Wkurzona! Dziewczyna krzyczy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Wkurzona! Dziewczyna krzyczy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Wkurzona! Dziewczyna krzyczy

Jestem z dziewczyną od roku i kilka dni temu doszło między nami do mocno nieprzyjemnej rozmowy.

Nakręciła się. Usłyszałem, że jej zdaniem to mi się nie podoba. Nie mówię jej komplementów. A teksty typu:
- ładnie wyglądasz w tej sukience
-  to wdzianko super podkreśla twoje kobiece atuty
- jesteś ładna, masz delikatną, słodką urodę, jaką lubię u kobiet

nie są dla niej żadnym komplementem.

Do tego usłyszałem, że podczas zabaw łóżkowych głównie interesują mnie jej piersi, zaś pozostałe części ciała są wyraźnie rzadziej dotykane.
Ponadto dowiedziałem się, że mi nie ufa i że gdyby urodziła dziecko i by mnie potrzebowała, z uwagi na jej poporodowe pogorszenie walorów fizycznych nie zapewniłbym wsparcia.

Padły też słowa - że mi się nie podoba, że nie kręci mnie jako kobieta cała w pełnym wymiarze, tylko co najwyżej kręci mnie kilka nielicznych części jej ciała.

Jeszcze z jej ust wyleciało - nie czuję, żebym była dla ciebie ważna.

Od siebie dodam, że zapewniam dziewczynie wsparcie na tyle ile potrafię. Zawsze znajduję dla niej czas. Gdy ma problem, lub widzę, że coś ją dręczy staram się jej pomóc, wysłuchać jej. Ilekroć ma ochotę się wygadać to jestem do jej dyspozycji. Jeśli widzę, że bolą ją plecy, sam oferuję masaż. Staram się jej pomagać. Wychodzę po nią gdy wraca z pracy.

Dziewczyna wytyka, że często siedzę z nosem w telefonie - sama nie jest święta ;p

Kilka tygodni temu oznajmiła, że czuje się jakby była w trójkącie, bo co kilka dni wymieniam kilka smsów z mamą. Gdy wyjaśniam dziewczynie, że mama ma problem z telefonem/laptopem to w odpowiedzi dziewczyna mówi : ale co cie to obchodzi to jej problem, nie twój.
Albo słyszę - czego ta kobieta chce od ciebie. Wyjaśniam, że jest samotna, nie ma znajomych, siedzi sama w domu, to też w odpowiedzi pada - to jej problem.

I nie wiem czy to ze mną jest coś nie tak, czy to dziewczyna przesadza?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wkurzona! Dziewczyna krzyczy

Ma niskie poczucie wartości, poza tym ciężko Ci będzie jej dogodzić, bo myśli tylko o sobie, egoistka jednym słowem.
Zastanów się, czy ona Ci odpowiada?

3

RodzynkowySmak napisał/a:

Albo słyszę - czego ta kobieta chce od ciebie. Wyjaśniam, że jest samotna, nie ma znajomych, siedzi sama w domu, to też w odpowiedzi pada - to jej problem.

To mocno niepokojące roszczenia i pretensje - dość infantylne,coś jak próba wywołania u Ciebie poczucia winy,mnóstwo żali i ten nagły wybuch
jeżeli wcześniej nie sygnalizowała swoich potrzeb i oczekiwań to może oznaczać że tłumi coś w sobie notorycznie,samoocenę raczej dziewczyna ma mocno niestabilna i próbuje za pomocą takiej awantury coś wymusić, coś związanego z jej niskim poczuciem wartości 
do trzech razy sztuka za trzecim razem po takiej tyradzie pożegnaj się z tą dziewczyną
nie jesteś w stanie być jej terapeutą i zastąpić jej całego świata zawsze będzie coś nie tak

4

Co do niskiego poczucia własnej wartości. Usłyszałem od dziewczyny, że przeze mnie ma obniżoną samoocenę. Że nie czuje się doceniana - chwalę ją za wszystko, nie dawno przed jej koleżanką wychwalałem jej kuchnię.

I to o tyle ciekawe, że czułem od niej miłość. Okazywała dużo ciepła. Niestety, miała wyjazd służbowy. No i o ile 1 i 2 dnia słyszałem przez telefon jak bardzo za mną tęskni, jak by chciała się do mnie przytulić, tak 3, żale wyleciały jak z procy.

5

I to o tyle ciekawe, że czułem od niej miłość. Okazywała dużo ciepła. Niestety, miała wyjazd służbowy. No i o ile 1 i 2 dnia słyszałem przez telefon jak bardzo za mną tęskni, jak by chciała się do mnie przytulić, tak 3, żale wyleciały jak z procy.

Jest niestabilna emocjonalnie i wymaga dużo atencji.
To takie większe dziecko.

Przemyśl kwestie związku.

6

Jestem z dziewczyną od roku i kilka dni temu doszło między nami do mocno nieprzyjemnej rozmowy.

