Mecza mnie ataki hipoglikemii - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Mecza mnie ataki hipoglikemii

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Mecza mnie ataki hipoglikemii

Mam je prawie codziennie dzisiaj rano tez, zaczelo mnie sie dziwnie oddychac i mialam dezorientacje-zjadlam jednego lizaka i objawy ustapily. Te ataki przychodza niespodziewanie w kazdej sytuacji kilka dni temu w autobusie mialam wrazenie,ze zaraz zemdleje i znowu napoj gazowany mi pomogl.  Zaczynam sie juz bac chodzic do miejsc publicznych, ze nagle mnie atak nie zlapie. Dieta z niskim.IG mnie nie pomaga, a wrecz przeciwnie, bo niektore produkty jak czosnek,buraki,jablka itp wrecz obnizaja mi poziom cukru jeszcze bardziej i objawy sa jeszcze gorsze... mowia,ze cukier szkodzi, tyle,ze w moim przypadku cukier ratuje mi zycie. Probowalam zamienic na owoce,ale dzialanie fruktozy jest pewnie inne niz glukozy i efekty wyjscia z hipoglikemii byly zerowe jadlam banany, mango itp a ataki hipoglikemii nie ustepowaly dopiero jak zezarlam lizaka to objawy ustapily... jak mnie to denerwuje, bo wiem,ze cukier jest niezdrowy, ale nie dam rady zyc bez glukozy, dawno by mnie na swiecie nie bylo,gdybym zrezygnowala z cukru... boje sie tych atakow objawy sa straszne czlowiek ma wrazenie,ze umiera albo,ze zaraz zemdleje, czesto mam zamazany obraz masakra. Czy ja juz do konca zycia bede miec ataki hipoglikemii?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mecza mnie ataki hipoglikemii

Moze powinnaś normalnie jeść, jak dietetyk przykazał, a nie dwa posilki dziennie, bo Ci się robić nie chce, to byś nie miała ataków.

3

Lady Loka napisał/a:

Moze powinnaś normalnie jeść, jak dietetyk przykazał, a nie dwa posilki dziennie, bo Ci się robić nie chce, to byś nie miała ataków.

Czasami jem wiecej razy to i tak mam te ataki, wiec juz nie wiem co robic

4

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Jeść tak jak dietetyk przykazal. A jak nie bylaś u dietetyka, to najwyższa pora iść i dowiedzieć sie, co możesz jeśc, jak często powinnas jeśc i jakie produkty są dla Ciebie dobre.

5

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Jeść tak jak dietetyk przykazal. A jak nie bylaś u dietetyka, to najwyższa pora iść i dowiedzieć sie, co możesz jeśc, jak często powinnas jeśc i jakie produkty są dla Ciebie dobre.

Bylam u dietetyka dal mi diete z niskim IG,ale chyba bede sie musiala wybrac raz jeszcze, bo wiele z zalecanych produktow obniza mi cukier jeszcze bardziej

6

Julia, a badałaś się pod kątem cukrzycy? Jest też rodzaj cukrzycy, w której właśnie musisz dostarczać glukozę.   
Cukier w nadmiarze jest szkodzący, ale ogólnie jest zdrowy, jeżeli dostarczany odpowiednio do potrzeb organizmu.

7

MaciejO0o.. napisał/a:

Julia, a badałaś się pod kątem cukrzycy? Jest też rodzaj cukrzycy, w której właśnie musisz dostarczać glukozę.   
Cukier w nadmiarze jest szkodzący, ale ogólnie jest zdrowy, jeżeli dostarczany odpowiednio do potrzeb organizmu.

Mialam badania tolerancji glukozy w ktorych wyszla hipoglikemia... moze musze faktycznie zrobic dodatkowe badania

8

I specjalista nic nie zasugerował, nie zlecił następnych badań, nie postawił diagnozy?

9

MaciejO0o.. napisał/a:

I specjalista nic nie zasugerował, nie zlecił następnych badań, nie postawił diagnozy?

Mam disgnoze hipoglikemii, ktora objawia sie spadkami cukru. Nic innego nie zlecono.

10

Na Twoim miejscu udałbym się do jeszcze jednego specjalisty, by się upewnić, że nic poważniejszego.

I dopytał też, czy możesz jeździć na rowerze. Bo normalne odżywianie i  regularna jazda (w odpowiednim tempie)na rowerze (dobrze dobranym i wygodnym)bardzo dobrze wspomaga doprowadzenie do normy cukru i tłuszczu w organizmie.

11

MaciejO0o.. napisał/a:

Na Twoim miejscu udałbym się do jeszcze jednego specjalisty, by się upewnić, że nic poważniejszego.

I dopytał też, czy możesz jeździć na rowerze. Bo normalne odżywianie i  regularna jazda (w odpowiednim tempie)na rowerze (dobrze dobranym i wygodnym)bardzo dobrze wspomaga doprowadzenie do normy cukru i tłuszczu w organizmie.

Ok dzieki za rade. Do jakiego specjalisty?

12

Wydaje mi się że dobrze byłoby sprawdzić co m. in. diabetolog powie na Twój problem. I ewentualnie jego też dopytać czy gdzieś indziej  się udać.

13

MaciejO0o.. napisał/a:

Wydaje mi się że dobrze byłoby sprawdzić co m. in. diabetolog powie na Twój problem. I ewentualnie jego też dopytać czy gdzieś indziej  się udać.

Ok przy wizycie zapytam o skierowanie,bo mam dosc tych atakow

14

Zdrowia życzę.

15

MaciejO0o.. napisał/a:

Zdrowia życzę.

Dziekuje

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź