próba odczytania intencji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » próba odczytania intencji

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

Temat: próba odczytania intencji

Hej,
czy ktoś orientuje się w tematyce mowy ciała? Jeśli na spotkaniu facet czasem mówiąc coś, nagle jakby uśmiecha się „do siebie” to oznacza, że coś chce ukryć?

Przez to czasem mam wrażenie, że nie jest szczery.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: próba odczytania intencji
marmolada777 napisał/a:

Hej,
czy ktoś orientuje się w tematyce mowy ciała? Jeśli na spotkaniu facet czasem mówiąc coś, nagle jakby uśmiecha się „do siebie” to oznacza, że coś chce ukryć?

Lepiej zobaczył był smutny, czy jak mumia?

3

Nie o to chodzi. Ale jeśli ni z rad ni powód pojawia się taki uśmiech do siebie gdy coś mówi ( i nie jest to nic śmiesznego) mam wrazenie ze o czymś nie chce powiedzieć glosno

4

marmolada777 napisał/a:

Nie o to chodzi. Ale jeśli ni z rad ni powód pojawia się taki uśmiech do siebie gdy coś mówi ( i nie jest to nic śmiesznego) mam wrazenie ze o czymś nie chce powiedzieć glosno

Dlaczego nie uśmiechniesz tak samo?.
Masz poważne problemy zdrowotne albo osobiste?.

5

Mimika oraz odzialowywania na siebie nawzajem, wyrażenia ekspresji.

Nadużywa? zaburzenia tak samo jak brak.

6

Mówimy o różnych rzeczach wogole.

7

marmolada777 napisał/a:

Hej,

Taki uśmieszek pod nosem może świadczyć o politowaniu lub zatajeniu swojej opinii czy nastawienia, ale może on tak mieć bez podtekstów...Najlepiej zapytaj.

8

Interesuje się mową ciała, ale jakbyś bardziej nakreśliła, jak to wygląda i mniej więcej kontekst rozmowy. Czy jest to przy konkretnym temacie, czy zawsze nie zależnie od tematu rozmowy? Zakładając, że jest to konkretny temat może nie mówić wszystkiego, co ma w głowie. Nie zakładałabym od razu, że jest nieszczery może po prostu to, co wtedy myśli nie jest jego zdaniem na tyle znaczące żeby to powiedzieć. Tak jak mówię trochę za mało danych.

9 Ostatnio edytowany przez Darcy (2023-11-25 17:58:05)

marmolada777 napisał/a:

Mówimy o różnych rzeczach wogole.

Sama zaprzeczasz sobie, pisałaś o mowie ciała internecie dużo informacji na ten temat.
Opisać trzeba małą książkę napisać, po co jak wyszukasz.

10

Podam w skrócie dla leniwych oczywiście nie cała wiedza
https://youtu.be/0GYr-gxGToc?si=oEnUsX3usbj9JM7N

11

To jest mój przełożony. Np. mówi, że mogę się do niego zwracać częściej, jeśli potrzebuje pomocy. I ten uśmiech nie jest do mnie tylko jakby ‚do siebie’.

I nie wiem czy mam to czytać, że sobie nie radzę czy jeszcze chodzi o coś innego.

Albo też się uśmiecha do siebie gdy np. mówię czy prezentuję coś na forum. Czuje się trochę, jakby po kryjomu się ze mnie naśmiewał.

12 Ostatnio edytowany przez Darcy (2023-11-25 18:59:01)

marmolada777 napisał/a:

To jest mój przełożony. Np. mówi, że mogę się do niego zwracać częściej, jeśli potrzebuje pomocy. I ten uśmiech nie jest do mnie tylko jakby ‚do siebie’.

I nie wiem czy mam to czytać, że sobie nie radzę czy jeszcze chodzi o coś innego.

Albo też się uśmiecha do siebie gdy np. mówię czy prezentuję coś na forum. Czuje się trochę, jakby po kryjomu się ze mnie naśmiewał.

Uśmiech jest oznaką sympatii patrzy w oczy, może być kpiną nie patrzy w  oczy, ucieka wzrokiem.

Ogólnie po mowie ciała możemy poznać osobę czy  kłamie, namyśla się, mówi prawdę oraz czy osoba jest zainteresowana, nudzi.

13 Ostatnio edytowany przez Darcy (2023-11-25 18:53:12)

Spojrzeniem w oczy zależy jak długo 4 minuty intymnie,  krótko nie speszyć nie onieśmielać itd itd., albo wymusić odpowiedź na pytanie.

14

marmolada777 napisał/a:

Lepiej sobie nic nie dopowiadaj, nie zwracaj na to uwagi, bo może on po prostu tak ma.
Jedynie to podpytaj koleżanek lub kolegów czy oni w kontacie z nim, mają podobne odczucia.

15

Właśnie mam wrażenie, że tylko do mnie. Nie wydaje mi się, żebym złe wykonywała swoje obowiązki. A przez to czuje się trochę niekomfortowo.

16

marmolada777 napisał/a:

Właśnie mam wrażenie, że tylko do mnie. Nie wydaje mi się, żebym złe wykonywała swoje obowiązki. A przez to czuje się trochę niekomfortowo.

Może masz tylko wrażenie, dlatego dopytaj, bo  to by było istotne, żeby się niepotrzebnie nie nakręcać.

17

marmolada777 napisał/a:

Najlepiej mu powiedz jak wstydzisz morzesz pokazać werbalnie przez mimikę.
Uśmiechnij się, zaraz po geście zaciśnij zęby rozciąganij usta wzdłuż, pokazujesz nie podoba.
.

18 Ostatnio edytowany przez Darcy (2023-11-25 19:34:44)

Ciekawostkę wam napiszę usta pełnią rolę pochwy kształt otwarte wiadomo jak, znaczy jesteś chętna, wydłużone zamknięte  odmowa.

19

Darcy czy mogłabyś nie pisac komentarzy do mojego posta?

20

marmolada777 napisał/a:

Darcy czy mogłabyś nie pisac komentarzy do mojego posta?

Dobrze do zobaczenia w pracy cimcimrymcim.

21

Przede wszystkim obecna, wszechobecna tzw mowa ciała, nie mówi absolutnie, ale to absolutnie nic o tym jak faktycznie sprawy się mają. A to dlatego, że łatwo się tego nauczyć, wszędzie tego uczą więc każdy osioł który popracował w korpo, zaczyna być soecjalista od mowy ciała bo ktoś ma postawę otwarta, zamknięta i inne szity.

Prawdziwą reakcja są tzw mikroekspresje, pewne atawizmy, pozostałości ewolucyjne które rzeczywiście dają sygnał czy ktoś nas lubi czy nie. A cała reszta to coachingowy badziew, potrzebny aby oddziaływać na kogoś kto być może nie zna tych trików, zakładając że ktoś ich nie zna.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » próba odczytania intencji

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024