suche, puszyste, łamiące włosy - potrzebna pomoc :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » suche, puszyste, łamiące włosy - potrzebna pomoc :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

1 Ostatnio edytowany przez gostek93 (2013-07-10 09:11:09)

Temat: suche, puszyste, łamiące włosy - potrzebna pomoc :(

Witam, jestem tutaj nowa, więc z góry przepraszam za jakieś niedociągnięcia bądź powtórkę z tematu. Staram się dobrze opisać mój przypadek :)

Mam 20 lat. Od jakiegoś roku mam strasznie zniszczone włosy.
Mam dosyć długie włosy, bo już sięgają za łopatki. Od zawsze się puszyły i były grube, ale ostatnio strasznie się łamią co pozostawia efekt odstającego sianka na wierzchu włosów, zwłaszcza na czubku głowy okropnie odstają. Szybko również się przesuszają, co nie ułatwia mi je rozczesywanie. Nie dają się również okiełznać jeżeli chodzi o wszelką stylizację. Po pół godzinie po rozczesaniu wyglądają jakbym dopiero co wstała z łóżka.

Myję włosy raz w tygodniu (bo przetłuszczają się dopiero po 1,5 tygodniu), nie używam suszarki i tylko sporadycznie prostownicy (w końcu jak po umyciu ma się puszap do trzeba coś z działać szybko przed pracą i szkołą). Nie używam również żadnych "sztucznych" preparatów, no chyba, że szykuję się na jakąś imprezę, to wtedy je stylizuję za ich pomocną. Pół roku temu tylko pofarbowałam sobie końcówki i dorobiłam parę pasemek, więc można je traktować jako naturalne włosy.
Nie wiem czy to ważne, ale mam delikatny łupież i po prostu nie chcę by się nasilił przy stosowaniu różnych zabiegów.

Nie wiem co może być przyczyną ich zniszczenia. Może za mało po prostu poświęciłam im uwagi. Najbardziej jednak mnie męczy te sianko na wierzchu, które tak bardzo brzydko odstaje.

Pomożecie? bo szukałam po różnych forach, ale nie znalazłam dla siebie nic odpowiedniego albo udzielały się do rozmów kobiety, które mają problemy z tłustymi włosami.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: suche, puszyste, łamiące włosy - potrzebna pomoc :(

gostek93, ja Ci nie pomogę gdyż mam podobny problem.

Hej!

Jeśli ktoś z Was stosował na włosy naturalny olej kokosowy to bardzo proszę o poradę jak go stosować?!!!! Czy na włosy mokre, suche, przed umyciem szamponem, czy po zastosowaniu należy zmyć szamponem itp.?

W zasadzie to mam proste włosy - zawsze były bardzo proste.

Moje włosy są ostatnio bardzo suche, takie jakby połamane od nasady głowy, do końcówek - takie porozdwajane na całej długości przez to się puszą, unoszą do góry jak takie siano.

Kupiłam szampon gliss kur czarny z keratyną i po nim mam włosy jak taka guma - tragedia! Jak taka zlepiona kula siana, nie da się w to normalnie włożyć szczotki aby np. podwinąć włosy.

Nie wiem jak przywrócić normalność moim włosom skoro te szampony na suche włosy nie dają efektu.

Czy ktoś miał podobnie? Co może być powodem takiego stanu włosów?

3

ja też jeśli nie robiłabym nic z włosami, to mam szopę i tzw. aureolkę z włosów xd znalazłam dla siebie takowy sposób, że zawsze po kąpaniu, gdy włosy już podeschną, ale nie wyschną całkiem, nakładam na dłonie krem nivea najzwyklejszy, rozcieram w dłoniach i tymi "mokrymi" rękoma przecieram włosy i spinam w ciasny kucyk i idę spać... tak pozbyłam się siana nad głową, tylko trzeba uważać aby nie dać kremu za dużo, bo się przetłuszczą.

