Jak odejść od męża z dwójką dzieci. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak odejść od męża z dwójką dzieci.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: Jak odejść od męża z dwójką dzieci.

Hej. Myślę mocno nad rozwodem. Jedyne co mnie trzyma przy mężu to nasze dzieci i to, że 2 lata temu kupiliśmy wymarzony, idealny dom, w którym jest mi dobrze. Wiem, ze jak się rozwiedziemy trzeba będzie podzielić majątek.

Na pokładzie dwójką dzieci 5, 2 lata.

Od czego zacząć? Jak się za to zabrać. Maz jest kłótliwa osobą i jak mu powiedziałam coś typu "zabieram dzieci i się wynoszę" to powiedział, żebym zapomniała że pójdę z dziećmi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak odejść od męża z dwójką dzieci.
EwaML napisał/a:

Hej. Myślę mocno nad rozwodem. Jedyne co mnie trzyma przy mężu to nasze dzieci i to, że 2 lata temu kupiliśmy wymarzony, idealny dom, w którym jest mi dobrze. Wiem, ze jak się rozwiedziemy trzeba będzie podzielić majątek.

Od czego zacząć? Jak się za to zabrać. Maz jest kłótliwa osobą i jak mu powiedziałam coś typu "zabieram dzieci i się wynoszę" to powiedział, żebym zapomniała że pójdę z dziećmi.

Przede wszystkim poświęc tę parę stow i udaj się do prawnika po poradę co zrobić na początku.

Nic nie piszesz o waszym majątku, co macie, co masz na własność poza waszym wspólnym majątkiem. Bez porady prawnika się nie obędzie.

Aha... Męża groźby że dzieci nie zabierzesz są bezpodstawne, dopóki sąd nie wyda werdyktu. Walcz, kobiety są jak lwice i o tobie też tak myślę. Nie daj się.

3

EwaML napisał/a:

Maz jest kłótliwa osobą

Przede wszystkim poświęc tę parę stow i udaj się do psychologa.

4

Farmer napisał/a:
EwaML napisał/a:

Maz jest kłótliwa osobą

Przede wszystkim poświęc tę parę stow i udaj się do psychologa.

Farmer, poświęc te parę stów i sam udaj się do psychologa. Wszyscy odetchniemy smile

5

EwaML napisał/a:

A przed kupnem domu i urodzeniem dzieci mąż Ci odpowiadał?

6

3 dni teamu zastanawiałaś sie, jak to nie pójść na ślub brata męża, a dziś rozmyślasz o rozwodzie?
Ciekawe.

7

Szeptuch napisał/a:

3 dni teamu zastanawiałaś sie, jak to nie pójść na ślub brata męża, a dziś rozmyślasz o rozwodzie?
Ciekawe.

W punkt

8

R_ita2 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

Aha... Męża groźby że dzieci nie zabierzesz są bezpodstawne, dopóki sąd nie wyda werdyktu. Walcz, kobiety są jak lwice i o tobie też tak myślę. Nie daj się.

Popraw mnie jeśli się mylę, ale nie jest tak, że jeśli wyprowadziłaby się z domu z dziećmi bez wiedzy męża, to ten może powiadomić o tym fakcie policję i zgłosić uprowadzenie dzieci? Aby ona mogła zabrać legalnie dzieci, musiałaby najpierw złożyć wniosek o uregulowanie kontaktów do sądu. On posiada pełnię praw rodzicielskich, więc żeby ona mogła zabrać legalnie dzieci to najpierw jest konieczny taki wniosek do sądu. Musi tam wskazać, że chce aby dzieci mieszkały wyłącznie z nią, a mu przez sąd prawa musiałyby zostać ograniczone. a on w takiej sytuacji jak ona zabrałaby dzieci może wystąpić do sądu o ustalenie miejsca pobytu dzieci u siebie. Tak przynajmniej było u moich dalszych znajomych. To nie jest tak hop, że ona zabierze mu dzieci i się z nimi wyprowadzi jeśli np. nie było przemocy czy coś. Mąż ma rację mówiąc, że może o tym sobie zapomnieć. Tak mi się przynajmniej wydaje, popraw mnie jeśłi się mylę.

Dlatego napisałam o sądzie. Do tego czasu ani jego groźby ani jej jakiekolwiek działania są bezpodstawne. Zwłaszcza jego straszenie jej, że nic nie zdziała i mogą być jej odebrane dzieci.

9 Ostatnio edytowany przez wieka (2023-10-18 20:15:41)

Autorka uważa, że swoją postawą postraszy męża, przecież nie dostanie rozwodu/ nawet ona tego nie chce/ jak są dzieci, bo mąż kłótliwy, pewnie on jej to samo zarzuca.

Pod wpływem emocji to napisała...

10

To mogła być niezła awantura z tym ślubem że pojawił  się pomysł rozwodu 
coś szybko bardzo szybko coraz szybciej
istnieje możliwość ochłonięcia  spowolnienia wyładowania gniewu inaczej
ludzie 

z resztą ktoś napisze parę zdań i weź tu bądź mądry - domyślaj się a potem pretensje
żale  że na forum to jacyś dziwni ludzie nie umieją doradzać  szczególnie po myśli Autora
owszem nie ma obowiązku się wypowiadać ale z drugiej strony nie ma obowiązku zwracać się o opinie na forum i o rady też

11

Pani się znudziło, Pani chce niezależności. Pani ma focha na meża. Pani dużo mówi a mało robi. Pani jest emocjonalna. Pani jest chorągiewka. Pani jest zmienna. Pani pewnie chce przeskoczyć na nową gałąź..

12

Popaprany napisał/a:

Pani się znudziło, Pani chce niezależności. Pani ma focha na meża. Pani dużo mówi a mało robi. Pani jest emocjonalna. Pani jest chorągiewka. Pani jest zmienna. Pani pewnie chce przeskoczyć na nową gałąź..

A jak ten "to tylko dobry przyjaciel" się dowie, że rozwód jednak będzie na prawdę to szybciutko pozbiera swoje klocki, rozwinie żagle i popłynie do kolejnego portu ... ot samo życie wink

13

Salomonka napisał/a:

Farmer, poświęc te parę stów i sam udaj się do psychologa.

Wole wydać na kolacje ze studentką smile smile smile

Szeptuch napisał/a:

Ciekawe.

Szybka bestyja smile
Za tydzień będzie post, że kochanek ją porzucił...

15

No własnie. Autorko. Przyznaj że pojawił się ktoś nowy..

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak odejść od męża z dwójką dzieci.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024