jak zlikwidować popęd - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » jak zlikwidować popęd

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 47 ]

Temat: jak zlikwidować popęd

Tak jak w temacie: czy da się to całkowicie wyłączyć? Mam mniejszy bo stosuję leki przeciwdepresyjne, ale zastanawiam się czy zwiększenie dawki nie wyleczyłoby mnie z tego totalnie. Ma ktoś z tym jakieś doświadczenie? Czy może ktoś też ma taki problem?

Nie chce mi się pakować na razie hajsu w divy, chce na coś sobie odłożyć, a na dziewczynę i tak nie mam szans. Pomożecie towarzysze?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: jak zlikwidować popęd

Nie da się - nie kombinuj.
Próbowałem i tylko sobie zaszkodziłem tym.

Zaakceptuj, że tak masz i taka Twoja natura. Skup się na pracy/hobby i zabijaj czas, żeby nie wpaść w przypominającą bezczynność.

3

antydepresanty owszem obniżają, ale nie wszystkie jednakowo, poczytaj które najbardziej i spróbuj

4

Ktoś kto opracuje powiedzmy w 90% skuteczny taki medykament, będzie bardzo bogatym człowiekiem. Coś jak onegdaj niebieskie tabletki.

5

assassin napisał/a:

Ktoś kto opracuje powiedzmy w 90% skuteczny taki medykament, będzie bardzo bogatym człowiekiem. Coś jak onegdaj niebieskie tabletki.

Są takie "medykamenty" dla przestępców seksualnych,tyle że Autor nie będzie mieć do nich dostępu raczej, a jakby nawet to nie będzie mógł ruszyć ręką i nogą,będzie jak zombi albo coś jak warzywo.
Te leki bardzo skutecznie obniżają popęd, lepiej niż  antydepresanty
u których tłumienie libido jest tylko niepożądanym skutkiem ubocznym, dość niestabilnie z resztą.
Do poczytania dla Autora podobny temat Lucka
https://www.netkobiety.pl/t115189.html

6 Ostatnio edytowany przez beacia96 (2023-02-15 10:59:39)

Albo mocniejsze leki na depresję albo tabletki antykoncepcyjne (te drugie dosłownie zabiły moje libido, z czego bardzo się cieszę). Z dostępem do tych drugich możesz mieć problem, bo są na receptę i raczej dla kobiet.

7

Jedz czosnek. Dużo czosnku. Pomoże Ci w ten sposób, że każda będzie od Ciebie uciekać big_smile

8 Ostatnio edytowany przez Wojtas1993 (2023-03-15 19:36:44)

Dobrym pomysłem była by kastracja chemiczna, którą stosuje się chociażby u przestępców seksualnych. Skutecznie obniża albo nawet likwiduje popęd i masz z tym spokój. Fizyczna kastracja czyli wycięcie jąder raczej odpada, bo zmienisz się pomału w kobietę.

9

Wojtas1993 napisał/a:

Dobrym pomysłem była by kastracja chemiczna, którą stosuje się chociażby u przestępców seksualnych. Skutecznie obniża albo nawet likwiduje popęd i masz z tym spokój. Fizyczna kastracja czyli wycięcie jąder raczej odpada, bo zmienisz się pomału w kobietę.

Bez realnych podstaw żaden lekarz tego nie wykona, bowiem jest to złamaniem prawa.

10

Co ty zwariowałeś a jak przypadkiem znajdziesz jakąś łaskę to co zrezygnujesz niej ?

11 Ostatnio edytowany przez Wojtas1993 (2023-03-15 21:11:08)

Miklosza napisał/a:

Co ty zwariowałeś a jak przypadkiem znajdziesz jakąś łaskę to co zrezygnujesz niej ?

Wtedy nie będzie wyjścia „musztarda po obiedzie jak to mówią” po co kobiecie impotent nawet jakby był rozchwytywanym miliarderem. Ale jak kogoś męczy popęd może to być jedyne wyjście. Chociaż myślę że dla wielu kobiet może być ważniejszy „zasobny portfel” mężczyzny. I to wcale źle o nich nie świadczy, po prostu chcą mieć partnera który jest niezależny finansowo i je utrzyma. Choć nie musi bo zwykle kobiety są świetnymi dobrze zarabiającymi pracownikami. Po prostu dla kobiet seks nie jest tak ważny jak dla mężczyzn i tyle. Przecież można też być że sobą z przyzwyczajenia, jak kto lubi. Seks to nie powietrze i pożywienie, da się bez niego przeżyć.

12

Wojtas1993 napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Po prostu dla kobiet seks nie jest tak ważny jak dla mężczyzn i tyle. Przecież można też być że sobą z przyzwyczajenia, jak kto lubi. Seks to nie powietrze i pożywienie, da się bez niego przeżyć.

