Hej dziewczyny. Mam 16 lat i od wczoraj mam chłopaka. Problem w tym, że ja nie czuje zakochania. W sensie jest tak, że jak się widzimy to później myślę o nim, ale to mija. Nie mam czegoś takiego, jak ciągle myślenie itp. Jednocześnie stresuje się trochę przed spotkaniem z nim, planuje przyszłość, ale nie na tego takiego zakochania i nie wiem co robić dalej. On ma 18 lat. Co ja mam dalej robić?
Przygotować książki i zeszyty ...bo za 2 tygodnie zaczyna się szkoła
Kurcze....od wczoraj?
Przygotować książki i zeszyty ...bo za 2 tygodnie zaczyna się szkoła
Kurcze....od wczoraj?
Tak od wczoraj wieczorem. Wcześniej się przyjaźniliśmy. On jest dwa lata starszy
Hej dziewczyny. Mam 16 lat i od wczoraj mam chłopaka. Problem w tym, że ja nie czuje zakochania. W sensie jest tak, że jak się widzimy to później myślę o nim, ale to mija. Nie mam czegoś takiego, jak ciągle myślenie itp. Jednocześnie stresuje się trochę przed spotkaniem z nim, planuje przyszłość, ale nie na tego takiego zakochania i nie wiem co robić dalej. On ma 18 lat. Co ja mam dalej robić?
Po pierwsze to nie daj się skrzywdzić.
Nie zgadzaj się na seks, na alkohol.
Spotkania tylko w publicznym miejscu, gdzie będziesz czuć się bezpieczna.
Nie wiadomo jakie on ma zamiary.
Nie bądź łatwa.
Zawsze możesz do niego napisać czy tam zadzwonić i powiedzieć ze ci się odwidziało, albo ze na przykład rodzice nie wyrażają aprobaty i będziesz miała z głowy.
Nie musisz robić niczego czego nie jesteś pewna albo nie czujesz.
Nie ma przyjaźni damsko męskiej... chłopak się zakochał, a Ty nie, dlaczego zgodziłaś się być jego dziewczyną?
Nie ma przyjaźni damsko męskiej... chłopak się zakochał, a Ty nie, dlaczego zgodziłaś się być jego dziewczyną?
Nie chciałam żeby było mu przykro i się zgodziłam, bo wcześniej mu napisałam że jestem gotowa ale to była lekkomyślna decyzja i nie wiem co teraz
8 2022-08-21 16:34:38 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-08-21 16:35:08)
"Temat: Co zrobić? Pomocy
Cześć. Mam 16 lat. W środę napisałam mojemu przyjacielowi że jestem już gotowa na związek i on mnie zapytał o to wczoraj i żeby nie być gołosłowna, zgodziłam się. Teraz mam wątpliwości, nie mogę spać i chciałabym wrócić do bycia przyjaciółmi. Co teraz? On jest dwa lata starszy i nie wiem co mam robić! Pomóżcie, bo jesteście pewnie trochę starsze u bardziej doświadczone."
Normalnie, powiedz, że nie jesteś zakochana, i już. A na żadną taką "przyjaźń" nie licz raczej. No, chyba , że "związek" inaczej rozumiesz niż to jest ogólnie przyjęte, tak też bywa.
9 2022-08-21 17:26:54 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-08-21 17:28:42)
wieka napisał/a:Nie ma przyjaźni damsko męskiej... chłopak się zakochał, a Ty nie, dlaczego zgodziłaś się być jego dziewczyną?
Nie chciałam żeby było mu przykro i się zgodziłam, bo wcześniej mu napisałam że jestem gotowa ale to była lekkomyślna decyzja i nie wiem co teraz
Powiedz mu to samo co napisałaś, dlaczego się zgodziłaś i nie rób chłopakowi nadziei...
Rozluźnij kontakty do czysto koleżeńskich, a przyjaciół szukaj wśród dziewcząt.
Nie chciałam żeby było mu przykro..
..jak ktos ma miekkie serduszko, to potem musi sie nagimnastykowac, zeby sprawę odkręcic.
W tym wieku mimo wszystko lepiej skupic sie na lekcjach.