszystkie elementy skutecznej i efektywnej komunikacji. Słuchajmy lub czytajmy ze zrozumieniem, słowo po słowie. Nie zawsze musimy mieć rację. Nie zawsze wszyscy mają podzielać nasze stanowisko. Merytoryczna dyskusja prowadzi najczęściej do wypracowania optymalnych rozwiązań w konkretnym temacie. Nawet jeśli nie osiągnie się tego, to przynajmniej przybliży nas do celu, czyli do właściwego rozstrzygnięcia.

27

Co tu dużo mówić..

Z pewnością wejście w nieco odmienny świat pozwala na możliwość spojrzenia z zupełnie innej perspektywy. Nieoceniona zdolność wczucia się w sytuację innych pozwala spojrzeć na dany problem nieco inaczej niż zrobiłoby się to samemu. Do tego już sam fakt pozna(wa)nia historii życiowych tak wielu ludzi wzbogaca nieco ogólnie pojęte "obeznanie" w świecie międzyludzkich relacji. Sam tutaj chyba pierwszy raz widziałem wypowiedź Pań, które z wyboru rezygnują z macierzyństwa. To już jest samo w sobie ciekawym przeżyciem, zważywszy na to, iż KAŻDA kobieta w moim otoczeniu ma lub chce mieć dzieci.
Kolejnym etapem mogą być potencjalne znajomości prywatne, czy to w samym świecie wirtualnym czy też takie, które przenoszą się do reala.

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Co panów ciągnie na forum dla kobiet ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024