Żebyś się nie zdziwił big_smile

13 Ostatnio edytowany przez Wojtas1993 (2023-03-15 21:22:14)

Lady Loka napisał/a:
Wojtas1993 napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Po prostu dla kobiet seks nie jest tak ważny jak dla mężczyzn i tyle. Przecież można też być że sobą z przyzwyczajenia, jak kto lubi. Seks to nie powietrze i pożywienie, da się bez niego przeżyć.

Żebyś się nie zdziwił big_smile

Raczej się nie zdziwię na szczęście. Jak mam za dużo energii idę sobie narąbać drzewa. To mi wystarczy big_smile

14

A ja mimo zerowego powodzenia u kobiet mam jeszcze nadzieję niestety inaczej dawno palnol bym se w łeb

15

Miklosza napisał/a:

Słowo klucz - przypadkiem big_smile

Przypadkiem to się wszystko może wydarzyć, a skoro na tak naturalnej kwestii nic się nie wydarzyło, to po co na dłuższą metę się łudzić i frustrować.
Niemniej na obecnym poziomie nic z tym nie idzie zrobić.

16

A mnie zastanawia, czy autorowi na pewno chodzi o popęd seksualny. Ten można przecież łatwo zaspokoić masturbacją. Skoro jednak jest mowa o divach, to może raczej chodzi o namiastkę fizycznej bliskości drugiego człowieka, niekoniecznie związaną z seksem. No i nawet najsilniejsze antydepresanty nie sprawią, że przestanie się tego potrzebować.

Człowiek, żeby zdrowo funkcjonował potrzebuje codziennego dotyku. Może to być uścisk ręki, albo przytulenie przez przyjaciela. Do pewnego stopnia zdrowsze relacje z otoczeniem są w stanie zaspokoić takie potrzeby.

Ps. Co do libido, to wydaje mi się, że fluoxetyna ma najsilniejsze skutki uboczne związane z zanikiem

17

Husky napisał/a:

A mnie zastanawia, czy autorowi na pewno chodzi o popęd seksualny. Ten można przecież łatwo zaspokoić masturbacją. Skoro jednak jest mowa o divach, to może raczej chodzi o namiastkę fizycznej bliskości drugiego człowieka, niekoniecznie związaną z seksem. No i nawet najsilniejsze antydepresanty nie sprawią, że przestanie się tego potrzebować.

Człowiek, żeby zdrowo funkcjonował potrzebuje codziennego dotyku. Może to być uścisk ręki, albo przytulenie przez przyjaciela. Do pewnego stopnia zdrowsze relacje z otoczeniem są w stanie zaspokoić takie potrzeby.

A może ma dość masturbacji i chciał by coś więcej z kobietą A skoro nie może to chcę się pozbyć popędu wink

Ps. Co do libido, to wydaje mi się, że fluoxetyna ma najsilniejsze skutki uboczne związane z zanikiem

18

Lucyfer podziwiam twoje dążenie do aseksualności. Napisz mi czy udało Ci się do tego dojść. Bo czytałem wiele Twoich postów i chciałbym pójść tą samą drogą co Ty.

19

Nic z tym nie zrobisz, nic nie zmienisz.

Idź do psychologa/psychiatry ze specjalizacją zaburzeń seksualnych

20

A nie lepiej do prostytutki?

21

Gary napisał/a:

A nie lepiej do prostytutki?

Nie

22

Zwariowały chłopaki aż tak się poddajecie  smile

23

Jedyny sposób, aby uwolnić się od pokusy to jej ulec.
George Bernard Shaw.

24

KoralinaJones napisał/a:

George Bernard Shaw.

To tylko w sytuacji jak to bardzo się opłaci, zysk będzie większy od nakładu big_smile

25

KoralinaJones napisał/a:

George Bernard Shaw.

Heheh... no właśnie. smile

26

Żadne to rozwiązanie, kiedy zamierzonym celem nie jest chwilowy brak, a całkowity.

27 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-03-17 19:03:51)

To należy ulegać pokusie systematycznie big_smile.

28

KoralinaJones napisał/a:

Najpierw trzeba mieć z kim.

29 Ostatnio edytowany przez KoralinaJones (2023-03-17 19:19:10)

jakis_czlowiek napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Wiemy. W każdym możliwym temacie będziesz o tym pisał? tongue

30

KoralinaJones napisał/a:

Z Kim Wilde tongue

31

paslawek napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:

Z Kim Wilde tongue

Lucka chciała zbałamucić?

