Mam od niedawna problem przez dlatego bo dowiedziałem śię, że moja przyjaciółka w której śię zakochałem powiedziała mi, że jest w związku. Bardzo ją kocham i nie mam pojęcia co najlepiej zrobić, więc proszę o pomoc.
Jedyna rada, nie zakochiwać się w przyjaciółkach, a wcześniej nie wchodzić w przyjaźń z dziewczyną.
Jak mleko się wylało, pozostaje zerwać kontakt, powiedzieć wprost co do niej czujesz i dlatego musicie zakończyć znajmość.
Tak, tylko że to wcale nie jest takie łatwe, przyjaźnić się z kimś, a potem po prostu o tym kimś zapomnieć.
Spal wszystkie mosty. Samo przejdzie.
Tak, tylko że to wcale nie jest takie łatwe, przyjaźnić się z kimś, a potem po prostu o tym kimś zapomnieć.
Życie generalnie nie jest łatwe, ale trzeba brać na klatę, nie mazać się, tylko iść naprzód, coś się kończy, coś się zaczyna...
Potraktuj to jako doświadczenie życiowe.
Zawsze możesz pozostać z nią w przyjaźni i słuchać jaka jest szczęśliwa z innym. Niektórzy lubią cierpieć.
A na przyszłość, jak dziewczyna Ci się podoba to nigdy nie "idź" w przyjaźń bo z tego się nie przechodzi do związku...
Dacher napisał/a:Tak, tylko że to wcale nie jest takie łatwe, przyjaźnić się z kimś, a potem po prostu o tym kimś zapomnieć.
Zawsze możesz pozostać z nią w przyjaźni i słuchać jaka jest szczęśliwa z innym. Niektórzy lubią cierpieć.
A na przyszłość, jak dziewczyna Ci się podoba to nigdy nie "idź" w przyjaźń bo z tego się nie przechodzi do związku...
W ogóle nie wiem, czy da się z kimś przyjaźnić, jeśli ta druga osoba nie jest na jakimś poziomie dla nas atrakcyjna.
Mam od niedawna problem przez dlatego bo dowiedziałem śię, że moja przyjaciółka w której śię zakochałem powiedziała mi, że jest w związku. Bardzo ją kocham i nie mam pojęcia co najlepiej zrobić, więc proszę o pomoc.
Ustalmy najpierw fakty - to dowiedziałeś się, że ona jest w związku, czy ona sama powiedziała ci, iż jest w związku?
9 2022-03-29 18:07:26 Ostatnio edytowany przez wieka (2022-03-29 18:09:03)
Airuf napisał/a:Dacher napisał/a:Tak, tylko że to wcale nie jest takie łatwe, przyjaźnić się z kimś, a potem po prostu o tym kimś zapomnieć.
A na przyszłość, jak dziewczyna Ci się podoba to nigdy nie "idź" w przyjaźń bo z tego się nie przechodzi do związku...W ogóle nie wiem, czy da się z kimś przyjaźnić, jeśli ta druga osoba nie jest na jakimś poziomie dla nas atrakcyjna.
Dlatego płcie przeciwne nie powinny wchodzić w przyjaźnie, bo tak z reguły się kończy jak u autora.
Dacher napisał/a:Mam od niedawna problem przez dlatego bo dowiedziałem śię, że moja przyjaciółka w której śię zakochałem powiedziała mi, że jest w związku. Bardzo ją kocham i nie mam pojęcia co najlepiej zrobić, więc proszę o pomoc.
Ustalmy najpierw fakty - to dowiedziałeś się, że ona jest w związku, czy ona sama powiedziała ci, iż jest w związku?
Sama mi powiedziała
No to rada jest prosta, pozwól jej być w tym związku, ciesz się jej szczęściem, skoro to - jak sam piszesz - twoja przyjaciółka. Sam zaś poznaj inne dziewczyny, tego kwiatu jest pół światu.
Czyli ktoś cię uprzedził?
Tak właśnie się kończy ' przyjaźnienie się' z dziewczyna, ze obudziłeś się z ręka w nocniku.
Z drugiej strony jeśli ona nie wiedziała o twoich uczuciach to może nawet nie wiedziała ze ma wybór. Jeśli się domyślała i nic z tym nie zrobiła oznacza ze nigdy nie byłeś brany pod uwagę. Czas pogodzić się z tym , zablokować ja wszędzie i zając się sobą.
13 2022-03-30 23:48:26 Ostatnio edytowany przez Glabrezu (2022-03-30 23:48:57)
Wygarnij jej co myślisz a potem urwij kontakt.
Może coś to zmieni. A jak nie to moźe po kilku latach się jakoś nagle spotkacie i będziecie się z tego już tylko śmiać. W każdym razie tkwienie dalej w tej znajomości z takim podejściem jakie masz to najgorsza opcja.