Zerwanie z osobą z ADHD ze zmiennymi humorami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zerwanie z osobą z ADHD ze zmiennymi humorami

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez ligorrrr (2023-06-09 16:12:34)

Temat: Zerwanie z osobą z ADHD ze zmiennymi humorami

Hej, spotykałam się z chłopakiem od stycznia, wcześniej nie nazywaliśmy tego co nas łączy, potem zaczęliśmy nazywać to randkowaniem. Od początku mówił, że potrzebuje kilku miesięcy, by nazywać mnie swoją dziewczyną i żartował, że nie lubi, że mnie lubi, bo to trudne o kimś myśleć codziennie. Co jakiś czas było mi przykro z tego powodu, że jeszcze tak mnie nie nazywa, i pytałam kiedy to się stanie, to stwierdzał, że może za miesiąc, a może w ogóle tak się nie będziemy nazywać, bo to tylko nazewnictwo a za 2 lata weźmiemy ślub, kto wie. Często miewał zmienne nastroje, jakby miał kilka osobowości, dużo rzeczy go stresowało, ma ADHD, być może to tego przyczyna. Bardzo lubi imprezować, kilkukrotnie dzwonił do mnie rano po pijaku i mówił niemiłe rzeczy, np., że zrywa, bo potrzebuje jeszcze z 2 lat wolności, słowa których potem nie pamiętał, przepraszał. Chciałam, żeby ograniczył picie. Brał też tabletki na skupienie, po których miewał zmienny nastrój.

W końcu zauważyłam, że zaczynamy się coraz bardziej zbliżać, spotykaliśmy się 4,5 miesiąca, a znamy ok 8 miesięcy, byliśmy na wycieczce za granicą, był u moich rodziców przed wycieczką, że traktuje mnie poważnie, mówił, że coraz bardziej mnie lubi i nie nudzi się ze mną, a jest to nietypowe w jego przypadku i boi się, że jestem kandydatką na żonę. Całował w czoło, przytulał, spędzał dużo czasu razem. We wtorek wszystko było super, mówił dużo miłych słów świadczących o przywiązaniu. A w czwartek rano bach, zerwał ze mną, źle się czuje, nie jest gotowy na związek, chce być wyluzowany, ma uczucia wobec mnie oczywiście, wszystko co mówił, że coraz bardziej mnie lubi jest prawdą, jest smutny, ale musi się zrelaksować. Myśli o mnie codziennie. Ja chcę związku, a on nie jest przekonany, chce być sam. A ja mam zostawić w spokoju i nie kontaktować. Od początku mówiłam, że zależy mi na czymś poważniejszym, bo nie chcę cierpieć.

Nie wiem czy jego decyzja podyktowana jest jego chorobą i impulsywnością? Może ma jeszcze jakąś inną chorobę oprócz ADHD? Mówi, że nie kieruje się uczuciami, decyzja wg niego jest racjonalna, musi słuchać czego potrzebuje. Czyli trafiłam na typ imprezowicza, zakochałam się, a on postanowił, że za wcześnie na poważny związek? Obydwoje mamy po 29 lat. Bardzo  tęsknię za nim, wspomnienia mnie zalewają. Zastanawiam się, czy jak on zatęskni, bo wiem, że ma te uczucia, to zmieni zdanie, czy ktoś miał podobnie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zerwanie z osobą z ADHD ze zmiennymi humorami

Odpuść, on raczej ma jakieś inne zaburzenia.
Od początku na siłę chcesz z nim być, a powinno Cię odrzucić to jego zachowanie i niezdecydowanie.

3

Nie wiem czy jego decyzja podyktowana jest jego chorobą i impulsywnością?

Nie.

Może ma jeszcze jakąś inną chorobę oprócz ADHD?

Możliwe.

Czyli trafiłam na typ imprezowicza, zakochałam się, a on postanowił, że za wcześnie na poważny związek?

Tak.

Zastanawiam się, czy jak on zatęskni, bo wiem, że ma te uczucia, to zmieni zdanie, czy ktoś miał podobnie?

