Jak rozumiecie namiętność w związku? Czym ona dla was jest? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak rozumiecie namiętność w związku? Czym ona dla was jest?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Jak rozumiecie namiętność w związku? Czym ona dla was jest?

Czy namiętny może być tylko seks, pocałunek, czy również spojrzenia, słowa?
Czy w codziennym życiu, gdzie mamy masę innych spraw na głowie, ktoś jeszcze myśli o namiętnej relacji?
Czy żeby narodziła się namiętność potrzebne  są jakieś szczególne okoliczności, czy raczej namiętność rodzi się z charakteru relacji łączącej dwoje ludzi?

U mnie w małżeństwie tego niestety nie było ze strony żony. Zresztą po ślubie okazało się, że żona (już ex-żona) ma zupełnie inne wyobrażenie na temat łóżkowych atrakcji. Pewnie to kwestia temperamentu gdyż ja strasznie się nakręcam będąc w łóżku z kobietą, a jej wystarczyło poczucie bliskości. Żeby nie było - ja też lubię poczucie więzi i bliskości, ale też pragnę spontaniczności i ekscytacji tym co w danej chwili robimy.
Myślę, że namiętność to właśnie połączenie tych kilku rzeczy: zaufania i oddania się sobie, tej "iskry" w oku, oraz otwartości na "łóżkowe przygody". To wszystko musi być naraz.
A co wy myślicie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak rozumiecie namiętność w związku? Czym ona dla was jest?

Oczywiście, że namiętne może być również spojrzenie i słowa. To bardzo szerokie pojęcie, ale każdy ma swoje własne preferencje dotyczące namiętności. Ja też się rozminąłem pod tym względem ze swoją byłą żoną. Ona nie lubiła np. przytulania, całowania. Za to z obecną moją panią jesteśmy pod tym względem bardzo kompatybilni. Każdy musi sobie szukać kogoś wg swojej miary. Oczywiście to nie jest łatwe.

3

.... najgorzej jak sytuacja z czasem sie zmienia a tego sie nie przewidzi - na poczatku ogien, potem pod wplywem zbierajacych sie problemow, stresow, dzieci, czasu, bo zdrowie nie to - jakos tak namietnosc gdzies ulatuje... to juz nie to..  coz poradzic....

4

cześka8 napisał/a:

.... najgorzej jak sytuacja z czasem sie zmienia a tego sie nie przewidzi - na poczatku ogien, potem pod wplywem zbierajacych sie problemow, stresow, dzieci, czasu, bo zdrowie nie to - jakos tak namietnosc gdzies ulatuje... to juz nie to..  coz poradzic....

Proza życia codziennego oczywiście nie ułatwia sprawy, ale czy naprawdę nie można znaleźć w ciągu dnia paru krótkich chwil na okazanie sobie czułości?

Misinx napisał/a:

i. Każdy musi sobie szukać kogoś wg swojej miary. Oczywiście to nie jest łatwe.

Co raczej niemożliwe do stwierdzenia.
Bo jak głosi przyslowie - nie chwal dnia przed zachodem, a kobiety przed ślubem smile
A potrawą najbardziej obniżającą libido jest.....tort weselny....
Nie jest lekko.

6

Kretes napisał/a:
cześka8 napisał/a:

Proza życia codziennego oczywiście nie ułatwia sprawy, ale czy naprawdę nie można znaleźć w ciągu dnia paru krótkich chwil na okazanie sobie czułości?

Tylko, że to zwykle nie kończy się na kilku chwilach czułości, więc lepiej nie zaczynać czyli dmuchać na zimne big_smile

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak rozumiecie namiętność w związku? Czym ona dla was jest?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024