Coś białego we włosach, co to? Jak się pozbyć? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Coś białego we włosach, co to? Jak się pozbyć?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Coś białego we włosach, co to? Jak się pozbyć?

Witam, od jakiegoś 1,5-roku do dwóch lat mam problem z czymś we w włosach, na skórze na głowie pomiędzy włosami.
Po umyciu głowy jest okej, normalnie. W ciągu dnia zaczyna pojawiać się coś białego na głowie, we włosach?

To coś jest związane ze skórą na głowie czy bardziej chodzi o włosy? Wie ktoś o co chodzi? Co to jest? Jak się tego pozbyć?

Obcinam się co tydzień sam maszynką Moser 1400 bez żadnych nakładek. Zmiana szamponu czy coś, jakiś specjalny?

Tutaj można zobaczyć jak to wygląda:
photos.app.goo.gl/LMUAWNXeHzmBT4HZ7

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Coś białego we włosach, co to? Jak się pozbyć?

Stawiam na łuszczycę.

3

A ja stawiam na grzybicę skóry głowy.
Masz to 2 lata i nie poszedłeś z tym do lekarza/dermatologa?

Nie, bo aż tak mi to nie przeszkadzało na co dzień. Wybrałem zdjęcia, gdzie było to już mega widoczne.

Dzisiaj po obcięciu włosów i umyciu głowy wygląda to tak:
photos.app.goo.gl/SGYcQj9ugsafS7Yo8

Więc znacznie lepiej.

Na innym forum ktoś poradził mi stosowanie szamponu "Capilarte
Szampon zwalczający łupież i jego przyczyny", który ma substancje przeciwgrzybicze.

5 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2022-07-10 13:48:18)

Polecam pójście do dermatologa jak najszybciej. Jeśli to choroba skóry, to może się rozprzestrzenić i nie skończy się na skórze głowy. Doraźnie można zastosować szampon przeciwłupieżowy.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Coś białego we włosach, co to? Jak się pozbyć?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024