32

KoralinaJones napisał/a:
paslawek napisał/a:

Z Kim Wilde tongue

Jakbym szukał zwłok, to bym poszedł na cmentarz tongue

33

Lucyfer666 napisał/a:
KoralinaJones napisał/a:
paslawek napisał/a:

Z Kim Wilde tongue

Jakbym szukał zwłok, to bym poszedł na cmentarz tongue

Ona żyje tongue.

34

Ta trzeba mieć z kim ale ja mam jeszcze nadzieję mimo 39 lat

35

Miklosza napisał/a:

Ta trzeba mieć z kim ale ja mam jeszcze nadzieję mimo 39 lat

nadzieja umiera ostatnia

To jakaś desperacja. Tyle fajnych i chętnych dziewczyn...

Jeszcze mogę zrozumieć - rodzina, dzieci i aseksualna żona. Ale wolny człowiek?

37

zwyczajny gość napisał/a:

Jeszcze mogę zrozumieć - rodzina, dzieci i aseksualna żona. Ale wolny człowiek?

Nic nie rozumiesz,bo jesteś za stary - inne pokolenie - kiedyś było inaczej lepiej big_smile
Nic nie trzeba było dziewczyny same przychodziły do nas i już big_smile

38 Ostatnio edytowany przez jakis_czlowiek (2023-03-17 23:03:21)

No problem jest taki, że nie ma tych chętnych w ogóle. A nawet jak są początkowo i zgadzają się na spotkanie, to potem je odwołują.

39 Ostatnio edytowany przez zwyczajny gość (2023-03-17 23:20:15)

No problem jest taki, że nie ma tych chętnych w ogóle. A nawet jak są początkowo i zgadzają się na spotkanie, to potem je odwołują.

Są.....tylko bądź bardziej atrakcyjny, ciekawy. Pracuj nad sobą. Przecież to tobie zaleźy.
Nie kazdy każdemu pasuje, ale swój na swojego trafi...

paslawek napisał/a:

Nic nie rozumiesz,bo jesteś za stary - inne pokolenie - kiedyś było inaczej lepiej big_smile
Nic nie trzeba było dziewczyny same przychodziły do nas i już big_smile

Hmmm, może jestem i stary....ale dziewczyny młode big_smile
I nadal przychodzą.... smile

40

Są.....tylko bądź bardziej atrakcyjny, ciekawy. Pracuj nad sobą. Przecież to tobie zaleźy.

Rozmawiałem z kilkoma dziewczynami (30-40 lat), które były początkowo zainteresowane FWB. Nawet z 4 się spotkałem na kawę. I nic. Po spotkaniu koniec znajomości. Albo termin ustalony i dziewczyna rezygnuje na ostatnią chwilę (tez parę razy się zdarzyło). No i podobne sytuacje, gdy liczyłem na coś poważniejszego niż FWB.

Ja po prostu jestem skazany na samotność i śmierć jako prawiczek tongue

Rozmawiałem z kilkoma dziewczynami (30-40 lat), które były początkowo zainteresowane FWB. Nawet z 4 się spotkałem na kawę. I nic. Po spotkaniu koniec znajomości. Albo termin ustalony i dziewczyna rezygnuje na ostatnią chwilę (tez parę razy się zdarzyło). No i podobne sytuacje, gdy liczyłem na coś poważniejszego niż FWB.

Kilka to jest nic.
Weź, stań przed lustrem - i zmień coś - ubiór, uczesanie.....wyjdź do ludzi i naucz się z nimi rozmawiać.
Bądź interesujący, dowcipny....bo pierwsze wrazenie najważniejsze. Jak będziesz spięty, nerwowy to nigdy nic nie będzie.

42

Kilka to jest nic.
Weź, stań przed lustrem - i zmień coś - ubiór, uczesanie.....wyjdź do ludzi i naucz się z nimi rozmawiać.
Bądź interesujący, dowcipny....bo pierwsze wrazenie najważniejsze. Jak będziesz spięty, nerwowy to nigdy nic nie będzie.

Lepszej fryzury niż mam nie będę miał, normalne krótko obcinane włosy, boki trochę krócej i tyle. Ubiór jest normalny.

Jak się jest brzydkim, to nic nie pomoże smile

43

Co to jest FWB smile

44 Ostatnio edytowany przez Lady Loka (2023-03-18 00:03:28)

A jakie benefity miałyby te dziewczyny z kontaktów z kimś, kogo życiowym celem jest wysysanie energii życiowej innych ludzi przez marudzenie?

PS. Miklosza, wygoogluj sobie...

45

Miklosza napisał/a:

Co to jest FWB smile

Rozdzielnice natynkowe

46

paslawek napisał/a:
Miklosza napisał/a:

Co to jest FWB smile

Rozdzielnice natynkowe