Trudny temat - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1

Temat: Trudny temat

Cześć. Poznałem kilka miesięcy temu dziewczynę, ja mam 24 lata, natomiast ona 22.

Ogólnie wszyskto super, spotkania itd, całowanie, ostatnio doszło do seksu. Ona się bardzo angażuje, widzę to o czuje, zdecydowanie bardziej niż ja. Oczywiście mi zależy na niej i to nawet bardzo, ale...
Powiedziała mi, że chorowała na depresję, nie tak dawno do rok temu z tego wyszła, mówiła że się cięła i faktycznie bo są blizny na rękach i nie tylko...ogólnie dziewczyna bardzo skryta, nieśmiała, nie lubiąca poznawać nowych osób, typ introwertyczki to mało powiedziane, choć ja sam jestem.
Jak myślicie, czego mogę się spodziewać po niej? Jakiś zachowań w przyszłości? Torszke mnie to jej samookaleczenie zszokowało...depresja...zależy mi na niej, ale czy w przyszłości z tego nie wyjdzie jakaś toksyczna relacja? Nie wiem co uważać sad ma ktoś jakieś doświadczenia bycia w związku z taką osobą?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trudny temat

Pewnie było spowodowane jakąś traumą z dzieciństwa, tak sobie radziła z bólem psychicznym, przy tym bywa depresja. Nie wiem czy sobie z tym poradziła i czy nie wróci przy silnym negatywnym przeżyciu, jakim by było np. zerwanie tego związku, skoro jest zakochana.
Nie ma to nic wspólnego z toksycznym związkiem, ale jak masz wątpliwości, nie angażujesz się w pełni w związek, to lepiej go zakończ.

3

Odp: Trudny temat

Mogę tarota postawić wink
A tak serio, to niewiadomo co z tego wyniknie. Nie ma gotowych scenariuszy. Ale co warto wiedzieć, to poznać może trochę jej chorobę, z czym się zmagała i na co trzeba uważać, jakie wczesne symptomy są warte zwrócenia uwagi, jak jej pomóc w razie w, gdyby miała remisję choroby. Jak ją wspierać. Moim zdaniem budujące doświadczenia, budujące człowieka, rozwijające go na wielu płaszczyznach. O ile oczywiście chcesz.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024