Cofnięcie awansu w przypadku złożenia wypowiedzenia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Cofnięcie awansu w przypadku złożenia wypowiedzenia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Cofnięcie awansu w przypadku złożenia wypowiedzenia

Cześć, nie wiem, czy ktoś będzie może w stanie mi odpowiedzieć, ale nie wiem, gdzie indziej mogłabym się doradzić:

Czy w przypadku, w którym zostałam oficjalnie poinformowana o awansie i podwyżce od kolejnego miesiąca (ustnie oraz poprzez oświadczenie o wynagrodzeniu, ale bez podpisywania nowej umowy, czy aneksu), ale jednocześnie planuję zmienić pracę, to czy istnieje ryzyko, że awans może zostać jeszcze cofnięty po złożeniu wypowiedzenia?

Chciałabym oczywiście do momentu odejścia móc korzystać z owego awansu i otrzymywać wyższe wynagrodzenie, ale być może aneks zostanie przygotowany dopiero z początkiem nowego miesiąca, a do tej pory będę zmuszona już złożyć wypowiedzenie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Cofnięcie awansu w przypadku złożenia wypowiedzenia
maniola napisał/a:

Cześć, nie wiem, czy ktoś będzie może w stanie mi odpowiedzieć, ale nie wiem, gdzie indziej mogłabym się doradzić:

Czy w przypadku, w którym zostałam oficjalnie poinformowana o awansie i podwyżce od kolejnego miesiąca (ustnie oraz poprzez oświadczenie o wynagrodzeniu, ale bez podpisywania nowej umowy, czy aneksu), ale jednocześnie planuję zmienić pracę, to czy istnieje ryzyko, że awans może zostać jeszcze cofnięty po złożeniu wypowiedzenia?

Chciałabym oczywiście do momentu odejścia móc korzystać z owego awansu i otrzymywać wyższe wynagrodzenie, ale być może aneks zostanie przygotowany dopiero z początkiem nowego miesiąca, a do tej pory będę zmuszona już złożyć wypowiedzenie.

Oczywiście jest taka szansa, póki nie podpiszesz aneksu, to nie musza Cię awansować. Z reszta ja jako pracodawca raczej bym nikogo nie awansowała po złożeniu wypowiedzenia. Ja na twoim miejscu wstrzymalabym się ze złożeniem wypowiedzenia dopiero po otrzymaniu aneksu.

Przecież to jest takie intuicyjne, że nawet nie trzeba tego rozkminiać.

Dopóki nie podpiszesz ,,papieru" to cały czas obowiązują stare zasady.
Po podpisaniu aneksu do umowy o pracę zaczniesz mieć nowe warunki.

Jeżeli walniesz wypowiedzenie przed nowymi warunkami to po cholerę pracodawca ma Ci dawać podwyżkę skoro i tak zaraz im uciekniesz?

4

To ile jest dla Ciebie warta klasa i uczciwość?
2 tysiące, tysiąc?

5

Ela210 napisał/a:

2 tysiące, tysiąc?

I to jest rzeczowe podsumowanie.  Brawo!

6

Elena1301 napisał/a:

Oczywiście jest taka szansa, póki nie podpiszesz aneksu, to nie musza Cię awansować. Z reszta ja jako pracodawca raczej bym nikogo nie awansowała po złożeniu wypowiedzenia. Ja na twoim miejscu wstrzymalabym się ze złożeniem wypowiedzenia dopiero po otrzymaniu aneksu.

Ok, dziękuję za podpowiedź!

7

Rumunski_Zolnierz napisał/a:

Przecież to jest takie intuicyjne, że nawet nie trzeba tego rozkminiać.

Dopóki nie podpiszesz ,,papieru" to cały czas obowiązują stare zasady.
Po podpisaniu aneksu do umowy o pracę zaczniesz mieć nowe warunki.

Jeżeli walniesz wypowiedzenie przed nowymi warunkami to po cholerę pracodawca ma Ci dawać podwyżkę skoro i tak zaraz im uciekniesz?

Dla mnie to nie było takie oczywiste, jeżeli dostałam dokument z oświadczeniem o nowych zarobkach, wszystkie awanse zostały też publicznie ogłoszone przez firmę mailowo.

8 Ostatnio edytowany przez maniola (2023-03-08 14:58:21)

Ela210 napisał/a:

2 tysiące, tysiąc?

A co jest nieuczciwego w tym, że został mi obiecany awans, na który zasłużyłam i na który pracowałam dwa lata i uważam, że mam prawo z niego skorzystać, w szczególności, że długo na niego czekałam, co było również powodem, dla którego w końcu zdecydowałam się zacząć szukać innej pracy.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Cofnięcie awansu w przypadku złożenia wypowiedzenia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024