Prośba o pomoc w podjęciu decyzji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Prośba o pomoc w podjęciu decyzji

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Prośba o pomoc w podjęciu decyzji

Cześć,

Piszę tutaj, ponieważ potrzebuje porady, a znajomych wstydzę się zapytać. Byłem z partnerka w związku od ponad 5 lat. Od dwóch miesięcy nie mamy absolutnie żadnego kontaktu. Po zerwaniu prosiłem, przepraszałem. Jednak teraz z perspektywy czasu wiem, ze nieszczerze. Rozstawaliśmy się wielokrotnie, jednak nie trwało to dłużej niż 2 tygodnie. Ogółem była to w moim mniemaniu toksyczna relacja z obu stron. Nie byłem dobrym facetem. Wielokrotnie mi to wskazywała. Bardzo mi na niej zależy, czego wcześniej w ogóle nie okazywałem. Ona była bardzo zaangażowana. Rozpad trwał prawie dwa lata. Ja dalej czując się nieskazitelnie, robiłem wszystko by ją stracić. Wiem, ze z kimś się spotyka.

Mam potrzebę by ją przeprosić z obecnym zrozumieniem. Czas który upłynął dał mi dużo do myślenia. Chciałbym napisać do niej krótki list, w którym przekaże tylko przeprosiny w którym wyraźnie zaznaczę, ze to nic więcej. Nie mam zamiaru wypisywać listy moich uchybień. Jest już na to za późno. W liście chciałbym zaznaczyć, ze dopiero czas pomógł mi dostrzec swoje błędy, których nie byłem świadomy. I ukłonić się, ze tyle wytrzymała licząc na moją zmianę. Chcę jeszcze przekazać, ze życzę szczęścia, żeby się już tylko śmiała z tego co było. Myślicie, ze to dobry pomysł? Czy nie zrobię z siebie żałosnego pośmiewiska? Nigdy szczerze jej tego nie przekazałem. Kiedyś bardzo by chciała takie słowa usłyszeć. Teraz to już pewnie obojętne. Chciałbym by wiedziała, ze do mnie w końcu dotarło gdy być może kiedyś ją przypadkowo spotkam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Prośba o pomoc w podjęciu decyzji

Nie,nie zrobiłbyś z siebie pośmiewiska.
Ale nie jest to dobry pomysł.
Rozstaliście sie, nic jej po twoich przeprosinach.
Chyba że jest to jakaś forma terapii dla ciebie, że skrzywdziłeś ją, i teraz aby samemu poczuć sie lepiej, chcesz uzyskać przebaczenie win.

3

Rozstaliście się, a ona spotyka się z kimś innym. Zwykła kultura mówi, żebyś dał jej spokój.

4

Po drugie, też by mogła odczytać te przeprosiny jako nieszczere, dlatego daj sobie spokój, już samo to, że zrozumiałeś swoje błędy pozostanie z korzyścią tylko dla Ciebie... wystarczy, jej takie info niepotrzebne.

5

Napisz list, może sam dla siebie i go spał. Możesz też w myślach przeprosić. Nie wiadomo, czy nie da jej satysfakcji ta myśl, że teraz jesteś sam i żałujesz.
Rozwijaj się dalej, błędy zauważać, dostrzeż, staraj się naprawić ‚siebie’.

6

Gitta napisał/a:

Napisz list, może sam dla siebie i go spał. Możesz też w myślach przeprosić. Nie wiadomo, czy nie da jej satysfakcji ta myśl, że teraz jesteś sam i żałujesz.
Rozwijaj się dalej, błędy zauważać, dostrzeż, staraj się naprawić ‚siebie’.

To bardzo trafione co piszesz, chce tak zrobić

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Prośba o pomoc w podjęciu decyzji

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024