Cześć.Co polecacie z drogerii na dosyć mocno wypadające włosy.Raczej chodzi mi o produkty drogeryjne.Maski,ampułki czy co? Najlepiej sprawdzone przez was produkty.
Cześć.Co polecacie z drogerii na dosyć mocno wypadające włosy.Raczej chodzi mi o produkty drogeryjne.Maski,ampułki czy co? Najlepiej sprawdzone przez was produkty.
Nic. Powinnaś poszukać przyczyny. Iść do dernatologa, trychologa, ginekologa, przebadać hormony, tarczycę, wrzucić więcej warzyw do diety, ograniczyć sól i smażone.
To uest odpowiednie działanie na wypadające włosy
Loka mądrze napisała.
Znajdź przyczynę, działaj na przyczynę a problem zniknie. Włosy nadmiernie wypadają zawsze, ale to zawsze z jakiegoś powodu.
Ferrytyne sprawdź, badania krwi, hormony.
Co do skóry głowy, też warto zadbać o odpowiednią pielęgnację, peeling, nawilżenie, ograniczenie detergentów w szamponach. Działaj holistycznie dbając również o jelita bo są ściśle powiązane nie tylko z całym organizmem ale z osią skóra, włosy, paznokcie, czyli z urodą
Mnie wiecznie włosy wypadały. Po ciąży i porodzie miałam taki dramat na głowie, że nie wiedziałam, jak się za niego zabrać. Zrobiłam badania, wywaliłam cukier z diety, ograniczyłam smażone na rzecz gotowania na parze, wprowadziłam więcej różnorodności, do tego dobrałam suplementami to, czego mi brakuje i szczerze powiem, że nigdy nie miałam włosów w tak dobrej kondycji jak mam teraz.
Każdy organizm jest inny i co innego może tak działać. Często pomijany stres, a wiadomo jaką mamy sytuację. Trzeba przyjrzeć się wszystkiemu i na każdy aspekt pracować a tylko w ten sposób osiągniemy sukces.
Misiek miał niedawno problem z łupieżem i oczywiście podejście "kupię popularny szampon". Nie kupił, z moją pomocą wyeliminowal przyczynę i problem z głowy i pieniądze też zostały na koncie. Niepokoi mnie, ile ludzie potrafią wydawać na kosmetyki, które magicznie mają rozwiązać problem, a nie poszukują przyczyny...
Z drogerii to raczej nic. Pomijając przyczyny zdrowotne tego stanu rzeczy, na wzmocnienie włosów, póki co, najlepszym z odkrytych przeze mnie sposobów jest - skok z pokrzywy, ale taki 100%, bez dodatków, nie rozcieńczany wodą. Jest niesmaczny i działa. Drugie w kolejności są suplementy diety z biotyną.