4

Ale ja myję włosy rano aby mieć jakoś te włosy ułożone. Po co mi myć włosy na noc, skoro na drugi dzień będą zderormowane po spaniu?

Zresztą one się puszą bo są rozdwojone na całej długości...

5

Próbowałyście oliwy z oliwek?Przed myciem trzeba nałożyć na włosy.Szczerze mówiąc ja nigdy nie miałam tego problemu.Mam włosy prawie do pasa i są zdrowe od nasady po końce więc nie znam innych specyfików na taki problem.Nigdy nie suszę włosów gorącym nawiewem,ustawiam na ledwo ciepły a potem zimny i tak suszę moje hery.Możecie spróbować tej oliwy i suszenia na zimno.Zimne powietrze zamyka łuskę włosa.Nie zaszkodzi:)

6

A ja polecam olejek arganowy, u mnie działa rewelacyjnie smile nakładam ok 2-3 godz. przed myciem, później normalnie myję głowę. A przed suszeniem spryskuję włosy odżywką termoochronną. Włosy są gładkie i pięknie się układają smile

7

Takie olejki kupuje się w aptece czy normalnie w drogerii? Ja mam dość cienkie włosy, więc używam timotei dodający objętości z różą z Jerycha, ale jak myję włosy przed snem to rano też się puszą i elektryzują. Wiem, że najlepiej byłoby rano myć i układać, ale rzadko kiedy mam czas.

8

Ja kupiłam w osiedlowej drogerii. W sieciówkach (typu Rossmann) nie znalazłam.

9

Ja po umyciu, jak tylko wysuszę włosy to się puszą, a w ciągu dnia to jest coraz gorzej. Staram się je ułożyć ale to nic nie daje. Nie próbowałam jedynie ich potraktować prostownicą.

10

loteczka napisał/a:

Takie olejki kupuje się w aptece czy normalnie w drogerii? Ja mam dość cienkie włosy, więc używam timotei dodający objętości z różą z Jerycha, ale jak myję włosy przed snem to rano też się puszą i elektryzują. Wiem, że najlepiej byłoby rano myć i układać, ale rzadko kiedy mam czas.

Może użyj tez odżywki z tej serii? Ja zawsze myję włosy wieczorem, z tego samego powodu:)

11

Latem to jeszcze mi się chce wstać rano, bo suszyć nie trzeba , parę minut i same wyschną, ale jak już się robi chłodniej, to nie ma opcji. Odżywkę mam, stosuję, bardzo mi odpowiada. Bez odżywki ciężko rozczesać, bez rwania włosów.

12

No ja tez mam takie włosy, że się plączą, regularne podcinanie końcówek nie pomaga. No ale trochę odżywki po myciu i sprawa z łatwym rozczesaniem załatwiona.

13 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-12-05 19:48:44)

hej,

w takim wypadku najlepiej stosować odpowiednie maski najlepiej z olejem kokosowym lub maski witaminowe na włosy. Ja polecam firmę ROLLAND oraz ich UNA ETNICA  bardzo skuteczne, i wystarczają na długo. Używa ich moja fryzjerka w swoim salonie a kupić do domowego użytku można na spam

14

a ja w sumie nie mam problemu, bo od dłuższego czasu wybieram produkty z linii z jedwabiem (serio, to się tak nazywa). Wyczytałam w sieci i na paru blogach ekspertek, że kosmetyki i szampony do włosy z jedwabiem dają super efekty i dziś moge to w sumie potwierdzić. Nie puszą się włosy, błyszczą ładnie i absolutnie nie ma mowy o jakimś efekcie przesuszenia - mowy nie ma.
Marka Cece med - linia z jedwabiem, nie mam pod ręką strony, ale w necie na pewno znajdziecie.