Nakręciła się. Usłyszałem, że jej zdaniem to mi się nie podoba. Nie mówię jej komplementów. A teksty typu:

Do tego usłyszałem, że podczas zabaw łóżkowych głównie interesują mnie jej piersi, zaś pozostałe części ciała są wyraźnie rzadziej dotykane.
Ponadto dowiedziałem się, że mi nie ufa i że gdyby urodziła dziecko i by mnie potrzebowała, z uwagi na jej poporodowe pogorszenie walorów fizycznych nie zapewniłbym wsparcia.

Padły też słowa - że mi się nie podoba, że nie kręci mnie jako kobieta cała w pełnym wymiarze, tylko co najwyżej kręci mnie kilka nielicznych części jej ciała.

Jeszcze z jej ust wyleciało - nie czuję, żebym była dla ciebie ważna.

Od siebie dodam, że zapewniam dziewczynie wsparcie na tyle ile potrafię. Zawsze znajduję dla niej czas. Gdy ma problem, lub widzę, że coś ją dręczy staram się jej pomóc, wysłuchać jej. Ilekroć ma ochotę się wygadać to jestem do jej dyspozycji. Jeśli widzę, że bolą ją plecy, sam oferuję masaż. Staram się jej pomagać. Wychodzę po nią gdy wraca z pracy.

Dziewczyna wytyka, że często siedzę z nosem w telefonie - sama nie jest święta ;p

Kilka tygodni temu oznajmiła, że czuje się jakby była w trójkącie, bo co kilka dni wymieniam kilka smsów z mamą. Gdy wyjaśniam dziewczynie, że mama ma problem z telefonem/laptopem to w odpowiedzi dziewczyna mówi : ale co cie to obchodzi to jej problem, nie twój.

Pewnie miala racje z tym porodem, ze gdyby urodzila dziecko to by sie jej cialo zmienilo i bys sie przestal nia interesowac, skoro juz teraz interesuja cie tylko jej biust z calej reszty ciala.

7

To zależy. Bo albo ona nie za bardzo umie się komunikować i informacje o swoich potrzebach potrafi przekazywać tylko w formie pretensji. Albo Ty nie słyszysz jej potrzeb i oczekiwań dopóki ona nie zacznie wrzeszczeć.
Weźmy choćby ten przykład z zarzutem, że Ciebie interesują w łóżku tylko jej piersi. Mówiła Tobie wcześniej, jak i gdzie chce żebyś ją pieścił lub chociaż dawała jakieś wyraźne znaki, no np. przyciągnęła Twoją rękę w trakcie igraszek do miejsca, gdzie chce być pieszczona?

8

Nie przemieszczała mojej ręki. Kiedyś wspomniała, że ja widzę w niej tylko cycki. Zaprzeczyłem. Powiedziałem szczerze, że u kobiet najbardziej podobają się mi piersi, a jej są fenomenalne. Poza tym to nie jest tak, że pozostałe części ignoruję. Mniej je pieszczę, ale nie padła informacja, że oczekuje podobnych pieszczot gdzieś indziej.

9

. Że nie czuje się doceniana - chwalę ją za wszystko, nie dawno przed jej koleżanką wychwalałem jej kuchnię.

To właśnie świadczy o jej niskim poczuciu wartości skoro stałe musi ktoś ją dowartościowywać, więc Ty za bardzo ją doceniasz, nawet przeceniasz...

10

MagdaLena1111 napisał/a:

Mówiła Tobie wcześniej, jak i gdzie chce żebyś ją pieścił lub chociaż dawała jakieś wyraźne znaki, no np. przyciągnęła Twoją rękę w trakcie igraszek do miejsca, gdzie chce być pieszczona?

Nie przemieszczała mojej ręki. Kiedyś wspomniała, że ja widzę w niej tylko cycki. Zaprzeczyłem. Powiedziałem szczerze, że u kobiet najbardziej podobają się mi piersi, a jej są fenomenalne. Poza tym to nie jest tak, że pozostałe części ignoruję. Mniej je pieszczę, ale nie padła informacja, że oczekuje podobnych pieszczot gdzieś indziej.

To macie problem komunikacyjny. Macie, bo ostatecznie jesteście parą, ale to ona nie potrafi mówić o swoich potrzebach, tylko oczekuje, że się domyślisz, a że się nie potrafisz domyśleć, to wykrzykuje pretensje wkurzona. Bo zdaje się, że oprócz tego, że nie potrafi komunikować się wprost, to jest zwyczajnie niedojrzała.

Wiem, że niektórzy faceci lubią taki typ kobiet wiecznie sfochowanych i awanturujących się, czy Ty jesteś z tej grupy?

11

MagdaLena1111 napisał/a:

Wiem, że niektórzy faceci lubią taki typ kobiet wiecznie sfochowanych i awanturujących się, czy Ty jesteś z tej grupy?

