Coraz większa tęsknota po rozstaniu. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Coraz większa tęsknota po rozstaniu.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Coraz większa tęsknota po rozstaniu.

Witam, niecałe 3 miesiące temu zostawił mnie facet. Z czasem mam wrażenie że coraz bardziej mi go brakuje i coraz bardziej to przeżywam. Czy to normalne? Myślałam że będzie na odwrót i właśnie z czasem będzie lepiej ale nie jest;/
Miał ktoś podobnie? Jak było u was po rozstaniach ile czasu wam zajęło żeby się całkowicie pozbierać, odkochać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Coraz większa tęsknota po rozstaniu.

Niektórym schodzą na to całe lata, po 3 miesiącach nie licz na to, że już będzie dobrze. Daj sobie CONAJMNIEJ pół roku

3

Zalezy tez ile ze soba byliscie i czy rozpamietujesz, np wchodzisz na jego social media, itd

4

blueangel napisał/a:

Zalezy tez ile ze soba byliscie i czy rozpamietujesz, np wchodzisz na jego social media, itd

Dokładnie tak. Najlepsze jest ostre odcięcie się od informacji na temat byłego partnera, zajęcie czymś myśli, czasu, wtedy nie ma miejsca ani na tęsknotę, ani na rozpamiętywanie, a na pewno jest go znacznie mniej.

5

No i to on zostawił.

6 Ostatnio edytowany przez jea1 (2024-03-16 15:17:15)

czarnaa56 napisał/a:

Witam, niecałe 3 miesiące temu zostawił mnie facet. Z czasem mam wrażenie że coraz bardziej mi go brakuje i coraz bardziej to przeżywam. Czy to normalne? Myślałam że będzie na odwrót i właśnie z czasem będzie lepiej ale nie jest;/
Miał ktoś podobnie? Jak było u was po rozstaniach ile czasu wam zajęło żeby się całkowicie pozbierać, odkochać?

z

a przeglądasz jego insta,jakieś wiadomościte ktore przysylal w przeszłosci,,wspólne zdjęcia?

7

jea1 napisał/a:
czarnaa56 napisał/a:

z

a przeglądasz jego insta,jakieś wiadomościte ktore przysylal w przeszłosci,,wspólne zdjęcia?

rzadko, ogolnie staram sie tego nie robic, jedyne co to przewijaja mi sie czasem jego posty na fb, jakos nie potrafie go zablokowac

8

czarnaa56 napisał/a:

jakos nie potrafie go zablokowac

i przez to cierpisz

niektóre sprawy należy szybko zamykać

9

Farmer napisał/a:
czarnaa56 napisał/a:

jakos nie potrafie go zablokowac

i przez to cierpisz

niektóre sprawy należy szybko zamykać

chciałabym się całkowicie odciąć, ale najgorsze jest to że mieszkamy na tym samym osiedlu on dosłownie blok dalej, wszędzie go mogę spotkać jak sobie pomyśle to się słabo robi, plus jeszcze mamy wspólnych znajomych

10 Ostatnio edytowany przez Noble (2024-03-17 16:46:31)

Przede wszystkim, to teraz Jesteś na "detoksie" od endorfin i dopamin (hormonów szczęścia). Twój mózg spowodował nadmierne wydzielanie kortyzolu, który jest hormonem stresu. W normalnych warunkach można go "wypłukać" z organizmu za pomocą wysiłku fizycznego - siłownia, pływalnia, rower w dużych ilościach. Obecnie lepiej nie wychodzić z domu, więc sama musisz sobie coś zastępczego wymyślić.
Drugą sprawą, jest ucięcie wszelkich kontaktów. Zablokować na wszystkich kanałach możliwość kontaktowania się. Usunięcie z zasięgu wzroku wszystkich rzeczy, które się kojarzą z byłym partnerem.
Trzecią sprawą jest zadbanie o siebie. Jeżeli Miałaś jakieś hobby, pasję, cokolwiek z czego zrezygnowałaś podczas związku, to trzeba do tego wrócić. A poza tym trzeba mieć w świadomości, że dłuższe działanie kortyzolu powoduje wielkie osłabienie organizmu, na które teraz nie można w żaden sposób pozwolić. Polecam :
cyt.
1. Magnez - koniecznie uzupełnić - pierwiastek, życia. nie sposób zliczyć jego pozytywnego wpływu na nasz organizm w trakcie stresu. Dodatkowo bywają też tacy, którzy w trakcie tego stresu raczą się dużymi ilościami kawy nierzadko alkoholu - i jedno i drugie wypłukuje ten pierwiastek z naszego organizmu.
2. Melisa, Rumianek - rozluźniają mięśnie gładkie, działają uspokajająco - to potrzebne choćby przed snem lub w ciągu dnia. Dobrze jest zaparzyć po 2 torebki jeśli ktoś nie znosi smaku po jednej torebce - można osłodzić miodem wtedy trochę podratujemy nasz metabolizm i zaopatrzymy w cukry
3. Witaminy z grupy B
Koją nerwy ich niedobór może powodować dość znaczące szkody w naszym organizmie gdyż są one koenzymami wielu reakcji enzymatycznych. Kawa i alkohol również skutecznie wypłukują je z naszego organizmu. Nadmiar witamin z tej grupy wydalany jest z potem i moczem ale należy pamiętać, że i pot i mocz mogą mieć dość intensywny zapach w przypadku nadmiaru tych witamin. Ale spokojnie przedawkować się nie da bo witaminy rozpuszczalne w wodzie zawsze wydalane są w nadmiarze tzn nie kumulują się nigdzie.
4. dla chętnych polecam dokupić kwas foliowy i witaminę B12 ale to okazjonalnie gdyż bardzo niewielkie dawki są niezbędne.
5. melasa z trzciny cukrowej. Jest bardzo bogatym źródłem żelaza i wapnia: jedna łyżeczka melasy zawiera tyle wapnia co szklanka mleka, a żelaza tyle, co dziewięć jaj! Oprócz tego zawiera spore ilości miedzi, magnezu, potasu, cynku i witamin B-kompleks. Dostępna w aptekach i sklepach ze zdrowa żywnością.
Poza tym polecam uświadomić sobie, że to co dla gąsienicy jest końcem, dla nas jest motylem. Po prostu trzeba przez to przejść, uspokoić emocje i zacząć nowe życie z kimś wolnym od wad poprzedniego partnera.