Zatęskni i sobie przypomni jak będzie chciał poruchać. Wszak podejmując tę decyzję nie kierował się uczuciami.

4

Zespół nadpobudliwości psychoruchowej (ADHD)
Nadmierna ruchliwość.
Zaburzenia koncentracji uwagi.
Nadmierna impulsywność.

Znałem taką kobietę, która miała silnie rozwiniętą chorobę ADHD połaczoną seksualnością, nie potrafiła nad tym zapanować. Na początku znajomości wydawało się, że to jest coś idealnego dla mężczyzn, ale po pewnym czasie stało się to męczące.

5

poczytaj o borderline

6

Farmer napisał/a:

poczytaj o borderline

czytałam, bardzo mi to do Niego pasuje, ale nigdy nie mówił, że ma taką diagnozę

7 Ostatnio edytowany przez szeptem (2023-06-09 17:16:01)

Ciesz się, że sam z Tobą zerwał i będziesz mieć spokój. Znając życie jednak, i specyfikę tej choroby, zaraz mu się odmieni i będzie chciał wrócić. Nie nabieraj się na to, on jest mocno zaburzony a związek z kimś takim to męka, wieczna huśtawka - z nieba do piekła i z powrotem. Chcesz takiego życia?...
Zablokuj go w telefonie i innych nośnikach i tyle. Jemu nigdy nie zależało i nie zależy na Tobie.

8

szeptem napisał/a:

Ciesz się, że sam z Tobą zerwał i będziesz mieć spokój. Znając życie jednak, i specyfikę tej choroby, zaraz mu się odmieni i będzie chciał wrócić. Nie nabieraj się na to, on jest mocno zaburzony a związek z kimś takim to męka, wieczna huśtawka - z nieba do piekła i z powrotem. Chcesz takiego życia?...
Zablokuj go w telefonie i innych nośnikach i tyle. Jemu nigdy nie zależało i nie zależy na Tobie.

Wypisałam na kartce wszystkie sytuacje, gdzie miał bardzo gwałtowną zmianę nastroju lub mnie zestresował swoim zachowaniem. Przez 4,5 miesiąca było minimum 30 takich niestabilnych sytuacji, mówiących albo o chęci zerwania, albo upiciu się albo związanych z gniewem. Rzeczywiście pół na pół szczęście, ciepło i przyjaźń vs stres w jakim humorze zadzwoni lub czy czymś go nie zdenerwuję. Czułam, że stąpam po cienkim lodzie i czasem muszę ostrożnie dobierać słowa. Masz rację, dużo w tym męki niestety, a to tylko początek sad

9

Olej, zapomnij i zablokuj gdzie się da. Na pewno sobie przypomni za jakiś czas i będzie zawracał Ci dupe ale serio nie marnuj życia na taką huśtawkę.

10 Ostatnio edytowany przez JohnyBravo777 (2023-06-10 00:10:33)

Wyrzuc z glowy wszystkie slowa i zostaw pamiec o:
- realnym wysilku, ktory wlozyl abys czula sie dobrze i
- sytuacjach, w ktorych sprawil, ze czulas sie zle.

To da Ci obraz na ile mu zalezalo.
Slowa to tylko zaklocenia.

11

ligorrrr napisał/a:

Wypisałam na kartce wszystkie sytuacje, gdzie miał bardzo gwałtowną zmianę nastroju lub mnie zestresował swoim zachowaniem. Przez 4,5 miesiąca było minimum 30 takich niestabilnych sytuacji, mówiących albo o chęci zerwania, albo upiciu się albo związanych z gniewem. Rzeczywiście pół na pół szczęście, ciepło i przyjaźń vs stres w jakim humorze zadzwoni lub czy czymś go nie zdenerwuję. Czułam, że stąpam po cienkim lodzie i czasem muszę ostrożnie dobierać słowa. Masz rację, dużo w tym męki niestety, a to tylko początek sad

4,5 miesiąca i już taka karuzela emocji?
Uciekaj i nie odwracaj się!!!

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zerwanie z osobą z ADHD ze zmiennymi humorami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024