Partnerka zarazona HIV przez bylego a ja nadal zauroczony - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Partnerka zarazona HIV przez bylego a ja nadal zauroczony

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1 Ostatnio edytowany przez Andrea1975 (2022-09-22 15:35:28)

Temat: Partnerka zarazona HIV przez bylego a ja nadal zauroczony

Dzien dobry,

W lipcu na znanym portalu randkowym poznalem kobiete w wieku 53 lata (ja mam 46l). Z tego wzgledu, ze nie mieszkam w Polsce dlugo najpierw rozmawialismy przez telefon i po ok 2 tygodniach telefonicznej znajomosci ona zaprosila mnie do siebie na obiad. Wzajemnie bylismy soba zauroczeni i wieczor skonczyl sie w lozku. Ja totalnie stracilem glowe i spytalem sie jej czy z zabezpieczeniem czy bez. Ona mowila, ze ostatnio przez prawie 6 lat nie miala zadnego partnera no i ja pierwszy raz w zyciu kochalem sie z nowopoznana kobieta bez zabezpieczenia lamiac wszystkie moje zasady. Okolo 2 tygodnie pozniej (27.07) przed jej planowanym zabiegiem chirurgicznym, musiala zrobic sobie serie badan, w tym HIV, ktory wyszedl pozytywnie!
Bylem w totalnym szoku. Kochalismy sie chyba 5 razy bez zabezpieczenia (ostatni raz 25.07). Ja od tamtego czasu testowalem sie na HIV 3 razy (ostatnio 15.09) i na razie ujemny jestem. Nawiasem mowiac, ona nazywa mnie teraz hipochondrykiem z tego powodu, ze sie testuje poraz kolejny co nie jest mile i wciaz twierdzi, ze bede ujemny. Dodam, ze cale zycie jestem bardzo konserwatywny jesli chodzi o sprawy lozkowe, dbam o zdrowie a tutaj taka sytuacja:( I to bez alkoholu itp... Sam nie wierze w to co zrobilem.
Po zadaniu pytania: gdzie go zlapalas, zaczela mi pokretnie mowic, ze moze w szpitalu (ona jest chirurgiem) lub u kosmetyczki. Potem zaczalem studiowac temat i mowie jej, ze w taki sposob to jest niemozliwe zarazic sie HIV. No to mi sie przyznala, ze w maju miala jakiegos kochanka, ktory rzekomo jej sprzedal HIVa. Wiele razy probowalem sie dowiedziec, kto to dokladnie byl, imie, nazwisko itp. Totalna amnezja. Rzekomo wszystkie dane jego wykasowala i sa nie do odzyskania.
Dodam, ze oboje jestesmy ludzmi wyksztalconymi, bardzo majetnymi i jak sie spotkalismy to myslelismy, ze to jest wlasnie ta osoba.

No i teraz pytanie: niepoinformowanie partnera seksualnego, ze ma sie HIV zagrozone jest do 3 lat wiezienia.
Zakladam, ze ona sie o tym dowiedziala 27.07, ze ma HIV. Mysle, ze wczesniej go nie miala i nie chciala mnie celowo zarazic "aby mnie zatrzymac" przy sobie. Chociaz znajomi twierdza, ze tak zapewne bylo. Pytanie czy miala innych partnerow w tamtym czasie i jesli tak to nalezy ich poinformowac tez aby innych nie zarazali. Ona twierdzi, ze byl tylko jeden partner ale znajac jej olbrzymi apetyt na sex i klamstewka (te i inne) to nie bylbym taki pewny.

Ponadto czy myslicie, ze po uplywie ok. 8 tygodni od ostatniego stosunku do ostatniego ujemnego testu moze mi HIV jeszcze sie "wyjawic"?

Obecnie nadal sie spotykamy regularnie i ona mnie namawia na sex z zabezpieczeniem na co ja nie chce sie zgodzic i permanetna presja jest, ze zwariowac idzie i mam mysli samobojcze z powodu mozliwej infekcji i tej calej sytuacji sad Ponadto totalnie na mnie presje w tej kwestii wywiera a ja w ostatnie tygodnie bez przerwy o tym mysle co ja zrobilem...

Dziekuje za odpowiedz.

Pozdrawiam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Partnerka zarazona HIV przez bylego a ja nadal zauroczony
Andrea1975 napisał/a:

Obecnie nadal sie spotykamy regularnie

Na główkę upadłeś?

Zamiast się bez sensu badać powinieneś brać leki przeciwwirusowe. Dopiero po 12 tygodniach od możliwego zakażenia badanie ma jakąś wartość diagnostyczną.

3 Ostatnio edytowany przez Andrea1975 (2022-09-22 15:48:05)

M!ri napisał/a:
Andrea1975 napisał/a:

Na główkę upadłeś?

Zamiast się bez sensu badać powinieneś brać leki przeciwwirusowe. Dopiero po 12 tygodniach od możliwego zakażenia badanie ma jakąś wartość diagnostyczną.

Ale w szpitalu zakaznym mowili mi, ze leki retrowirusowe dopiero wtedy gdy jest zakazenie wykryte badaniem.
Czemu bez sensu jest test co ok 3 tygodnie?

4

M!ri napisał/a:
Andrea1975 napisał/a:

Na główkę upadłeś?

Ja nie wiem czy to nie fejk.

Jeżeli nie, to gościu w jakich celach utrzymujesz dalszy kontakt z kobietą która oszukiwała/oszukuję Cię i w dodatku naraziła na zakażenie nieuleczalnym wirusem, lub zaraziła nim?

Uciekaj od niej i módl się oby na szczęście był to minus, bo jak nie to ujeb.... sobie życie dla kogoś kto jest kłamcą.

5

Andrea1975 napisał/a:
M!ri napisał/a:
Andrea1975 napisał/a:

Na główkę upadłeś?

Ale w szpitalu zakaznym mowili mi, ze leki retrowirusowe dopiero wtedy gdy jest zakazenie wykryte badaniem.

Jak jest zakażenie to już nic nie można zrobić, będziesz je miał do końca życia. To zupełnie inne leki.

6

Andrea1975 napisał/a:
M!ri napisał/a:
Andrea1975 napisał/a:

Na główkę upadłeś?

Bo jak podają źródła, wiarygodny wynik jest po 12 tyg., więc jak sens jest badanie co 3 tyg.!?

7

Jak nie fejk, to widać, że facet idiota.

8

do pół roku moze wyjsc wynik pozytywny. Leki powinny byc przyjmowane od razu, teraz to juz finito.

9

Andrea1975 napisał/a:

HIV, ktory wyszedl pozytywnie!
Ona twierdzi, ze byl tylko jeden partner ale znajac jej olbrzymi apetyt na sex i klamstewka (te i inne) to nie bylbym taki pewny.

mam mysli samobojcze z powodu mozliwej infekcji
ja w ostatnie tygodnie bez przerwy o tym mysle co ja zrobilem...

Dodam, ze oboje jestesmy ludzmi wyksztalconymi, bardzo majetnymi

Jak jeszcze raz uslysze, ze rozwarstwienie spoleczne w kapitalizmie jest wynikiem talentow tych bogatszych to odesle go do tego watku.

10

JohnyBravo777 napisał/a:

Jak jeszcze raz uslysze, ze rozwarstwienie spoleczne w kapitalizmie jest wynikiem talentow tych bogatszych to odesle go do tego watku.

Nie bądź taki surowy.
Jak sperma zalewa mózg, to wyższe funkcje się wyłączają.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Partnerka zarazona HIV przez bylego a ja nadal zauroczony

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024