15 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-05-09 18:31:08)

Szkoda, że nie mozesz zdiagnozowac przyczyny. Może prostownica? Farbowanie? wyeliminowanie przyczyn, to najwazniejszy element walki z jakimiś niedoskonałościami włosów. Tu jest kilka sposobów: link usunięty, jednak dopóki nei wyeliminujesz przyczyny, to będzie bardziej leczenie objawów, aniżeli rzeczywiste pozbycie się problemu.

16

Ja bym poleciła przedewszystkim częstsze mycie. Moje włosy też się nie przetłuszczają, ale nie wyobrażam sobie myć je raz na tydzien...

17 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2015-02-26 23:57:49)

odkupuję temat. od jakiegoś czasu strasznie przesuszały mi się włosy i nawet skóra głowy. Pewnie od suszarki i prostownicy, no malowanie też raczej nie pomaga wink znalazłam w aptece online szampon [niedozwolony link] który okazał się skuteczny na mój problem, a co Wy stosujecie na przesuszające się włosy?

18

Regularne olejowanie włosów przed umyciem, stosowanie maski raz w tygodniu i lekkich odżywek w sprayu a także wcierki Jantar powinno pomóc 'odżyć' włosom i poprawić ich stan smile

19

Miałam problem ze zbyt napuszonymi włosami, ale spróbowałam raz w tygodniu wcierać w nie olejek kokosowy, zostawiam go na godzinę i potem dopiero myję. Prawie od razu zauważyłam różnicę. Dodatkowo po myciu nakładam odżywkę bez spłukiwania. Włosy lepiej się układają i po myciu bez problemów rozczesują. Spróbujcie same. Polecam

20

Olejek rycynowy bardzo pomaga.

21

Kiedyś próbowałam zacząć stosować olejek rycynowy, ale jakoś nie wyszło. Teraz chciałabym porządnie się za to zabrać. Czy od takich olejków włosy nie przetłuszczają się częściej?

22

gostek93 napisał/a:

Witam, jestem tutaj nowa, więc z góry przepraszam za jakieś niedociągnięcia bądź powtórkę z tematu. Staram się dobrze opisać mój przypadek smile

Mam 20 lat. Od jakiegoś roku mam strasznie zniszczone włosy.
Mam dosyć długie włosy, bo już sięgają za łopatki. Od zawsze się puszyły i były grube, ale ostatnio strasznie się łamią co pozostawia efekt odstającego sianka na wierzchu włosów, zwłaszcza na czubku głowy okropnie odstają. Szybko również się przesuszają, co nie ułatwia mi je rozczesywanie. Nie dają się również okiełznać jeżeli chodzi o wszelką stylizację. Po pół godzinie po rozczesaniu wyglądają jakbym dopiero co wstała z łóżka.

Myję włosy raz w tygodniu (bo przetłuszczają się dopiero po 1,5 tygodniu), nie używam suszarki i tylko sporadycznie prostownicy (w końcu jak po umyciu ma się puszap do trzeba coś z działać szybko przed pracą i szkołą). Nie używam również żadnych "sztucznych" preparatów, no chyba, że szykuję się na jakąś imprezę, to wtedy je stylizuję za ich pomocną. Pół roku temu tylko pofarbowałam sobie końcówki i dorobiłam parę pasemek, więc można je traktować jako naturalne włosy.
Nie wiem czy to ważne, ale mam delikatny łupież i po prostu nie chcę by się nasilił przy stosowaniu różnych zabiegów.

Nie wiem co może być przyczyną ich zniszczenia. Może za mało po prostu poświęciłam im uwagi. Najbardziej jednak mnie męczy te sianko na wierzchu, które tak bardzo brzydko odstaje.

Pomożecie? bo szukałam po różnych forach, ale nie znalazłam dla siebie nic odpowiedniego albo udzielały się do rozmów kobiety, które mają problemy z tłustymi włosami.

Przeslalem twoja prosbe do Gwardii Narodowej. Obiecali, ze pomoga i kogos wysla.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » suche, puszyste, łamiące włosy - potrzebna pomoc :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024