To takie mamine miłości. smile

12

Oberwało się mi bo np nie odpowiadają jej zbyt mocne klapsy w łóżku. Tylko, że nie powiedziała mi to na spokojnie, a w nerwach w zupełnie innej sytuacji, gdy wyrzucała z siebie wszystko co ją męczy. Gdy spytałem dlaczego mi nie powiedziała, usłyszałem, że powinienem sam spytać, czy to co robię jest dla niej ok.
Tylko skąd miałem wiedzieć, że nie jest. Moim zdaniem kiedy coś komuś nie odpowiada to powinien poinformować, a nie czekać aż ktoś się domyśli.

13

Moim zdaniem kiedy coś komuś nie odpowiada to powinien poinformować, a nie czekać aż ktoś się domyśli.

Mam podobną opinię w tej sprawie.
To pozostaje Tobie nic innego, jak spokojnie zakomunikować swojej dziewczynie, że jak nie wyraża swoich potrzeb ani niechęci, gdy jest na to czas, to nie daje Tobie szansy na (nie)zastosowanie tego. Niech następnym razem mówi Tobie wprost, czego oczekuje lub czego nie chce, bo nie czytasz innym ludziom w myślach i są mizerne szanse, ze się domyślisz a tym samym są nikłe szanse, że ona dostanie to, na czym jej zależy.

Ale toteż nie znaczy, że masz przestać komunikować się z mamą, bo jej się to nie podoba. Ustaw jej granice, bo Ci to dziewczę wejdzie na głowę. To tyle. Muszę spadać.

14

MagdaLena1111 napisał/a:

Moim zdaniem kiedy coś komuś nie odpowiada to powinien poinformować, a nie czekać aż ktoś się domyśli.

Mam podobną opinię w tej sprawie.
To pozostaje Tobie nic innego, jak spokojnie zakomunikować swojej dziewczynie, że jak nie wyraża swoich potrzeb ani niechęci, gdy jest na to czas, to nie daje Tobie szansy na (nie)zastosowanie tego. Niech następnym razem mówi Tobie wprost, czego oczekuje lub czego nie chce, bo nie czytasz innym ludziom w myślach i są mizerne szanse, ze się domyślisz a tym samym są nikłe szanse, że ona dostanie to, na czym jej zależy.

Ale toteż nie znaczy, że masz przestać komunikować się z mamą, bo jej się to nie podoba. Ustaw jej granice, bo Ci to dziewczę wejdzie na głowę. To tyle. Muszę spadać.

To te nie jest normalne,ze jego matka ciagle do niego wydzwania jak on akurat jest ze swoja dziewczyna

15

JuliaUK33
Drogie dziecko, naucz się czytać ze zrozumieniem. Np. on wcale nie pisał o "ciągłym wydzwanianie" matki, tylko o kilku smsach co kilka dni.

16 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-06-15 20:21:33)

1. A masz jakies refleksje na temat wlasnych bledow, ktore mogly powodowac reakcje twojej partnerki?
Jakies sytuacje, w ktorych potrzebowala twojego wsparcia a Ty tego nie widziales?

2. Gdybys mogl zabrac tylko jedna kobiete na samotna wyspe to zabralbys swoja partnerke czy swoja mame?

17 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2023-06-16 11:17:42)

Obiektywnie, to bardziej są komentarze i ogólne spostrzeżenia niż komplementy. Bo inny wydźwięk emocjonalny ma "ładnie wyglądasz w tej sukience" od "podobasz mi się w tej sukience". Tak samo "to wdzianko podkreśla twoje kobiece atuty" od "działasz na mnie w tej sukience" i tak dalej.

Co do reszty - albo dziewczyna jest zaborcza, albo zwyczajnie nie doświadczyła ciepła rodzinnego współżycia i nie rozumie, że w niektórych rodzinach rodzice żyją w bliskich kontaktach z dziećmi. Dla niej może to być wtedy dziwne, bo jest duża liczba rodzin z podejściem "jak dzieciak wyrósł, to niech idzie na swoje" i kontakty ograniczają się do kurtuazyjnego złożenia życzeń na urodziny czy święta.

18

Co do niskiego poczucia własnej wartości. Usłyszałem od dziewczyny, że przeze mnie ma obniżoną samoocenę. Że nie czuje się doceniana - chwalę ją za wszystko, nie dawno przed jej koleżanką wychwalałem jej kuchnię.

Chwalenie za wszystko to jak dawanie dyplomów za uczestnictwo. Jak zjebała - powiedz, ze zjebała. Chwal tylko za to, co faktycznie warte jest pochwalenia.

Możliwe też, ze na wyjeździe zwyczajnie się puściła i teraz dorabia historię, żeby poczuć się moralnie usprawiedliwioną.

19

Jeszcze jedna rzecz mi przychodzi do głowy. Wiele lat temu, mój znajomy miał partnerkę. Podobne afery mu robiła, że zwraca uwagę tylko na cycki i pupke. Koniec końców okazało się, że chciała mu zrobić dobrze stopami, ale się wstydziła przyznać do tego....

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Wkurzona! Dziewczyna krzyczy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024