Duszność, zawroty głowy, wysokie tętno - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Duszność, zawroty głowy, wysokie tętno

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Duszność, zawroty głowy, wysokie tętno

Witam.
Od miesiąca źle i dziwnie się czuję. Boli mnie klatka piersiowa i ciężko mi się oddycha, moje tętno wynosi 90-100 w spoczynku, podczas spaceru szybko się pocę i męczę. Tydzień temu podczas spaceru momentalnie zrobiło mi się słabo, ciemno przed oczami zdrętwiały mi nogi i rece, miałam wrażenie ze zaraz się uduszę. Pojechałam na SOR, gdzie zrobili mi ekg (tętno wynosiło wtedy 130), dużo badań z krwi, usg brzucha. Podano mi dwie kroplówki z elektrolitami i kolejne EKG - unormował się wtedy puls do 78. Wszystkie wyniki miałam idealne, jednak potas 3,5 - Pani Doktor powiedziała ze może być to przez lekkie odwodnienie. Poszłam prywatnie do kardiologa na kolejne EKG i ECHO serca - wszystko w porzadku. Zrobiłam jeszcze RTG płuc - również wszystko okej. Hormony tarczycy tez w normie. Czym to może być spowodowane, jakieś pomysły co jeszcze mogę zbadać? A może to nerwica? Dodam jeszcze ze mam 22 lata, jestem szczupła. Nadciśnienia tez nie mam 110/70 - jedynie ten puls ciagle w okolicach 100 mnie martwi i to ze ciagle się czuje słabo.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Duszność, zawroty głowy, wysokie tętno

Może to być od nerwicy, dlatego warto wybrać się do psychiatry, bo to jest jego działka.

3

Nerwica/ataki paniki  jezeli wszystkie wyniki badan wychodza w porzadku to trzeba brac pod uwage zdrowie psychiczne. Moze duzo stresu masz?

4

JuliaUK33 napisał/a:

Nerwica/ataki paniki  jezeli wszystkie wyniki badan wychodza w porzadku to trzeba brac pod uwage zdrowie psychiczne. Moze duzo stresu masz?

Stresu trochę było, jednak aktualnie mam mniej stresujący okres. Co ciekawe tak wysokie tętno mam ciagle nie tylko, gdy się zdenerwuje, nawet jak leżę i czytam książkę.

5 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-08-30 15:22:15)

Postaraj się o ponowne skierowanie  na badania.Takie objawy są poważne i dziwne, że lekarze u ciebie bagatelizują. Ja takie miałam po zapaleniu oskrzeli, niby wszystko było ok, a dolegliwości były. Jeśli puls cię niepokoi, to powtórz badania u innego kardiologa.

6

ola0106 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Stresu trochę było, jednak aktualnie mam mniej stresujący okres. Co ciekawe tak wysokie tętno mam ciagle nie tylko, gdy się zdenerwuje, nawet jak leżę i czytam książkę.

Zdenerwowanie, a nerwica, to dwie różne rzeczy, więc to jest normalne, że stres podwyższa puls przemijajaco, nerwica nie, więc nie ma w tym nic dziwnego.

7

wieka napisał/a:
ola0106 napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Zdenerwowanie, a nerwica, to dwie różne rzeczy, więc to jest normalne, że stres podwyższa puls przemijajaco, nerwica nie, więc nie ma w tym nic dziwnego.

No, ale przecież my tu nie możemy diagnozować. Przynajmniej ja nie mam wykształcenia medycznego.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Duszność, zawroty głowy, wysokie tętno

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024