Opiszę swoją sytuację od początku. Poszłam kilka miesięcy temu do nowej pracy i poznałam JEGO. Tego samego dnia jak się poznaliśmy widziałam, że się za mną obejrzał, ale zignorowałam to. Po paru dniach zaczął zwracać na mnie swoją uwagę, jakieś żarty dużo się droczył, wpatrywał się we mnie gdy przechodził, czasami spojrzenia były takie długie i nie rozumiałam o co chodzi, ale były ekscytujące po czasie..próbował mnie dotknąć niby przypadkiem..czesto gdy przechodził wpatrywał się i dodawał swój uśmiech. Nawet koleżanka zwróciła uwagę, że mu się chyba spodobałam, bo jak mówi coś to patrzy tylko na mnie.....gdy kiedyś rozmawialiśmy sam na sam, to patrzył mi tak glęboko w oczy, że byłam tak skrępowana, że zanim mogłam odpowiedzieć mu na zadane pytanie to musialam wziąć głęboki oddech. kiedyś też tak z daleka patrzyliśmy na siebie głęboko w oczy doki nie zerwałam spojrzenia ..czułam tę chemię między nami ...tak mi się przynajmniej wydawało. Zauroczyłam się nim..potem On poszedł na urlop długi i rzadko bywał w pracy... a potem ja poszłam...wiem, że pytał o mnie czy wrócę... gdy wróciłam, odrazu zagadał do mnie, uśmiechy i spojrzenia są nadal... tylko, ze to trwa już 4 miesiące ( wiem, że wcześniej mieliśmy urlop i ciężko cokolwiek zdziałać) ale mam wrażenie, że na tym patrzeniu się skończy...i już mi to nie wystarcza... sama nie mogę nic zaproponować, biorąc pod uwagę moje i jego stanowisko...musze się jakoś wyleczyć z tego, macie pomysł jak to zrobić? niestety widujemy się codziennie...
Zmiana działu/pracy to jedyne rozsądne wyjście.
3 2022-09-15 20:57:46 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2022-09-15 21:01:57)
Ale co? To Twój szef jest, ( lepsza opcja dla Ciebie), czy podwładny?
Jakoś jest wolny i w odpowiednim wieku To wcale nie musisz.
4 2022-09-15 21:00:14 Ostatnio edytowany przez 123Sprawdzam (2022-09-15 21:04:45)
W swoim opisie jakoś tak dziwnie ominełas stan cywilny swojego Wybrańca, czyżby miał rodzinę? A może jeszcze na dokładkę i Ty, może czasem, nie masz męża i jakiegoś przychówku?
Jeżeli trafiłem choć z jednym podejrzeniem to proponuję bardzo, ale to bardzo długi rozbieg i z baranka o ścianę! Tylko tak z całej siły, żeby klepki w główce wróciły na właściwe miejsca.
Jakie macie zależności służbowe, ile macie lat, czy jesteście stanu wolnego?
Pewnie starszy, lepiej sytuowany(szef) a do tego jeszcze zajęty - no wprost "idealna" partia...
Post z zerowa ilością informacji prócz tej ze się na siebie patrzą w pracy.
Jak ci tak zależy to zaproś za kawę/ piwo czy tam cokolwiek innego. Ale może chłopak kreci romanse w pracy bo taka ma naturę a w domu czeka stęskniona dziewczyna/ narzeczona/ zona ?
I ile lat macie? bo brzmi ze jakieś 20.
8 2022-09-16 08:20:03 Ostatnio edytowany przez Legat (2022-09-16 08:23:17)
Pewnie starszy, lepiej sytuowany(szef) a do tego jeszcze zajęty - no wprost "idealna" partia...
Bardzo częsty przypadek. Do tego zapewne w domu nudny mężulo.
Nie, oboje jesteśmy wolni. On straszy ode mnie de facto, ale jest kawalerem. I nie jest moim szefem, ale jest dużo wyżej postawiony w firmie.
Nie, oboje jesteśmy wolni. On straszy ode mnie de facto, ale jest kawalerem. I nie jest moim szefem, ale jest dużo wyżej postawiony w firmie.
Jak nie jest Twoim bezpośrednim przełożonym to co właściwie stoi na przeszkodzie?
Rzuć kiedyś do niego tekst, że tak fajnie się z nim rozmawia, szkoda że znacie się jedynie na stopie zawodowej. Jak jest zainteresowany to złapie haczyk.
11 2022-09-16 09:31:51 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-09-16 13:38:02)
Pewnie wstydliwy, nie ma odwagi, obawia się Twojej reakcji... Wygląda, że jak sama czegoś nie zainicjujesz, to on nie zrobi pierwszego kroku.
Na pewno w przełamaniu lodów pomogła by jakaś impreza firmowa, teraz w modzie są integracyjne, ale nie w każdej firmie.
Jak nie, to coś wymyśl, ale pewnie też zabraknie Ci odwagi..
Zwykły flirt z sympatią. Jeśli facetowi zależy albo jest szczerze zainteresowany kobietą to wierz mi, że wie co robić.
Jeśli facetowi zależy albo jest szczerze zainteresowany kobietą to wierz mi, że wie co robić.
No niestety różnie bywa.
14 2022-09-16 11:23:24 Ostatnio edytowany przez rossanka (2022-09-16 11:23:43)
Elektryczna84 napisał/a:Jeśli facetowi zależy albo jest szczerze zainteresowany kobietą to wierz mi, że wie co robić.
No niestety różnie bywa.
Ona ma rację.
Przechodziłam to nieraz myślałam, że facet nieśmiały. A potem onazywało się, że jest śmiały, jak mu naprawdę zależało na poznaniu ale innej kobiety.
Tam gdzie się pracuje, tam się nie flirtuje
Minęły już 4 miesiące i po za spojrzeniami i uśmiechem sprawa nie posuwa się dalej i czuje,
Ze nie będzie...dlatego wole się zdystansować już teraz. Przykro jest, ale coz zrobić.
Elektryczna84 napisał/a:Jeśli facetowi zależy albo jest szczerze zainteresowany kobietą to wierz mi, że wie co robić.
No niestety różnie bywa.
Dokładnie.
Jestem w nieco podobnej sytuacji. Poczuliśmy coś do siebie ale poza wymianą spojrzeń itd. nic się nie dzieje. Najciekawsze jest to, że stała się zazdrosna na moim punkcie a ja od pewnego czasu również… mimo braku bliższej relacji wydaje mi się, że byliśmy sobie - jak kolwiek to zabrzmi „wierni” aż do tego weekendu… w ciągu tygodnia zlewałem ją wzrokiem i zachowaniem.
Pojawiła się na imprezie na której miałem być… No ale powstała zmiana planów. Przeglądając relacje zauważyłem, że bawiła się w towarzystwie jakiegoś mężczyzny… prędzej tego nie było. Zrobiła mi na złość ? W głowie sporo domysłów, przemyśleń. Na jakiś czas chce ją omijać szerokim łukiem, aby pozbierać myśli…