Ciężka sytuacja aby dostać stałą pracę - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Ciężka sytuacja aby dostać stałą pracę

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 ]

Temat: Ciężka sytuacja aby dostać stałą pracę

Witam piszę tutaj bo nie wiem co zrobić w takiej sytuacji. Od jakiegoś czasu szukam stałej pracy. Aktualnie pracuje dorywczo w sklepie dokładanie towaru sprzątanie za nie całe 1000zł. Tyle mi płacą ale bez umowy. Wiadomo przy tych cenach które są teraz ( mieszkam jeszcze z rodzicami) to jest praktycznie nic. Chce iść do pracy do zakładu produkcyjnego który jest niedaleko mnie. Nie jest wymagane doświadczenie. Wiem też od osób, które tam pracują że przyjmują  każdego bez problemu. Jest to jedyne wyjście dla mnie.Bo ja np. na sprzedawcę bym się nie nadawała. Dla mnie to zbyt duży stres. Ja wolę właśnie pracę w takim zakladzie- mieć swoje stanowisko, robić swoje. Ale jest pewien problem. Składałam tam CV (raz) i bez odzewu z ich strony. Pisząc e-maile też nie potrafią na nie odpisać(pytałam czy zatrudniają teraz pracownikow) Okazało się że tak (bo jest nowe ogłoszenie na stronie Urzędu Pracy). Tylko że ta firma bardziej jest nastawiona że tak powiem na zatrudnienie Ukraińców jak Polaków. Pierwszy raz wysłałam aplikację online, przez formularz aplikacyjny. Nie wiem, może olewają takie aplikacje tak jak te e-maile które ludzie piszą. Chciałam zanieść CV osobiście, porozmawiać z tymi kobietami co zajmują się rekrutacją. Okazało się że teraz jedynie co to mogę zostawić CV na portierni. Mam obawy że zaniosę te CV to i tak się do mnie nie odezwą (bo tylko Ukraina-zaczyna mnie to denerwować, żeby w tak dużym zakładzie w Polsce, nie mieć szans na pracę bo oni wolą obcokrajowców) A zależy mi na tej pracy. Obecnie nie mam prawa jazdy ( chce na nie zarobić) żeby dojechać gdzieś dalej. Muszę tam iść. Jedyna opcja na ten moment. Nie wiem co zrobić żeby się udało. Tym bardziej każdego przyjmuja(wiem bo kolega z którym o tym rozmawiam, wysyłał mi screen rozmowy z tą kobietą z kadr napisała - większość osób co przychodzi nie ma doświadczenia proszę nie mieć obaw składać papiery. Potrzebujemy teraz pracowników) Dodam że kiedyś już pracowałam na produkcji więc jakieś doświadczenie mam.  Też mi się nie przelewa ceny coraz wyższe. Jestem w ciężkiej sytuacji. Boje się że jak tym razem złożę papiery a oni się nie odezwą, to nigdy nie będę mieć stałej pracy. A nie chce ich ciągle " atakować" i składać CV niewiadomo ile razy. Czy tylko ja mam takiego pecha? Proszę o pomoc. Nie wiem co zrobić w takiej sytuacji.

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 1 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA KARIERY - MOJA KARIERA ZAWODOWA » Ciężka sytuacja aby dostać stałą pracę

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024