CO ROBIĆ, KIEDY CZUJESZ POTRZEBĘ SKONTAKTOWANIA SIĘ Z EKS?
Najlepiej zająć myśli jakimś działaniem, które ułatwi nam przeczekanie tej potrzeby. Przykładowo może to być:
opisanie sytuacji w dzienniku
telefon do przyjaciela
napisanie posta w internetowej grupie wsparcia
prysznic lub pachnąca kąpiel
zajęcie się hobby
spacer
siłownia
zakupy

Nie możesz jednak zapominać o teraźniejszości – musisz zacząć wychodzić do świata, robić nowe rzeczy i nauczyć się nowego stylu bycia. Traktuj siebie dobrze codziennie, jednocześnie pracując nad swoimi emocjami. Możesz tego dokonywać wykonując codziennie czynności z poniższej listy:
zapisuj w dzienniku myśli i uczucia – dziennik może stać się twoim przyjacielem na dobre i złe; za pomocą niego wyrazisz swe emocje i zaplanujesz nowe cele
myśl o sobie z miłością- zanim zbudujesz udaną, zdrową relację z innym człowiekiem musisz mieć udaną, zdrową relację z samym sobą; nikt cię nie pokocha tak bardzo, jak sam możesz pokochać siebie
powstrzymuj się od myślenie o sobie w negatywny sposób  – walka z negatywnymi myślami polega na powstrzymaniu tych myśli i wprowadzeniu pozytywnych twierdzeń
zrób listę rzeczy, za które czujesz wdzięczność – w stanie przygnębienia przestajesz widzieć to co dobre w twoim życiu. Walcząc z tym codziennie zastanów się nad tym, z czego możesz się cieszyć, możesz też zapisywać to w dzienniku. Pewnie dostrzeżesz, że możesz czuć wdzięczność za dzieci (jeśli je posiadasz), za ładną pogodę, posiłek, krótką kolejkę w sklepie. Po jakimś czasie zauważysz, że cieszą się drobiazgi.
nie poddawaj się obsesyjnym myślom – znajdź sobie jakieś hobby lub naucz się czegoś nowego, co cię interesuje. Możesz zacząć kolorować kredkami, układać bukiety z kwiatów, dziergać na drutach, zacząć pisać książkę, zrobić kurs fotografii lub zapisać się na studia.
traktuj dobrze swoje ciało – odżywiaj się prawidłowo, wysypiaj się, ćwicz, unikaj alkoholu i narkotyków, idź do lekarza i bierz przepisane lekarstwa. Spraw sobie nową fryzurę i ubranie
czas dla siebie – spędź jeden wieczór w tygodniu tylko ze sobą (albo ranek w weekend). Wyłącz telefon i inne urządzenia, przez które ktoś mógłby się z tobą skontaktować. W tym czasie możesz wciąć długą kąpiel, nałożyć maseczkę na twarz, poczytać dobrą książkę, zrobić sobie wycieczkę rowerową, iść na spacer, wybrać się na zakupy, iść do kina, pograć w golfa, wybrać się na masaż,
psychoterapia i grupy wsparcia – jeśli czujesz, że nie możesz sobie poradzić z rozstaniem, skorzystaj z pomocy nie tylko przyjaciół, ale także psychoterapeuty lub grup wsparcia. Może okazać się, że dużo skorzystasz na spotykaniu się z osobami, które borykają się z podobnymi problemami.

11

czarnaa56 napisał/a:

.., jedyne co to przewijaja mi sie czasem jego posty na fb, jakos nie potrafie go zablokowac

nie musisz go blokować, wystarczy usunąć ze znajomych

12

bullet napisał/a:
czarnaa56 napisał/a:

.., jedyne co to przewijaja mi sie czasem jego posty na fb, jakos nie potrafie go zablokowac

nie musisz go blokować, wystarczy usunąć ze znajomych

A nawet choćby przestać obserwować.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Coraz większa tęsknota po rozstaniu.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024