Jak z nim rozmawiać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak z nim rozmawiać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Jak z nim rozmawiać?

Hej,

Chciałabym prosić Was o ocenę mojego związku, a przede wszystkim o poradę jak rozmawiać z moim partnerem?
Mieszkam z partnerem i dwójką jego dzieci, chociaż one mieszkają tylko przez 2 tygodnie każdego miesiąca. Moje mieszkanie, praca, rodzina oddalone są około 50 km od domu partnera. Z uwagi na niestabilność związku, a zwłaszcza jego wybuchowy charakter nie zdecydowałam się wynająć mojego mieszkania – jest ładnie urządzone, najemcy pewnie by je poniszczyli, a ja muszę mieć gdzie wrócić w przypadku zakończenia związku. Utrzymuję więc w pełni swoje mieszkanie (kredyt, czynsz, pozostałe opłaty). Z uwagi na odległość od pracy, rodziny miesięczne koszty na benzynę wzrosły mi o około 600 zł miesięcznie, do tego bilety na pociąg. Często robię zakupy dla całej czwórki, czasami za nie zwróci, czasami nie. Dodatkowo to ja sprzątam, gotuję. Ten sam obiad jest na jeden raz dla czterech osób jak dla jednej osoby na cztery dni. Do tego niedawno zdiagnozowali u mnie chorobę, której leczenie jest bardzo drogie. Gdy poruszyłam ten problem z moim partnerem (powiedziałam o benzynie) zapytał po co w ogóle mu o tym mówię. Odpowiedziałam że nie miałam za co kupić butów na zimę i ciężko mi wykupić recepty. Powiedział, że za zakupy spożywcze powiedział że będzie mi zwracał. Gdy kiedyś powiedziałam mu, że nie mam za co opłacić ZUSu odpowiedział, że on nie będzie ponosił ryzyka prowadzenia przeze mnie działalności gospodarczej. Mój miesięczny koszt „bycia” w tym związku, tj. koszt, którego nie ponosiłam gdy byłam sama to około 1000 zł miesięcznie. Mój partner zarabia około 8 razy więcej niż ja. Gdy on idzie na zakupy to kupuje sobie kilka par butów na raz.
Dodatkowo jest mi przykro, że nie docenia tego co robię w jego domu. Niedawno gdy jego córka organizowała urodziny posprzątałam cały taras. Zajęło mi to 4 godziny, na dworze było bardzo zimno. Słowo „dziękuję” powiedział dopiero, gdy zwróciłam mu na to uwagę. Po całej imprezie także posprzątałam wyłącznie ja. Z jednej strony kocham mojego partnera i chcę z nim być, z drugiej przestaje mnie być stać na ten związek zwłaszcza, że doszedł mi koszt mojego leczenia. Już nie wiem co robić ani jak z nim rozmawiać.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2023-05-08 18:33:36)

Odp: Jak z nim rozmawiać?
jakznimrozmawiac napisał/a:

Hej,

Chciałabym prosić Was o ocenę mojego związku, a przede wszystkim o poradę jak rozmawiać z moim partnerem?
.

Proponuję rozmawiać poprzez czyny. 
Kupić sobie buty, opłacić leki, a zakupy zrobić tylko dla siebie. Jeśli partner chciałby, żebyś ugotowała,niech o to cię poprosi. Opłacasz swoje mieszkanie, więc możesz tam mieszkać od czasu do czasu.

3

Pewnie też liczy, że za darmo u niego mieszkasz... Jeśli myślisz poważnie o tym związku, to powinaś wynająć swoje mieszkanie, nie da się zjeść ciastko i mieć ciastko...
Chociaż tu chyba bardziej czynnikiem "odstraszającym" jest jego wybuchowy charakter, a jeszcze pewnie się nie odkrył do końca, bo wie, że w każdej chwili możesz go zostawić.
Musisz się zdecydować na czy widzisz się na dłuższą metę przy jego boku.

4

Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy ta miłość twoja do niego jest warta tej ceny którą ponosisz. Jeśli nie, zostaw go po prostu. Ja bym tak zrobił.

5

jakznimrozmawiac napisał/a:

Hej, (...)

W poprzednim wcieleniu dostałaś kiepskie rady?

6

Nie za bardzo widzę CIEBIE  w tym "związku"
Za to widzę kucharkę,sprzątaczkę,opiekunkę.
Cały ciężar tej "miłości" spada na ciebie.
Za co ty tak właściwie kochasz tego faceta?
Bo chyba nie za to ze troszczy sie i martwi o ciebie, bo widać że ledwo zauważa twoja osobę w tej relacji.
Facet cie nie szanuje, i nie kocha.

Kopnij w d... i powiedz, że jak chce to niech przyjeżdża do ciebie. Rozumiem zakochanie, ale poniżanie się przed dupkiem musi mieć granice. Jesteś darmową służącą, ktôra jeszcze dopłaca do interesu.

8 Ostatnio edytowany przez blueangel (2023-05-08 21:22:23)

a ja sie zastanawiam, po co ci to?
wybuchowiec-pewnie przez to matka dzieci go rzucila, tobie pomoc nie chcial w potrzebie, a ty jego i jego dzieci czesciowo utrzymujesz, nawet do9 glowy mu nie przyszlo, zeby samemu sie wziasc za te zakupy. robisz za sprzataczke, kucharke. dwojka dzieci- jesli chcesz miec swoje w tym zwiazku bym na nie nie liczyla/swiadomie nie zdecydowala. do tego te wszystkie dodatkowe koszty.
wroc do siebie i poszukaj kogos na miejscu.
on drugiej takiej glupiej predko nie znajdzie. ja bym nawet nie spogladnela w strone takiego "faceta".

9 Ostatnio edytowany przez Kasssja (2023-05-08 21:33:47)

Czy tu ostatnio odbywa się konkurs na związek z najbardziej wygodnickim palantem?

10

Kasssja napisał/a:

Czy tu ostatnio odbywa się konkurs na związek z najbardziej wygodnickim palantem?

Trudno jest wymyślić temat, który wzbudziłby większe zainteresowanie i dał użytkownikom forum możliwość doradzenia uciemiężonej istocie. Czasem, tak jak w tym wypadku, obowiązuje zestaw "kopiuj- wklej".

11

Wielokropek napisał/a:
Kasssja napisał/a:

Trudno jest wymyślić temat, który wzbudziłby większe zainteresowanie i dał użytkownikom forum możliwość doradzenia uciemiężonej istocie. Czasem, tak jak w tym wypadku, obowiązuje zestaw "kopiuj- wklej".

Tylko większość uczestników forum już się chyba znudziło i zmęczyło niańczeniem ofiar losu ;-)

12

Znudziło i zmęczyło zwłaszcza wtedy, gdy autorzy wątków są trollami.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak z nim rozmawiać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024